Nieuws Algemeen

logo-gewoongezond-vullend-web.jpg Stoppen met roken doen we samen!

Stoppen met roken, we weten allemaal waarom dit belangrijk is. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan! 1 op de 3 rokers wil heel graag stoppen maar niet altijd met een goed resultaat. Hoe kunnen we stoppen met roken zo makkelijk mogelijk maken? Door het samen te doen!

Vanaf 1 oktober zullen Nederlanders weer massaal stoppen tijdens de Stoptober actie, vanaf 3 september kun je je hiervoor inschrijven. Mee doen betekent een vijf keer zo groot kans dat jouw stoppoging succesvol is, zegt de directeur van het Longfonds, Michael Rutgers. Dat geeft de burger moed, toch!

In oktober worden rokers uitgedaagd om te stoppen met roken en dit 28 dagen vol te houden. Tienduizenden mensen zijn je de afgelopen jaren al voorgegaan met positieve resultaten. Wat kan het je allemaal opleveren?

Geld besparen
Na 3 jaar stoppen met roken heeft een inwoonster uit Den Bosch €9000,- euro uitgespaard. Dat is een mooi bedrag toch? Ze trakteert zichzelf nu af en toe op een extra paar schoenen waar ze heel blij van wordt.

Lekker fit
Een grootvader is gestopt met roken vanwege gezondheidsklachten, gesteund door zijn kleinkinderen. Na 1,5 jaar voelt hij zich fitter en hoest veel minder. Zijn missie is geslaagd!

Elkaar steunen
Voor een gemeenteambtenaar uit Oss valt het stoppen zwaar. Maar steun van collega’s helpt. Na een aantal pogingen hoopt hij dat dit nu de definitieve-poging is.

Een toekomstige Rookvrije generatie
Door zelf niet te roken geef je direct het goede voorbeeld aan de generaties die volgen. Ook voorkom je dat kinderen en anderen met je meeroken waardoor ook zij gezond blijven. Steeds meer kinderen geven aan niet te willen roken en gaan staan voor een ‘rookvrije generatie’.

En jij? Wat kies jij?

Meer weten over Stoptober? Kijk op www.stoptober.nl.


Doe je ook mee met Gewoon Gezond?
Samen op weg naar een gezonde leefstijl in de gemeente Haaren.
Hoe leef je fitter, gezonder en bewuster?
Heb je een vraag of een idee over jouw leefstijl of mis je activiteiten in je dorp?
Wij, Lieke Raaijmakers en Carla Schoot, informeren en ondersteunen je graag. Wij zijn op verschillende manieren te bereiken: stuur een mailbericht naar lieke.raaijmakers@ggdhvb.nl of c.schoot@ggdhvb.nl óf bel naar
088-3686758 of 088-3686151.Ingevoerd op 07.09.2020 door victor