Nieuws Algemeen

Nieuws Algemeen ¦ Biezenmortel ¦ Esch ¦ Haaren ¦ Helvoirt ¦ Regio ¦ Gemeente
Verlenging onttrekkingsverboden uit beken in Dommelgebied

Op deze druilerige oktoberdagen lijkt de droogte voorbij, maar schijn bedriegt. Het Dommelgebied kampt nog steeds met een fiks neerslagtekort en ook onder de grond staat het grondwaterpeil op de meeste plaatsen nog ‘in het rood’. Serieus werk maken van water vasthouden in het gebied blijft noodzakelijk. Daarom verlengt Waterschap De Dommel het halfjaarverbod voor onttrekking uit Beerze, Reusel en Nete. Elke druppel telt, ook in de herfst en winter.


Verder lezen >>>
Alzheimer Café in ’s-Hertogenbosch op 12 oktober 2020
Op maandag 12 oktober a.s. organiseren we weer een Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught. Het onderwerp op die avond is intimiteit en seksualiteit bij dementie. Vanwege het coronavirus organiseren we het Alzheimer Café op een andere locatie en met een aanmeldprocedure.

Verder lezen >>>
logo-gewoongezond-vullend-web.jpgStoppen met roken doen we samen!
Stoppen met roken, we weten allemaal waarom dit belangrijk is. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan! 1 op de 3 rokers wil heel graag stoppen maar niet altijd met een goed resultaat. Hoe kunnen we stoppen met roken zo makkelijk mogelijk maken? Door het samen te doen!

Verder lezen >>>
Taxushaag snoeien in ‘Strijd tegen kanker’

Stichting Taxus Taxi op zoek naar taxusdonateurs

De jaarlijkse taxusinzameling van Stichting Taxus Taxi blijkt ook dit jaar weer een groot succes. Inmiddels weten duizenden taxusdonateurs hun weg naar de stichting te vinden. Toch wil de stichting graag een oproep doen aan alle mensen binnen het inzamelgebied, om het taxussnoeisel aan hen te doneren. De droogte tijdens de start van het inzamelseizoen heeft ervoor gezorgd dat de taxushaag minder snel is gegroeid, waardoor de opbrengt per adres minder is. Extra hulp is daarom van harte welkom!


Verder lezen >>>
Gemeenteraadsvergadering verslag door LoHa voorbij
LoHa heeft gedurende haar hele bestaan, beginnend september 2014, alle raadsvergaderingen opgenomen en uitgezonden. Ook meerdere raadspleinen en alle belangrijke bijeenkomsten van de gemeente Haaren zijn altijd door LoHa (live) uitgezonden.
Begin 2020 heeft LoHa flink geïnvesteerd in tijd en middelen om de raadsvergadering (in Coronatijd) live uit te kunnen zenden. Op 7 mei werd de raadsvergadering dan ook live via You Tube en ons TV kanaal uitgezonden. Niet in HD kwaliteit, maar welk in snelle en overzichtelijke montage.


Verder lezen >>>
Kosteloze ophaalservice taxussnoeisel
Stichting Taxus Taxi vanaf 1 juni weer actief met inzamelactie! 

Verder lezen >>>
2020-05-13-taxus2.jpgKosteloze ophaalservice taxussnoeisel

Stichting Taxus Taxi vanaf 1 juni weer actief met inzamelactie! 

Het taxus inzamel seizoen staat weer voor de deur. Ook dit jaar is Stichting Taxus Taxi weer actief om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Vorig jaar heeft de stichting een totale hoeveelheid van 346.000 kilo taxussnoeisel ingezameld.


Verder lezen >>>
Onttrekkingsverbod uit Beerze en Leijen
Vanaf 30 april 2020 mag er geen beregeningswater worden opgepompt uit de Beerze en de Leijen. Dit onttrekkingsverbod geldt tot nader order en moet planten, dieren en de waterkwaliteit in deze beken beschermen. Met deze maatregel wil Waterschap De Dommel verdere daling van het waterpeil zoveel als mogelijk voorkomen.

Verder lezen >>>
Brief van de raad aan de inwoners


Klik hier voor download
Ondernemers vragen massaal ondersteuning aan bij gemeenten
De coronacrisis tast de economie enorm aan. Dat merken ook de gemeenten Boxtel, SintMichielsgestel en Haaren. Zij verwerken gezamenlijk de aanvragen voor een Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers, kortweg Tozo. Normaliter ontvangen we één verzoek per maand per gemeente. Sinds de uitbraak van het Coronavirus in Nederland
staat de gezamenlijke teller op meer dan 1200 aanvragen.


