Nieuws Algemeen

Nieuws Algemeen ¦ Biezenmortel ¦ Esch ¦ Haaren ¦ Helvoirt ¦ Regio ¦ Gemeente
2018-01-10-prog96-carine-blom-p96.jpgProgressief’96 met Carine Blom
voor toekomst vier dorpen

Progressief’96, de grootste oppositiepartij in de Haarense gemeenteraad, wil de vier dorpen binnen de gemeente sterk en klaar maken voor hun toekomst in een andere gemeente. “Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt moeten na de opsplitsing meer te zeggen krijgen over de eigen dorpszaken”, zegt Carine Blom. Zij werd dinsdag door de leden van de partij gekozen tot lijsttrekker voor de raadsverkiezingen van maart.


Verder lezen >>>
Wandeling Leemkuilen
Vogelexcursie IVN Oisterwijk en LNMH Haaren bij de Leemkuilen op 21 januari (met snert na de wandeling)

Verder lezen >>>
2018-01-09-wmo2.jpgAdviesraad Sociaal Domein Haaren
De Adviesraad Sociaal Domein behartigt de gemeenschappelijke belangen van mensen die een beroep op de WMO, de participatiewet en de jeugdwet doen. De Adviesraad fungeert als erkend overlegpartner, vertegenwoordiger en belangenbehartiger van organisaties en individuele belanghebbenden.

Verder lezen >>>
Knotploeg
De knotploeg gaat komende zaterdag 13 januari weer aan de slag.
Hans heeft dit jaar alle energie gericht op het opknappen van de Biezenmortel. We gaan nu naar de prachtige en bijna historische wilgen van de familie Leydens aan de Gijzelsestraat 20 in Biezenmortel.
Een mooi project en – ook niet onbelangrijk – een uitstekende catering.
Doe mee !!! Laat het even weten aan Hans Naaijkens, hij is immers onze winterharde OPPERknotter!!!
Stuur een mailtje naar Hans: <a href="mailto:fietsforfun@gmail.com">fietsforfun@gmail.com</a>haaren-gemeentehuis fontein.jpgUnaniem besluit gemeenteraad Haaren over eigen toekomst
De gemeenteraad van Haaren heeft op 21 december 2017 unaniem besloten over de toekomst van de gemeente. De kern van het besluit betreft het opsplitsen van de gemeente Haaren op 1 januari 2021 en als uiterste datum 1 januari 2022. De raad heeft een brief gestuurd naar de gemeenten Boxtel, Heusden, Oisterwijk, Tilburg en Vught en hen verzocht uiterlijk 1 maart 2018 een principebesluit te nemen.

Verder lezen >>>
Doorstapexcursie IVN Oisterwijk en LNMH Haaren op 27 december.
Tussen Kerst en Oud en Nieuw is het heerlijk om uit te waaien en een flinke wandeling te gaan maken in de natuur. Op woensdag 27 december houden IVN Oisterwijk en LNMH Haaren hun jaarlijkse eindejaarsexcursie. Dit jaar wordt er gestart om 10 uur op de parkeerplaats bij Hotel/Brasserie de Guldenberg, Guldenberg 12 in Helvoirt en maken we een flinke wandeling door het oostelijke deel van het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, door het gebied genaamd ‘het Hengstven’ en door bossen en zandverstuivingen.

Verder lezen >>>
personen-johan v.d.brand.jpgLijsttrekker Samenwerking 95
De leden van Samenwerking’95 hebben op 13 december 2017 de huidige wethouder Johan van den Brand gekozen tot lijsttrekker van Samenwerking'95 voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 in de gemeente Haaren.
De overige plaatsen worden in januari definitief vastgesteld.


Verder lezen >>>
Nieuwe bestuurder Zorgstichting ’t Heem

De Raad van Toezicht van Zorgstichting ’t Heem te Udenhout is verheugd u te kunnen laten weten dat zij Esther Voeten per 1 januari 2018 benoemd heeft als bestuurder. Zij volgt de interim bestuurder Herman Weggen op.


Verder lezen >>>
2017-12-kerst2017vocalis.jpgZanggroep Vocalis Kerstconcert
Kom genieten van dit prachtige concert van Vocalis.
Hetr concert vindt plaats is op zaterdag 16 december in de Guldenberg in Helvoirt.


www.zanggroepvocalis.nl


Klik hier voor download Verder lezen >>>
OUDJAARS-BINGO ÉÉN DAG VOOR OUDJAAR, SLUIT HET JAAR GOED AF MET €250,-
Op 30 december a.s wordt de “WILLIBRORDUS OUDJAARS-BINGO” gehouden met een extra hoge hoofdprijs van € 250,-!
Dit is deze keer niet op de traditionele laatste zondag van de maand maar op zaterdagavond 30 december om 19.00 uur.
Wederom met veel mooie prijzen maar nu met en extra hoge hoofdprijs van €250 ,-!


