Nieuws Algemeen

Nieuws Algemeen ¦ Biezenmortel ¦ Esch ¦ Haaren ¦ Helvoirt ¦ Regio ¦ Gemeente
Collecte Hersenstichting
Van 27 januari t/m 1 februari vindt de collecte van de Hersenstichting plaats.
Dit jaar voor de 20e keer in de gemeente Haaren. Elk jaar werd er gemiddeld tussen de € 4000.-- en € 4500,-- bijeengebracht.
Daarmee is de afgelopen jaren tussen de € 80.000 en € 90.000 bijgedragen aan wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Een bijdrage waar we trots op kunnen zijn en dank voor je bijdrage hieraan !


Verder lezen >>>
2020-01-dehhuisenergielabels.pngDeelnemers enquête vinden duurzaam huis heel belangrijk, maar …
Op 27 en 29 januari zijn er in Helvoirt en Haaren informatieavonden over de uitkomsten van de enquête. Inwoners van gemeente Haaren zijn van harte uitgenodigd op maandag 27 januari in HelvoirThuis of op woensdagavond 29 januari in Den Domp. Er zal veel ruimte zijn voor reacties. Ook worden opties aangereikt om concreet aan de slag te gaan met verduurzaming.

Verder lezen >>>
2020-01-13-europees-meetingjulibienvenida.jpgSave the date! 4 februari, lotingsavond Friends of Europe Esch
Op 4 februari gaan we weer loten voor de grote Zomerontmoeting van het Charter of European Rural Communities.
De bestemming in 2020 is Bienvenida (Spanje). Zoals gewoonlijk zal de delegatie ook dit jaar weer bestaan uit 8 personen uit Esch en omgeving, een mix van jongeren en volwassenen. Dit jaar vindt de Zomerontmoeting plaats van 9 tot en met 13 juli. Opgeven voor de loting kan tot aan de lotingsavond zelf via info@friendsofeurope.nl.


Verder lezen >>>
logo-deh.jpg UITNODIGING voor ALLE inwoners van Haaren: geef je mening!
Moeten we onze woningen verduurzamen en hoe dan?
Deze vraag is erg actueel in de samenleving. Het gaat daarbij onder andere om stoppen met fossiele brandstoffen en overschakelen op hernieuwbare energie. Ook in Haaren willen we hiermee aan de slag.


Verder lezen >>>
logo-deh.jpgUITNODIGING voor ALLE inwoners van Haaren: geef je mening!
Moeten we onze woningen verduurzamen en hoe dan?
Deze vraag is erg actueel in de samenleving. Het gaat daarbij onder andere om stoppen met fossiele brandstoffen en overschakelen op hernieuwbare energie.


Verder lezen >>>
Hoe “lek” ben jij?

Unieke Haarense aanpak voor verduurzaming woningen

De gemeente Haaren heeft mooie ambities op het gebied van terugdringen en verduurzamen van ons energieverbruik. Zo hoeft er minder duurzame energie opgewekt te worden.


Verder lezen >>>
logo-deh.jpgEnquete DEH
UITNODIGING voor ALLE inwoners van Haaren: geef je mening!

Moeten we onze woningen verduurzamen en hoe dan?
Deze vraag is erg actueel in de samenleving. Het gaat daarbij onder andere om stoppen met fossiele brandstoffen en overschakelen op hernieuwbare energie. Ook in Haaren willen we hiermee aan de slag. Dat kan alleen samen met de inwoners! Met jou dus. Doe mee en vul de enquête in: het kost je maar 2 minuten. https://deh-energie.nl/vragenlijst/


Verder lezen >>>
logo-gewoongezond-vullend-web.jpgGewoon Gezond
Gewoon Gezond: In gesprek met Theo van den Heuvel
Binnen Gewoon Gezond willen we samen op weg naar een gezonde leefstijl in de gemeente Haaren. Theo van den Heuvel, wel bekend van het Esseblad, is erg bezig met gezonde leefstijl en wil graag zijn verhaal delen.


Verder lezen >>>
NIX18… Hoezo?
Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, maar dat is niet altijd even makkelijk. Af en toe zal je voor dilemma’s komen te staan.
Laat je je kind bijvoorbeeld met een gerust hart naar een feestje gaan als je weet dat daar bier, wijn of sterke drank geschonken wordt?


Verder lezen >>>
Festival Futura
DEH organiseert samen met gemeente Haaren een festival.
Op 30 november is weer Festival Futura, een leuk event dat gaat over hoe duurzaamheid past in je dagelijks leven.
Maak jij iets nieuws van iets ouds?
Leer jij ons spullen te hergebruiken?
Maak je van niets iets?
Of heb je een ander goed idee?

