Nieuws Algemeen

Nieuws Algemeen ¦ Biezenmortel ¦ Esch ¦ Haaren ¦ Helvoirt ¦ Regio ¦ Gemeente
logo-gedenkplaats haaren-web.jpgDoeners Gevraagd
Gedenkplaats Haaren is op zoek naar vrijwilligers en oproepkrachten, die graag willen meewerken om de Gedenkplaats nog meer en beter op de kaart te zetten!

Hierbij denken we aan vrijwilligers en/of oproepkrachten voor/als:


Verder lezen >>>
algemeen-n65-1.jpgKansen in het voorkeursalternatief N65

In het voorjaar van 2016 hebben de provincie, de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught en Haaren en Rijkswaterstaat met het ministerie van Infrastructuur & Milieu een keuze gemaakt voor een voorkeursalternatief (VKA) N65. Het doel is om de barrièrewerking te verminderen en de oversteekbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid te verbeteren op en rondom de N65 tussen Vught en Helvoirt. Sinds dat moment zijn de partijen samen bezig met het uitwerken van het Voorkeursalternatief.


Verder lezen >>>
personen-4-wethouders-gemeentehaaren.jpgNIEUW COLLEGE HAAREN MET 4 WETHOUDERS
De Gemeente Haaren krijgt een nieuw college van B&W. Progressief’96 en het CDA, de winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen, hebben daarover een akkoord gesloten. De nieuwe wethouders worden in de raadsvergadering van 19 april geïnstalleerd en gaan direct daarna aan het werk.

Verder lezen >>>
Heel Nederland naar buiten tijdens de Buitenspeeldag
Organiseer jij ook een speelactiviteit?

Utrecht, 29 maart 2018- Initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon roepen iedereen op om van de bank te komen en in hun buurt speelactiviteiten voor kinderen te organiseren. Op woensdag 13 juni 2018 maken wij van Nederland één grote speelplek tijdens de Buitenspeeldag. Na de record-editie van vorig jaar met meer dan 105.000 spelende kinderen willen wij dit jaar nog meer kinderen laten buitenspelen. Laat zien wat jij doet op de 11e editie van de Buitenspeeldag. Meld je speelactiviteit aan op www.buitenspeeldag.nl.


Verder lezen >>>
personencarine blom.jpgGesprekken vorming nieuwe coalitie gemeente Haaren
Blom praat verder met CDA

De formateur van een nieuwe Haarens coalitie, Carine Blom van Progressief'96, praat na Pasen verder met de CDA-fractie in de Haarense gemeenteraad. Inzet is: werken aan een coalitie van Progressief'96 en het CDA met de inzet om op deelgebieden een raadsbreed akkoord te krijgen.


Verder lezen >>>
personen-wil-van-pinxteren-web.jpgDe heer W.F.C. van Pinxteren uit Haaren is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De versierselen behorende bij deze Koninklijke Onderscheiding werden uitgereikt door burgemeester Jeannette Zwijnenburg van de gemeente Haaren tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 28 maart in het gemeentehuis van Haaren.

Verder lezen >>>
2018-03-28-regentonactiegemeente-web.jpgRegentonactie
Bij aankoop van een regenton draagt gemeente Haaren € 40,00 bij. Hiermee wil de gemeente u stimuleren om regenwater op te slaan in een regenton. Dit om overbelasting van het riool
tegen te gaan en regenwater in plaats van leidingwater te gebruiken voor uw tuin en uw huisdieren.


Klik hier voor download Verder lezen >>>
Analyse stemuitslag gemeente Haaren
Ingezonden stuk

Klik hier voor download
personencarine blom.jpgCarine Blom raadpleegt partijen
Progressief’96 is woensdag de grootste partij geworden bij de verkiezingen voor de Gemeenteraad van Haaren. Daarom neemt de partij het initiatief bij de vorming van een coalitie waaruit een nieuw College van B&W gaat komen. Lijsttrekker Carine Blom van Progressief’96 gaat komende week vertegenwoordigers van de nieuwe raadsfracties raadplegen. Zij wordt daarbij geholpen door Tiny Assink, tweede op de lijst van Progressief’96 en nestor van de Gemeenteraad.

Verder lezen >>>
personen-tomvansprang-s95.jpgTom van Sprang in de gemeenteraad
Tom van Sprang uit Haaren is zeer actief in het verenigingsleven. Bij Samenwerking 95 stond hij tijdens de verkiezingen op een 14e plaats van kandidaten.
Hij heeft een enorm aantal voorkeursstemmen
gekregen maar liefst 395.


Verder lezen >>>
Uitslag gemeenteraadsverkiezingen
Op woensdag 21 maart werd de laatste gemeenteraadsverkiezing van de gemeente Haaren gehouden. Ook gingen Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt naar de stembus voor het raadgevend referendum op de Wiv.

De zetelverdeling is als volgt:
CDA 4 zetels,
VVD 2 zetels,
Progressief 96 5 zetels
Samenwerking ’95 4 zetels.


