Nieuws Algemeen

Nieuws Algemeen ¦ Biezenmortel ¦ Esch ¦ Haaren ¦ Helvoirt ¦ Regio ¦ Gemeente
2018-10-24-verkeerstelling.jpgVerkeerstellingen
Zoals u wellicht gemerkt heeft liggen er verspreid over Helvoirt, Haaren, Biezenmortel en Esch tijdelijk zogenaamde tellussen over de weg. Deze lussen zijn bedoeld om het verkeer te monitoren op met name doorgaande wegen in de dorpen.

Verder lezen >>>
2018-10-16-taxus-dsc02069.jpgOpbrengst jaarlijkse inzameling Taxus Taxi valt tegen
‘Taxusplant mooi alternatief voor dode buxus’

[PLAATSNAAM] | De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door Stichting Taxus Taxi heeft geleid tot de productie van ruim 2.800 chemotherapieën. “We hadden op een hogere opbrengst gerekend, maar door het hete zomerweer is er dit jaar minder gesnoeid en dus ook minder opgehaald”, aldus Werner Toonen van Stichting Taxus Taxi.


Verder lezen >>>
2018-10-10-kleinemeijerij-omegraard-schilderijdsc02693.jpgNIEUW KLEURRIJK NUMMER DE KLEINE MEIJERIJ
Over de kasboeken van de Essche klompenmakers Cornelis en Graard van Brunschot
In aflevering drie van het heemkundetijdschrift De Kleine Meijerij schrijft Theo van Dooren aan de hand van twee kasboeken over de klompenmakerij van de Essche klompenmakers Cornelis en Graard van Brunschot in de jaren 1895-1920, ooit gevestigd in het pand Postelstraat 6 (voorheen Spoelsteeg).


Verder lezen >>>
Gedenkplaats Haaren
Het Groot-Seminarie langs de rijksweg Den Bosch-Tilburg,was tijdens WOII de
‘Polizeigefängnis Haaren’. Nu is het een plaats van herinnering met de originele ruimtes zoals de verhoorkamer, de rechtszaal.


Verder lezen >>>
De heer Jan Peters uit Helvoirt is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De versierselen behorende bij deze Koninklijke Onderscheiding worden uitgereikt door locoburgemeester Carine Blom van de gemeente Haaren op woensdag 10 oktober 2018 om 17.30 uur in het Noord Brabants Museum in ’s-Hertogenbosch tijdens het symposium van Enexis.


Verder lezen >>>
Haarense Tenniskampioenschappen
Ook dit jaar worden de Haarense tenniskampioenschappen georganiseerd. Dit jaar vinden de wedstrijden plaats in Helvoirt op het terrrein van HTH Helvoirt.
De wedstrijden worden gespeeld van zaterdag 3 t/m zondag 11 november.
Inschrijven kan t/m zondag 21 oktober 2018

Via www.toernooi.nl

Wedstrijdleiding en secretariaat: HTV Helvoirt


Klik hier voor download Verder lezen >>>
Bericht van Progressief 96
Raadsvergadering donderdag 20 sep 2018.

Dankzij het gegeven dat de agenda een groot aantal hamerstukken bevatte is er één punt dat des te meer in het oog sprong: het bestemmingsplan buitengebied. Er lag namelijk een bestuursopdracht om het huidige bestemmingsplan te actualiseren.


Verder lezen >>>
2018-10-06-gewoongezond.jpgGewoon Gezond organiseert:
Bijeenkomst over ‘Meebewegen met het leven’

In deze bijeenkomst komt gezond en gelukkig ouder worden aan bod. Wat is gezondheid eigenlijk? Wat is voor u belangrijk in het leven? Neemt u zelf regie over uw gezondheid? Hoe houdt u balans in uw leven? En kunt u daar zelf ook iets aan doen?


Verder lezen >>>
Reddingsactie in 5 Brabantse beken om onherstelbare natuurschade te voorkomen
Waterschap De Dommel start zaterdag 28 juli met een reddingsactie in vier natuurrijke beken om de daar aanwezige – bijzondere – flora en fauna te behouden. De extreme droogte leidt tot het droogvallen van veel beken. Onherstelbare natuurschade dreigt. Het waterschap voorziet vijf beken van een noodzakelijke, maar minimale hoeveelheid water om de natuur een overlevingskans te geven. Daarvoor wordt grondwater opgepompt of kanaalwater ingelaten. In de Reusel werd vorig weekend al de eerste reddingsactie als noodmaatregel uitgevoerd.

Verder lezen >>>
GEMEENTERAAD HAAREN NEEMT BESLUIT TOEKOMST DORPSKERNEN
Op 5 juli heeft de gemeenteraad van Haaren besloten aan welke gemeenten de dorpen van Haaren worden toegevoegd. Daarbij volgde de raad het advies van het college, dat in goed overleg met Oisterwijk, Tilburg, Boxtel en Vught tot stand is gekomen. Het principebesluit van de raad is een belangrijke stap in de opsplitsing van Haaren.

