Nieuws Biezenmortel

Nieuws Algemeen ¦ Biezenmortel ¦ Esch ¦ Haaren ¦ Helvoirt ¦ Regio ¦ Gemeente
Nordic Walkingtocht in de Loonse en Drunense Duinen op 9 februari 2020
Organisatie: IVN Oisterwijk
Start: parkeerplaats De Rustende Jager, Oude Bossche Baan 11, 5074 RC Biezenmortel.
Vertrek: 10.00 uur


Verder lezen >>>
2020-01-13-leemkuilen.jpgVogelexcursie IVN bij de Leemkuilen (met snert na de wandeling)
Het is al een traditie: onze eerste publiekswandeling in het nieuwe jaar.
Zondag 26 januari 2020 is het weer zo ver.
De wandeling wordt begeleid door ervaren natuurgidsen van het IVN. We gaan genieten van de mooie natuur zo kort bij huis.


Verder lezen >>>
Toneel in Biezenmortel en Haaren.
Zaterdagavond 28 december in De Vorselaer te Biezenmortel en op woensdagmiddag 8 januari in Den Domp in Haaren speelt Seniorentoneelclub "Hier Zemme" de comedy "Wat een gedoe met de Kerstdagen".

Verder lezen >>>
Stiltewandeling door De Loonse en Drunense Duinen
Heb jij een druk leven en wandel jij vooral door de natuur om tot rust te komen? Ga dan voor een unieke beleving: de stiltewandeling. Op zondag 20 oktober kun je met Natuurmonumenten de stilte ervaren. Deze wandeling is gericht op volwassenen. Koop je ticket altijd vooraf online via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
logo-ivn.jpgPaddenstoelenexcursie in de Brand.
Op woensdag 9 oktober gaan we op zoek naar paddenstoelen in de Brand, samen met de gidsen van het IVN en LNMH. We starten om 14.00 uur op het parkeerterrein tegenover Brasserie de Kat, Schoorstraat 37 in Udenhout en de excursie duurt tot ongeveer 16.00 uur.
Paddenstoelen spreken altijd tot de verbeelding van mensen en deden vaak denken aan de duivel heksen elfjes en kabouters, vandaar de namen duivelsei, heksenboleet en elfenbankjes. Ze komen het hele jaar voor maar vooral in de herfst zien we de meeste soorten.


Verder lezen >>>
Ontdek de historie van de Loonse en Drunense Duinen
Ga zaterdag 21 september mee met de boswachter en ontdek de tot-de-verbeelding-sprekende geschiedenis van de Loonse en Drunense Duinen, het grootste zandstuifgebied van Europa. Deze wandeling is gericht op volwassenen. Koop je ticket altijd vooraf online via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Ontmoet de herder en zijn kudde, in de Loonse en Drunense duinen
Heb je wel eens een echte herder ontmoet? Struin op zaterdag 21 september door de duinen met onze ervaren boswachter en ontmoet de herder en zijn kudde. Deze wandeling is gericht op volwassenen en (oudere) kinderen onder begeleiding. Koop je ticket altijd vooraf online via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Nachtzwaluwexcursie in de Loonse en Drunense duinen
Wil jij de mystieke en zeldzame nachtzwaluw met eigen ogen aanschouwen? Ga dan 20 juli in de schemer mee op pad met onze boswachter. Deze activiteit is gericht op volwassenen. Koop je ticket altijd vooraf online via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
2019-06-02-bzm-schaap.jpgOntmoet de herder en zijn kudde, in de Loonse en Drunense duinen
Heb je wel eens een echte herder ontmoet? Struin 2 juni door de duinen met onze ervaren boswachter en ontmoet de herder en zijn kudde. Deze wandeling is gericht op volwassenen en (oudere) kinderen onder begeleiding. Koop je ticket altijd vooraf online via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
2019-03-28-ivnbericht.jpgExcursie IVN Oisterwijk naar Hoornmankentiend
Op zondag 7 april gaan we weer op zoek naar de voorjaarsbloeiers in de Hoornmankentiend. Dit gebied ligt ten noordoosten van de Brand en is gespaard gebleven van de herontwikkeling van de Brand. Dit oude broekbos is uitgekozen door de gidsen van de IVN en LNMH Haaren om een avontuurlijke wandeling uit te zetten.