Verder lezen >>>
MEDEWERKERS BASIS- EN SPECIAAL ONDERWIJS EN KINDERDAGVERBLIJVEN MET KLACHTEN WELKOM VOOR CORONATEST
Alle medewerkers met klachten in het basis- en speciaal onderwijs en de kinderdagverblijven zijn voor een coronatest welkom bij de GGD Hart voor Brabant. De GGD heeft hiervoor teststraten ingericht in Uden, Tilburg en Rosmalen. Met deze teststraten heeft de GGD voldoende capaciteit om medewerkers met klachten op corona te testen. Ook ZZP’ers werkzaam in het basis- en speciaal onderwijs kunnen op afspraak in een van onze teststraten terecht. Men kan een afspraak maken via onze website: coronatestzorg.

Verder lezen >>>
Vijf gedecoreerden in gemeente Haaren
Burgemeester Yves de Boer informeert vrijdag vijf inwoners van de gemeente Haaren dat ze een Koninklijke onderscheiding krijgen. Vanwege het coronavirus kan hij de versierselen niet direct opspelden maar blijft het bij een telefoongesprek, ongetwijfeld een bijzonder gesprek.

Verder lezen >>>
logo-gemeente.jpgSplitsing Haaren in 2e kamer
Er is een belangrijke mijlpaal bereikt in het herindelingsproces:
Op woensdagavond nam de Tweede Kamer het wetsvoorstel ‘splitsing gemeente Haaren’ aan. Het was een hamerstuk.
Als de Eerste Kamer ook akkoord gaat kan de herindelingswet worden ondertekend. Dat is de allerlaatste stap in het zogenaamde wettelijke proces.
Het einde van de gemeente Haaren is dus steeds dichter in zicht.Vivent opent regionaal testcentrum COVID-19 voor zorgpersoneel
Vivent opent op woensdag 15 april een regionaal testcentrum COVID-19 in het complex van voetbalvereniging OJC in Rosmalen. Het testcentrum is een initiatief van het samenwerkingsverband van de Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) in Noordoost Brabant. Medewerkers van de betrokken zorgorganisaties, die volgens de RIVM-richtlijnen in aanmerking komen, kunnen zich hier laten testen op het coronavirus.

Verder lezen >>>
logo-loha-klein.jpgTV Gids LoHa
Bij Loha moeten we het even van ons archief hebben. Maar dat is dan ook zeer uitgebreid.
Van Loesch al beelden vanaf 1986 en vanuit Halo Haaren nieuwe uitzendingen uit 1996 en 1997. We kunnen dus vooruit.
Maar ook hebben we elke dag onze groeten en fijne wensen in "Liefs van ons ....." om 19.00 of 20.00 uur en 10.00 uur (herhaling).
Voor de ouderen, om in beweging te blijven zenden we vrijwel dagelijk in samenwerking met Fysio Fit Haaren een 20 minuten bewegingsoefeningen uit voor ouderen.


Klik hier voor download Verder lezen >>>
intro-1.jpgBewegen voor Ouderen
In deze vervelende tijd is het voor iedereen extra moeilijk om in beweging te blijven, zeker voor de ouderen die nu zo veel mogelijk binnen moeten blijven.
Daarom werkt Fysio Fit Haaren aan een aantal video's om de ouderen op voor hen bekende manier in beweging te houden. Hannie van der Wee gaat voor in de video en nodigt u uit om elke dag mee in beweging te komen.


Verder lezen >>>
logo_halo_loha_loesch.jpgArchiefbeelden bij LoHa
We zijn plotseling in een rare, nare tijd terecht gekomen. Er gebeuren onvoorstelbare dingen in de wereld die we niet hadden kunnen bedenken. Radio, TV en internet staan vol met berichten rondom het virus.

Verder lezen >>>
EHBO: 7 dorpenoefening
In 2020 is EHBO-vereniging Sint Lucas Helvoirt aan de beurt om de “7 dorpenoefening” te organiseren. Daar is een 5-koppige werkgroep al een hele tijd actief mee aan de gang met als doel om een mooi evenement neerzetten. Aan dat doel zit uiteraard gekoppeld dat wij aan alle EHBO-ers die meedoen en andere betrokkenen (zoals lotusslachtoffers en instructeurs) een goede oefenavond te bezorgen.

Verder lezen >>>
48% in gemeente Haaren kampt met overgewicht
Liefst 48% van de volwassenen in de gemeente Haaren heeft een overgewicht. 13% kampt zelfs met ernstig overgewicht (obesitas). Dat blijkt uit onderzoek van Vandaagafvallen.nl dat informatie rondom afvallen in Haaren verzamelt en vergelijkt. Hiervoor zijn gegevens van de Gezondheidsmonitor, het CBS en RIVM geraadpleegd.

Verder lezen >>>

1 23456 Volgende » ... 36

706 items op 36 pagina's