Nieuws Algemeen

Alzheimer Café in ’s-Hertogenbosch op 12 oktober 2020

Op maandag 12 oktober a.s. organiseren we weer een Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught. Het onderwerp op die avond is intimiteit en seksualiteit bij dementie. Vanwege het coronavirus organiseren we het Alzheimer Café op een andere locatie en met een aanmeldprocedure.

Thema: Intimiteit en seksualiteit bij dementie
Intimiteit en seksualiteit zijn een wezenlijk onderdeel van het leven. Maar door de dementie kunnen gedrag, beleving en behoeften veranderen, ook op dit vlak. Mensen met dementie kunnen bijvoorbeeld minder initiatief tonen naar hun partner. Of soms raken ze juist meer ontremd in het contact.
Voor partners kan er ook veel veranderen: de relatie met de partner met dementie wordt minder gelijkwaardig. Dit kan invloed hebben op de beleving van intimiteit.
Over dit onderwerp praten we met Tineke Roelofs. Zij is psycholoog bij Schakelring en gepromoveerd op het onderwerp intimiteit en seksualiteit bij mensen met dementie.

Praktische informatie / Let op: gewijzigde locatie en aanmeldprocedure
Op maandag 12 oktober bent u van harte welkom vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Café in het Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel, Helftheuvelpassage 115, 5224 AC ’s-Hertogenbosch. Het programma begint om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. De toegang is gratis.

Aanmeldprocedure:
Wij vragen bezoekers zich van tevoren aan te melden via Vivent Officemanagement:
Telefoon: 088 – 163 70 87 / 06 – 52 60 97 14 (niet op woensdag) of via mail: t.baart@vivent.nl
met opgave van de datum, het aantal personen, naam en telefoonnummer.
Hierdoor kunnen we een veilige zaalopstelling garanderen.


Wij volgend de richtlijnen van het RIVM en van Alzheimer Nederland:
Bij klachten die passen bij infectie met het coronavirus kunt u niet deelnemen aan het Alzheimer Café.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Beppie Schothorst, casemanager dementie voor Vivent, 06 – 52 60 94 02 of met Marieke Soontiëns, psycholoog Vivent, 088 – 163 7451 (secretariaat).
Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.


Over Vivent
Vivent is dé zorgexpert in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Met onze expertise bieden we bij u thuis en vanuit onze woonzorgcentra de beste zorg. Elke dag opnieuw zijn we geïnteresseerd in hoe het met u gaat, wat u wilt en wat er mogelijk is. Overleg tussen onze professionals en u is de basis voor goede zorg. U beslist zelf hoe u uw zorg wilt invullen. Wij hebben de mensen, de kennis, de ervaring en de technologie in huis om u te helpen het beste uit uw dag te halen. Samen met u beleven we mooie momenten. Vivent is werkzaam in de gemeenten Boxtel, Haaren, 's-Hertogenbosch, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Vught en Vlijmen. Bij Vivent werken bijna 1500 medewerkers en zo’n 800 vrijwilligers.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van Vivent, 06 – 52 60 91 19, communicatie@vivent.nl

Voor meer informatie over alzheimer en/of dementie kunt u ook terecht bij Alzheimer Nederland Afdeling Regio ’s-Hertogenbosch - Bommelerwaard, mw. C.van Andel, 0411 – 68 20 47, shertogenboschbommelerwaard@alzheimer-nederland.nl

Ook kunt u met deze vragen of andere vragen over wonen, zorg en welzijn terecht bij: Farent, 073 – 521 64 61, www.farent.nl.

Kijk ook op de website van Vivent www.vivent.nl voor deze en komende data waarop het Alzheimer Café plaatsvindt.


Ingevoerd op 02.10.2020 door victor