Verder lezen >>>
Nordic Walking tocht in de Loonse en Drunense Duinen op 17 februari 2019.
Organisatie: IVN Oisterwijk en LNMH Haaren.
Start: parkeerplaats De Rustende Jager, Oude Bossche Baan 11, Biezenmortel.
Vertrek: 10.00 uur
Het prachtige gebied van de Loonse en Drunense Duinen leent zich uitstekend voor een Nordic Walking tocht. Goede wandelpaden, prachtige natuur, mooie uitzichten, maar ook de uitdaging om je krachten te meten met het stuifzand.


Verder lezen >>>
Vogelexcursie IVN Oisterwijk bij de Leemkuilen
(met snert na de wandeling)
Het is zo langzamerhand een traditie: onze eerste publiekswandeling in het nieuwe jaar samen met LNMH Haaren is een vogelwandeling bij de Leemkuilen met erwtensoep na afloop. Zondag 27 januari 2019 is het weer zo ver.


Verder lezen >>>
2018-11-11-vcb-nemelaer.jpgVCB - NemelaerOp zoek naar paddenstoelen in De Brand met LNMH Haaren en IVN Oisterwijk.
Op woensdagmiddag 17 oktober 2018 gaan de gidsen van IVN Oisterwijk op zoek naar paddenstoelen. Gaat u mee? Het wordt een spannende excursie. Wat zal er allemaal te zien zijn? Zijn de weersomstandigheden ons goed gezind en staan ze in grote aantallen te pronken? We zullen het zien. De Brand staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan paddenstoelen en behoort tot een van de betere paddenstoelengebieden van Brabant.

Verder lezen >>>
Stiltewandeling door De Loonse en Drunense Duinen
Heb jij een druk leven en wandel jij vooral door de natuur om tot rust te komen? Ga dan voor een unieke beleving: de stiltewandeling. Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Bijeenkomst Draagvlakonderzoek Tilburg
Enkele weken geleden meldde de gemeente Haaren dat de gemeente Tilburg een informatiebijeenkomst organiseert op 5 september. Deze bijeenkomst gaat over de toevoeging van Biezenmortel aan Tilburg en vindt plaats in het kader van draagvlakonderzoek onder de eigen bevolking.

Verder lezen >>>
2018-07-07-bijenbiezenmortel.jpg15 JULI - OPEN IMKERIJDAG OP LANDPARK ASSISIE
Twee Haarense imkers doen mee aan de landelijke open imkerijdag op zondag 15 juli van 11.00 tot 16.00 uur. Op Landpark Assisië in Biezenmortel, want daar staan hun bijen.

Wij nodigen u uit om kennis te komen maken met de imkers Zij kunnen alles vertellen over hun interessante en belangrijke hobby. Behalve honingbijen spelen ook andere insecten een belangrijke rol in de voedselvoorziening van mens en dier.


Verder lezen >>>
logo-bimoza.pngJUBILEUM BIMOZA
Jongerenkoor Bimoza bestaat 50 jaar. Dit laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. We vieren dit met een reünie voor iedereen die in de afgelopen 50 jaar een band heeft opgebouwd met het koor. Oud-leden, begeleiders van de mooie reizen, (oud-) leden van jongerenkoor Cantal.

Verder lezen >>>
2018-04-22-loonse d duinen foto-natuurmonumenten.jpgStiltewandeling door De Loonse en Drunense Duinen
Heb jij een druk leven en wandel jij vooral door de natuur om tot rust te komen? Ga dan voor een unieke beleving: de stiltewandeling. Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Wandelexcursie IVN Oisterwijk en LNMH Haaren met als thema Voorjaarsbloeiers in “de Hoornmankentiend”
Datum: zondag 8 april aanvang 10.00 uur.
Vertrekpunt: Café het Gommelen , Biezenmortel
Parkeren aan de Gommelsestraat nabij het PNEM-huisje.


Verder lezen >>>

1 234 Volgende » ... 4

70 items op 4 pagina's