Verder lezen >>>
2018-03-21-vvd-2.jpgVVD Haaren lanceert programma in eenvoudige taal en als luistervariant
Soms zijn ‘gewone’ verkiezingsprogramma’s te ingewikkeld. Daarom heeft de VVD Haaren een nieuwe, speciale versie gemaakt die zaterdagmiddag is gelanceerd. Hierin worden de tien speerpunten van de partij in eenvoudige taal toegelicht. Geen wollige zinnen, geen moeilijke begrippen. Gewoon rechttoe, rechtaan. Ook zijn er pictogrammen opgenomen in deze speciale versie om de speerpunten voor iedereen toegankelijk te maken.

Klik hier voor download Verder lezen >>>
Bericht belangengroep Toekomst Haaren
Beste stemrechtigde uit de Gemeente Haaren,

Nadat u enkele maanden geleden al heeft kunnen stemmen tijdens de Burgerpeiling, mag u woensdag 21 maart weer naar de stembus. Een meerderheid van de Haarense dorpen koos voor een opsplitsing van de gemeente Haaren en aansluiting van de dorpen bij Tilburg-Udenhout, Boxtel, Vught en Oisterwijk. Een begrijpelijke keuze en uitkomst!


Verder lezen >>>
Mini Documantaire Spionagewet
Op woensdag 21 maart 2018 is er naast de gemeenteraadsverkiezingen ook een referendum over de Spionagewet 2017 (ook wel bekend als de sleepwet).
"Kies met Kennis" verzorgt een stuk de berichtgeving rondom het referendum. Zij hebben over deze spionagewet een mini-documentaire gemaakt die bestaat uit 10 afleveringen van elk 5 tot 7 minuten.
U kunt deze mini-documentaire de komende dagen bij LoHa zien.


Verder lezen >>>
Excursie mossen
Op zondagochtend 11 maart organiseert IVN afdeling Oisterwijk in samenwerking met LNMH Haaren een excursie met als onderwerp mossen.
Onder leiding van IVN gidsen komt u tot de ontdekking dat mossen niet alleen die vervelende dingen zijn die uw gazon verpesten! Ze zijn heel mooi als je goed kijkt. Bovendien zijn er heel veel soorten en het zijn overlevingskunstenaars.


Verder lezen >>>
3 maart 2018
De laatste knotdag van dit seizoen … De rest van de knotjes staat er tip-top bij..

We schuiven richting Haaren en Esch. Eschenaren komen via de Eschebaan en Haarenaren koersen op het kruispunt. Daarna richting Vught.

We knotten bij Bas Combee aan De Dijk in Helvoirt. De boerderij achter het tankstation van BP. Daar staan 10 bomen. Vlakbij aan de Broekley staan nog 20 wilgen. Op terrein van Brabants Landschap.

We rekenen deze keer op uitbundige deelname. We zagen er op los!!

Welkom om 9 uur.Aanmelden bij Hans Naaijkens: fietsforfun@gmail.comVerkiezingsmatinee

Zondagmiddag 18 maart om 14.00 uur in Den Domp
De ouderenverenigingen van onze 4-kernen Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt organiseren een open feestelijke bijeenkomst. Daarbij zullen de lijsttrekkers van de vier politieke partijen worden geïnterviewd en met elkaar in gesprek gaan over de laatste vier jaar van onze gemeente.
IS ER DAN NOG WAT TE KIEZEN.......?


Verder lezen >>>
2018-01-24-p96-kandidaten-alg-kl.jpgProgressief’96: 16 kandidaten voor een sterke raadsfractie
Progressief’96, de grootste oppositiepartij in de Haarense gemeenteraad, komt voor de gemeenteraadsverkiezing van 21 maart met een zware kandidatenlijst. Lijsttrekker is Carine Blom uit Biezenmortel. Carine was eerder wethouder Sociale Zaken, Wmo, Onderwijs en Dorpsontwikkelingsplannen en al vele jaren raadslid. Al geruime tijd ijvert zij voor opsplitsing van de gemeente. De komende drie jaar is dat het belangrijkste punt van de gemeentepolitiek. Progressief'96 wil dat in dat proces de dorpen veel sterker aan zet komen.

Verder lezen >>>
RECREATIEBEDRIJF HOENDERSTRAAT TOEGESTAAN ONDER BINDENDE VOORWAARDEN

Het college van de gemeente Haaren stelt de gemeenteraad voor om medewerking te verlenen aan de realisatie van een recreatiebedrijf met ondergeschikte horeca aan de Hoenderstraat in Helvoirt. Het college stelt wel als bindende voorwaarde dat het recreatiebedrijf recht doet aan de omgeving.


Verder lezen >>>
algemeen-n65-1.jpgDENK MEE OVER UITWERKINGSPLANNEN KRUISPUNT N65 HELVOIRT-HAAREN
Op 22 januari organiseren we een informatie- en participatiebijeenkomst over de aanpak van het kruispunt Torenstraat-Molenstraat, als onderdeel van ontwikkeling van de N65. Tijdens de bijeenkomst kijken we kort naar het gelopen proces en vragen we de aanwezigen mee te denken over de verdere uitwerking. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis.

Verder lezen >>>

1 ... « Terug 34 5 678 Volgende » ... 36

706 items op 36 pagina's