Doe dan mee! Stuur een mail naar <a href="mailto:communicatie@haaren.nl">communicatie@haaren.nl</a>Gewoon Gezond: STOPTOBER
Stoppen met roken… wil jij of iemand in je omgeving stoppen met roken?
Daag jezelf of iemand anders uit en doe mee: in oktober 28 dagen niet roken.
Meer dan een kwart miljoen mensen hebben de afgelopen jaren al succesvol meegedaan.


Verder lezen >>>
P96 zoekt politieke samenwerking vanwege herindeling
Vooruitlopend op de gemeentelijke herindeling van Haaren in 2021 heeft het bestuur van Progressief 96 (P96) in de periode tussen oktober 2018 en mei 2019 op basis van een analyse van de verkiezingsprogramma's kennismakingsgesprekken gevoerd met 18 geestverwante politieke partijen in Vught (PvdA-Groenlinks, D66 en Gemeentebelangen), Boxtel (PvdA/GroenLinks, D66, Combinatie '95, SP, INBox en Balans), Oisterwijk (PRO, Algemeen Belang, Partij Gemeente Belangen en Jan de Laat) en Tilburg (GroenLinks, PvdA, D66, SP en Lokaal Tilburg).

Verder lezen >>>
Taxus aanmelden kan dit jaar tot en met donderdag 22 augustus
De jaarlijkse inzamelingsactie van stichting Taxus Taxi verloopt voorspoedig. Op dit moment zijn al meer dan 2050 chemotherapieën gerealiseerd door het ophalen van het taxussnoeisel. Uit de eenjarige naalden van de taxus wordt dé basisgrondstof voor chemotherapieën gehaald. “We zijn goed op weg, maar we zijn er nog niet”, vertelt Werner Toonen van Taxus Taxi. De inzamelingsactie loopt door tot en met 23 augustus. Uw snoeisel aanmelden kan nog tot en met donderdag 22 augustus.

Verder lezen >>>
personen-zwijnenburg-2019-07.jpgAfscheid Burgemeester Jeannette Zwijnenburg
Beste inwoners van de gemeente Haaren,

Het is al weer een tijdje geleden dat ik van me heb laten horen. Maar ik hecht er waarde aan om u nog een keer te ontmoeten om afscheid te nemen. Ik wil u graag bedanken voor de wijze van samenwerken, maar vooral ook mijn dank uitspreken voor de blijken van waardering en steun die ik van u mocht ontvangen in de afgelopen periode.


Verder lezen >>>
logo-4dekunsten.jpgVier de Kunsten: Lest Best
Dit jaar is er voor de laatste keer de
Open atelierroute 4deKunsten.
De laatste keer! Ja want de route werd om de paar jaar georganiseerd en vanwege de opsplitsing van de gemeente Haaren is het nu de laatste keer.


Verder lezen >>>
personen-tomvansprang-s95.jpgTOM VAN SPRANG NIEUWE FRACTIEVOORZITTER S’95

Tom van Sprang (32) is de nieuwe aanvoerder van lokale partij Samenwerking’95. Hij
volgt Johan van den Brand op die sinds de verkiezingen van 2018 actief was als
fractievoorzitter en daarvoor wethouder namens de partij.


Verder lezen >>>
2019-06-06-gemeenteraad-5.jpgALLE GEMEENTERADEN AKKOORD MET HERINDELINGSADVIES
De herindeling van Haaren is een belangrijke stap dichterbij gekomen. Alle vijf gemeenteraden (Haaren, Oisterwijk, Vught, Boxtel en Tilburg) hebben ingestemd met het herindelingsadvies. In Tilburg gebeurde dat op 3 juni, de andere gemeenten volgden op 6 juni. Via de provincie Noord-Brabant gaat het herindelingsadvies nu naar het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Stemt de minister ermee in, dan vormt het advies de basis voor een herindelingswet.

Verder lezen >>>
Gewoon Gezond: Ontbijt, het beste begin van de dag!
Niet iedereen lukt dat: geen tijd, geen trek, geen zin…
Wist je dat:
een ontbijt de werking van de darmen stimuleert na een nacht van rust
een ontbijt het lichaam veel belangrijke vitamines en mineralen geeft
als je niet ontbijt, je sneller zin zal krijgen in snacks of snoep
het overslaan van maaltijden de spijsvertering kan ontregelen.


Verder lezen >>>
Stiltewandeling door de Loonse en Drunense duinen
Heb jij een druk leven en wandel jij vooral door de natuur om tot rust te komen? Ga dan op zondag 16 juni mee voor een unieke beleving: de stiltewandeling. Deze wandeling is gericht op volwassenen. Koop je ticket altijd vooraf online via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Ontdek de historie van de Loonse en Drunense Duinen
Ga zaterdag 18 mei mee met de boswachter en ontdek de tot-de-verbeelding-sprekende geschiedenis van de Loonse en Drunense Duinen, het grootste zandstuifgebied van Europa. Deze wandeling is gericht op volwassenen. Koop je ticket altijd vooraf online via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>

1 ... « Terug 2 34567 Volgende » ... 36

706 items op 36 pagina's