Verder lezen >>>
Trucker Truck Helvoirt 2018
Op 8 september word weer het jaarlijkse trucker truck Helvoirt georganiseerd. Dit evenement word voor de 26e keer georganiseerd en zoals vele van jullie weten is dit een dag vol plezier en vermaak.
Dit jaar hebben we ruim 145 vrachtwagens om ongeveer 290 gasten een mooie dag aan te bieden.


Klik hier voor download Verder lezen >>>
STEUNZENDERACTIE 2018 gaat weer van start.
Hebt u ze ook gemist op het bierpompfeest?
Veel mensen wel!
En dan hebben we het over de medewerkers van LOHA die garant staan voor een snelle en vlotte opstart van de alom bekende STEUNZENDERACTIE.


Verder lezen >>>
Gemeenteraad Haaren neemt besluit over verdeling kernen
De gemeenteraad van Haaren neemt op 5 juli een principebesluit over de verdeling van de kernen. In het raadsvoorstel is onderbouwd aan welke gemeenten de dorpen Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt worden toegevoegd bij de herindeling van de gemeente Haaren.

Verder lezen >>>
esch-gemeente-boxtel.jpgUitslag gespreksronde toekomst Haaren
In de gespreksronde is aan de inwoners van Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt gevraagd, bij welke gemeente hun dorp moet aansluiten bij herindeling. In de tabellen hieronder staat de uitslag van de gespreksronde en extra bevraging in Esch op dorpsniveau. Uitgegaan is van het aantal unieke adressen waarvan reacties zijn ontvangen.

Verder lezen >>>
2018-05-26-celebratefoodcover.jpgNieuwe toeristische kaart - Celebrate food!
Bezoek en proef!
Ontdek de heerlijke producten die onze regio te bieden heeft.
Haal verse aardbeien, ambachtelijk vlees of heerlijke asperges rechtstreeks bij de boer. Geniet van smakelijke lunches en bourgondische diners. Of bezoek een van de evenementen en activiteiten waarbij eten en drinken een hoofdrol heeft.
De gemeente Haaren heeft in samenwerking met ondernemers uit de foodsector een toeristische kaart gemaakt, getiteld ‘Celebrate Food!’. Met deze kaart spelen we in op het themajaar Brabant Celebrates Food. Op de nieuwe toeristische kaart staan evenementen, activiteiten, winkels en restaurants in de gemeente Haaren vermeld: kortom al het lekkers dat deze omgeving te bieden heeft!


Klik hier voor download Verder lezen >>>
27 mei gratis terrasconcert Piet Plezier
Zanger Bartolo zal deze zomer het terrasconcert drie keer komen opluisteren. Zijn eerste optreden vindt plaats op zondag 27 mei. Ook op 24 juni en 12 augustus zal hij het concert vocaal verzorgen. Bartolo heeft een gevarieerd repertoire van o.a. latin, jazz, pop & swing en brengt met zijn warme stem de juiste sfeer.

Verder lezen >>>
2018-05-16-dungenenvandenbrandafscheid.jpgAfscheid Wethouders
Op woensdag 16 mei nemen Johan van den Brand en Eric van den Dungen afscheid als wethouders van de gemeente Haaren. We nodigen iedereen die hen een warm hart toedraagt van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Verder lezen >>>
haaren-haerendael-luchtfoto-zw.jpgGedenkplaats Haaren
EINDELIJK BOEK OVER KAMP HAAREN!
Over Kamp Vught, Kamp Amersfoort, Kamp Westerbork en het Scheveningse ´Oranjehotel´ zijn al diverse
boeken verschenen, maar een boek over ‘Polizei- und Untersuchungsgefängnis Lager Haaren’ (in het Brabantse
Haaren) ontbrak nog steeds!


Klik hier voor download Verder lezen >>>
Lintjesregen 2018
Maar liefst 8 lintjes werden er uitgedeeld en bijbehorende artikelen, tijdens de lintjesregen van 2018 in de gemeente Haaren.
4 personen in het dorp Esch en 4 personen in Haaren viel de eer te beurt.
Hieronder het overzicht van alle 4.
Natuurlijk waren onze camera's erbij.


Verder lezen >>>
Stuurgroep herindeling gemeente Haaren stelt Plan van Aanpak vast.
De stuurgroep herindeling gemeente Haaren heeft op 20 april 2018 het Plan van Aanpak vastgesteld voor de eerste fase van de Herindeling Haaren. Met deze vaststelling bestaat in de stuurgroep overeenstemming over de gezamenlijke aanpak om te komen tot een herindelingsontwerp. De stuurgroep bestaat uit een vertegenwoordiging van de colleges van burgemeester en wethouders van de betrokken gemeenten Boxtel, Haaren, Heusden, Oisterwijk, Tilburg en Vught.

Klik hier voor download Verder lezen >>>

1 ... « Terug 3 4 5678 Volgende » ... 36

706 items op 36 pagina's