Verder lezen >>>
LoHa telebingo
Zoals u als kijker weet is het Tele Bingo seizoen op loha tv weer begonnen.
Afgelopen zondag viel de hoofdprijs zelfs in Helvoirt, €150,=
Onder leiding van “Willi Bingo” speelt u op zondagavond van 19-20 uur 3 ronden mee voor maar €5,-


Verder lezen >>>
ONDERTEKENING CONVENANT MET NL CONFIDENTIAL
Op maandagochtend 26 november om 11.00 uur tekent burgemeester Jeannette Zwijnenburg – Van der Vliet namens het college een convenant met NL Confidential. Deze organisatie activeert en ondersteunt burgers via meld- en hulplijnen (zoals Meld Misdaad Anoniem) om informatie te delen waarmee de veiligheid in Nederland wordt verhoogd.

Verder lezen >>>
2017-10-23-natuurwerkdag.jpg4 november: NATIONALE NATUURWERKDAG 2017
KNOTPLOEG Landschap Natuur Milieu Haaren (LNMH) probeert ook dit jaar weer natuurliefhebbers een bijdrage te laten leveren. Een ochtendje werken in de natuur zorgt er immers voor dat je voortaan altijd anders naar de natuur in je woon-/leefomgeving gaat kijken.

Verder lezen >>>
2017-10-18-ehbo-web.jpgNieuwe EHBO cursus in HELVOIRT

Op maandag 23 oktober 2017 start EHBO Vereniging St.Lucas een nieuwe cursus.
De meeste ongelukken gebeuren in en rondom je eigen woning, het zijn vaak je eigen dierbaren die dan je hulp hard nodig hebben. Het zal jou toch niet gebeuren dat je niet weet wat je moet doen?


Verder lezen >>>
2017-10-28-swingingbites.jpgSwinging Bites
Swinging Bites
Passion Cuisine te Haaren brengt naar aanleiding van het succes van swinging Bites van afgelopen jaar een ode aan Adele.


Verder lezen >>>
UITSLAG BURGERPEILING 4 OKTOBER 2017 DEFINITIEF VASTGESTELD.
Op 6 oktober heeft de onafhankelijke commissie, bestaande uit Koen van der Krieken (Promovendus Universiteit Tilburg), Jetty Eugster (Waarnemend burgemeester Reusel-De Mierden) en Eric van den Einden (Directeur/Bestuurder Woonveste) de definitieve uitslag van de burgerpeiling vastgesteld.

Verder lezen >>>
Open dag rioolwaterzuivering Haaren op zondag 22 oktober
Wandelen langs de Nemer en onderwaterverhalen met kapitein Kosto

Op zaterdag 22 oktober, tussen 10.00 en 16.00 uur, organiseert Waterschap De Dommel een open dag op de rioolwaterzuivering in Haaren. Tijdens de open dag kan iedereen zien hoe het waterschap het vieze rioolwater zuivert. Ook wordt er met een gids gewandeld langs de Nemer en de Essche Stroom. Speciaal voor de kinderen zijn er onderwaterverhalen, het waterspel en een springkussen.


Verder lezen >>>
Inwonersgroep Zelfstandig Haaren
Allereerst wil Inwonersgroep Zelfstandig Haaren, de 5159 inwoners uit de gemeente Haaren bedanken voor het uitbrengen van hun stem in de Burgerpeiling. En vooral de 2164 stemmers die kozen voor het behoud van een zelfstandige gemeente Haaren.

Verder lezen >>>
Storing in Studio LoHa
Afgelopen nacht rond half 6 is er een stroomstoring geweest in onze studio, gelegen aan het dorpshuis in Esch.
De stroomvoorziening is nu, rond half 8 weer hersteld, maar de internetverbinding met onze studio is niet werkend.
Onze kabelkrant en TV-uitzendingen zijn van deze internetverbinding afhankelijk. We proberen dit zo spoedig mogelijk te herstellen.Bericht voor de inwoners van de prachtige dorpen van de Gemeente Haaren: Helvoirt, Biezenmortel, Esch en Haaren.
Uit het eindrapport van het Bestuurskrachtonderzoek in de Gemeente Haaren – welke is uitgevoerd in opdracht van de Provincie Noord-Brabant – blijkt dat de Bestuurders in Haaren onvoldoende in staat zijn om visie te vormen en onvoldoende bestuurskracht bezitten om de complexe (toekomstige) opgaven binnen een zelfstandige Gemeente Haaren aan te kunnen.

Verder lezen >>>

1 ... « Terug 45 6 789 Volgende » ... 36

706 items op 36 pagina's