2020-11-02-combinatie95-welkom.jpgCreatieve uitingen Combinatie95
Tijdens de verkiezingscampagne gaat het er serieus aan toe. Bladzijden vol met teksten om het gewenste beleid te verwoorden. Dat is het serieuze werk en belangrijk. Combinatie95 bedenkt daarnaast tijdens elke campagne ook iets origineels. In een originele verpakking of met een kwinkslag gebracht. Zo ook voor de verkiezingscampagne van dit jaar rondom de samenvoeging van Esch bij Boxtel; de aanleiding voor deze herindelingsverkiezingen.

Verder lezen >>>
BALANS IN ESCH; het roer moet nu om!
Er was eens…. zo begon het stukje van mede BALANS lid Luc Bormans en inderdaad er was eens……
Een pittoresk dorpje in Brabant met o.a. ook een verkeersprobleem. Er werd jaren geleden al eens geroepen “de wagens worden te groot. de wegen zijn te klein en onze huizen beschadigen”. Allerlei toeren werden uitgehaald, drempels hier en daar, waarna deze weer werden verwijderd. Wegversmallingen zelfs middels bloembakken, maar het bleef druk in het dorpje.


Verder lezen >>>
LAATSTE STEUNZENDERS VAN DE MAAND
Als de gemeente Haaren per 31 december a.s. ophoudt te bestaan als zelfstandige gemeente, verliest ook de lokale omroep LOHA haar recht van bestaan. De zendmachtiging van een lokale omroep is namelijk onlosmakelijk verbonden met de gemeente waarbinnen de lokale omroep werkzaam is.
Na bijna 6 jaar gaat LOHA van het scherm verdwijnen en wordt u als kijker doorverwezen naar de lokale omroep DOMMELLAND van de ontvangende gemeente Boxtel.


Verder lezen >>>
ESCH LET OP UW SAECK
en LAAT VAN JE HOREN NU HET NOG KAN

LATEN WE MASSAAL EEN ZIENSWIJZE INDIENEN TEGEN HET ONTWERPBESTEMMINGSPLAN “HERZIENING BUITENGEBIED, POSTELSTRAAT ONG. ESCH”

Woensdag 7 oktober j.l. maakte de gemeente Haaren het volgende bekend:
BEKENDMAKINGEN (verzonden via e-mail door Communicatie Haaren):


Verder lezen >>>
Combinatie95
Op woensdag 28 oktober organiseert Combinatie95 het ‘Digitaal Politiek Café met Désiré’. Het thema is ‘Leefbare kernen’. We kunnen vanwege Corona helaas even niet naar een echt café, maar in ons digitaal café kan iedereen ook even ‘binnen lopen’. We bieden de mogelijkheid om vragen te stellen of suggesties te doen over het thema leefbaarheid.

Verder lezen >>>
2020-09-28-combinatie95pdenoudenkk.jpgCombinatie95 presenteert jubileumkrant en kandidatenlijst
Vanwege de actuele Corona situatie kon de viering van het 25 jarig jubileum van Combinatie95, met een gastoptreden van Wim Daniëls en uitreiking van de speciale jubileumkrant, zaterdag 26 september niet doorgaan. Wat wel doorging was het ondertekenen van de officiële formulieren voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen door de kandidaten van Combinatie95. Met trots presenteert Combinatie95 dan ook de lijst met 50 kandidaten. Later in 2021 wordt een nieuwe datum gezocht voor het gastoptreden van Wim Daniëls tijdens een openbare bijeenkomst.

Verder lezen >>>
2020-09-09-kandidaten 1-8 combinatie95.jpgCombinatie95 stelt top kandidatenlijst vast
Tijdens de drukbezochte Algemene Ledenvergadering van Combinatie95 op maandag 7 september zijn de nummers 1 t/m 16 van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 18 november a.s. vastgesteld.

Verder lezen >>>
2020-09-01-esscheboyshaertsafe.jpgSportpark Esch, heartsafe met één AED.
In samenwerking met de besturen van Essche Boys en Tennisvereniging d'Oggelen heeft de werkgroep Heartsafe Esch op zaterdag middag 29 augustus één AED geplaatst op sportpark Esch. Deze AED is buiten geplaatst en door iedereen te gebruiken, ook door de korfbalclub Tovido en het Gilde St.Willibrordus. Voorheen waren er op het sportpark twee AED's, doch deze werden binnen bewaard, zodat deze slechts beperkt beschikbaar waren. Alleen voor personen met sleutel of pasje konden over deze AED's beschikken.

