Nieuws Algemeen

Gemeenteraadsvergadering verslag door LoHa voorbij

LoHa heeft gedurende haar hele bestaan, beginnend september 2014, alle raadsvergaderingen opgenomen en uitgezonden. Ook meerdere raadspleinen en alle belangrijke bijeenkomsten van de gemeente Haaren zijn altijd door LoHa (live) uitgezonden.
Begin 2020 heeft LoHa flink geïnvesteerd in tijd en middelen om de raadsvergadering (in Coronatijd) live uit te kunnen zenden. Op 7 mei werd de raadsvergadering dan ook live via You Tube en ons TV kanaal uitgezonden. Niet in HD kwaliteit, maar welk in snelle en overzichtelijke montage.


Maar liefst 9 camera's werden ingezet om een snelle live schakeling te kunnen realiseren tussen de verschillende sprekers. LoHa kreeg dan ook van de burgemeester complimenten voor hetgeen er was gepresteerd.
Op 2 juli zou de volgende raadsvergadering plaatsvinden. Op 22 juni 2020 kreeg LoHa per email bericht dat de gemeente ook een scherm in Den Domp en eventueel andere dorpshuizen wou plaatsen. Dat gaat echter buiten de mogelijkheden van LoHa.

Op 25 juni krijgt LoHa een mail waarin wordt geschreven dat de gemeente een professioneel videobedrijf wil inschakelen om zeker te zijn van een goede stream.
LoHa reageert dat dit prima is, maar wil wel de gebruikelijk opnames komen maken, zoals gebruikelijk is sinds september 2014.
Op donderdag 2 juli 2020, 13.54 uur wordt LoHa via mail op de hoogte gesteld dat er GEEN RUIMTE is voor LoHa.
LoHa is niet welkom.

Wel mocht LoHa gebruik maken van de stream van het videobedrijf.
Helaas was de regie en het camerawerk en het geluid erg slecht. LoHa moest tijdens deze live-uitzending dan ook een tekst plaatsen in de uitzending niet verantwoordelijk voor slecht geluid, regie- en bibberend, verkeerd camerawerk, met verkeerde mensen in beeld.

U zult begrijpen dat LoHa zeer geschokt is door het plotselinge eenzijdige opzeggen van de gemeente Haaren van de jarenlange samenwerking met de gemeente Haaren, door een "Niet Welkom mail".

We hebben de stream, ondanks slecht geluid en slecht camera- en regiewerk doorgegeven, vanwege de eerdere aankondiging, maar zullen dit in de toekomst niet meer doen.

Ingevoerd op 05.07.2020 door victor