Verder lezen >>>
Combinatie95 organiseert 8 september Politiek Café in Esch
Combinatie95 organiseert twee politieke avonden in Esch. Het eerste Politiek Café vindt plaats op dinsdag 8 september a.s. De Boxtelse politieke partij heeft een aantal speerpunten opgesteld die ze na de samenvoeging van Boxtel en Esch wil realiseren. Deze zijn tot stand gekomen in nauw overleg met een flink aantal Esschenaren. Maar de partij wil ook graag van andere Esschenaren horen of zij zich in de speerpunten kunnen vinden of dat er andere ideeën of aandachtspunten zijn. Daarom nodigt Combinatie95 alle Esschenaren van harte uit voor deze bijeenkomst.

Verder lezen >>>
logo-gewoongezond-vullend-web.jpgKookcursus ‘Bourgondisch Gezond’

Kookcursus ‘Bourgondisch Gezond’ richt zich op een gezonde leefstijl en het voorkomen van welvaartsziekten

Op 29 september 2020 start in de Kooktuin te Esch de kookcursus ‘Bourgondisch Gezond’. Deelnemers leren in vijf workshops hoe gezond eten bijdraagt aan het voorkomen van of beter omgaan met welvaartziekten, zoals: diabetes, een hart- of herseninfarct of een te hoog cholesterolgehalte. Onder leiding van een gediplomeerd kok en een zorgprofessional koken de deelnemers heerlijke drie-gangen maaltijden.


Verder lezen >>>
2020-09-noveen-p1090051.jpgNoveen
NOVEEN MARIA TENHEMELOPNEMING
Wordt dit jaar gehouden In de Mariakapel onder de toren van de parochiekerk in ESCH

NOVEEN BEGINT OP
VRIJDAG 7 AUGUSTUS Om 12.30 uur

Laatste bijeenkomst is op
ZATERDAG 15 AUGUSTUS Om 12.30 uur

Eventueel achter in de kerk volgens de regels van het RIVM uiteraardEsch 2020 02 08 Oggelrevue 2020
De Oggelrevue vanuit de Oggelvorsenpoel 2020

Verder lezen >>>
Geanimeerde informatiebijeenkomst Esch Graaft
In het weekend van 18 en 19 april a.s. vindt Esch Graaft plaats, een unieke tijdreis naar het verleden, met wellicht archeologie in je eigen tuin.

Verder lezen >>>
Kookcursus ‘Bourgondisch Gezond’ richt zich op een gezonde leefstijl en het voorkomen van welvaartsziekten
Op 18 februari 2020 start in de Kooktuin te Esch de kookcursus ‘Bourgondisch Gezond’. Deelnemers leren in vijf workshops hoe gezond eten bijdraagt aan het voorkomen van welvaartziekten, zoals: diabetes, een hart- of herseninfarct of een te hoog cholesterolgehalte.

Verder lezen >>>
logo_sam+combinatie95.jpgEssche raadsleden Samenwerking ‘95 kiezen voor Combinatie95
Als de twee raadsleden van Samenwerking95 uit Esch, hebben wij, Peter den Ouden en Christien van Schijndel -Pijnenburg, na goede constructieve gesprekken met lokale partijen in de gemeente Boxtel besloten ons enthousiast aan te sluiten bij Combinatie95, de grootste coalitiepartij in die gemeente.

Verder lezen >>>
2019-11-11-bal-oggelvorsenpoel.jpg11-11-bal 2019
zie afbeelding

Verder lezen >>>
25e Brocante garagesale in Esch voor KiKa
In de dwarsdeelschuur van de familie Plantema aan de Baarschot 2 in Esch vindt gedurende twee weekenden een grote garagesale plaats, op 12 en 13 oktober en op 19 en 20 oktober. De opbrengst hiervan gaat naar KiKa, Stichting kinderen kankervrij. Bruikbare tweedehands spullen kunnen vanaf nu afgegeven worden bij de familie Plantema. Het is de 25e keer dat deze garagesale gehouden wordt.

Verder lezen >>>
2019-09-29-combinatie95-2.jpgVerken je gemeente
Zie flyer in download

Klik hier voor download
2019-09-08-loerenbijdeboeren.jpgLoeren bij de Boeren
Zondag 8 september van 11.30 uur tot 16.30 uur

Dit jaar kun je weer een kijkje gaan nemen achter de schermen bij onze hardwerkende agrariërs. Deze keer mag dat in het dorp Esch.
Deelnemers zijn:


Verder lezen >>>
logo-pep.jpgPep
Leefbaarheidsplan Esch

De stuurgroep PEP (Platform Esch Perspectief) heeft haar “Leefbaarheidsplan” klaar. Ruim 45 vrijwilligers hebben afgelopen jaar hard gewerkt om vier thema’s aan een nader onderzoek te onderwerpen. Het betreft de onderdelen: Verkeer, Verenigingen, Zorg en Welzijn en Wonen, Leefomgeving en Voorzieningen. Dat alles heeft geresulteerd in een “Leefbaarheidsplan”.


Verder lezen >>>

1 23456 Volgende » ... 15

288 items op 15 pagina's