Nieuws Algemeen

Kosteloze ophaalservice taxussnoeisel

Stichting Taxus Taxi vanaf 1 juni weer actief met inzamelactie! 
Het taxus inzamel seizoen staat weer voor de deur! Ook dit jaar is Stichting Taxus Taxi weer actief om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Vorig jaar heeft de stichting een totale hoeveelheid van 346.000 kilo taxussnoeisel ingezameld. Stichting Taxus Taxi hoopt, in samenwerking met Den Ouden Groep, ook dit jaar weer op een mooie opbrengst in de strijd tegen kanker.

Waarom wij Taxus snoeisel ophalen
De taxusnaalden bevatten dé basis grondstof voor chemotherapieën. In de zomermaanden zijn wij met ons kleine, hechte team hard aan het werk om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Hiermee dragen wij op een eenvoudige manier bij aan dit goede doel. U kunt hierbij helpen!

Meedoen? Dat gaat zo
Gebruik een eigen tas of zeil om het snoeisel in aan te bieden. Of maak gebruik van onze gratis tassen en zeilen die beschikbaar zijn voor iedere donateur. Op taxustaxi.nl/uitgiftepunten zie je waar je die kan halen.

Vanaf 15 kilo halen wij het snoeisel kosteloos bij u op. Vanaf 1 juni kunt u hiervoor een afspraak maken via taxustaxi.nl/afspraak. Bellen kan ook, maar onze lijnen zijn beperkt open.
Het taxussnoeisel mag ook op een hoop worden gelegd, alles wordt door de stichting Taxus Taxi netjes opgeruimd. Denk ook hierbij aan de kuil in het midden van het snoeisel.


Heeft u minder dan 15 kilo snoeisel? Ook daar zijn wij blij mee! Dit levert u in bij een inzamelpunt. Waar die zijn leest u op taxustaxi.nl/uitgiftepunten.

Kwaliteit van snoeisel
De kwaliteit van het taxussnoeisel is heel belangrijk. Vooral in jonge scheuten (eenjarig snoeisel) is de stof Taxol aanwezig. Hele struiken of oude takken taxushaag zijn niet bruikbaar.

Voorkom ook broei in het snoeisel door een kuil, ter grote van een voetbal, te maken in de gevulde tas. En het snoeisel zoveel mogelijk uit de zon te houden. Alle knipvoorwaarden en instructievideo’s zijn terug te vinden via taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Chauffeurs gezocht
De taxusinzameling kan niet zonder vrijwilligers. Ook dit jaar doet de stichting weer een oproep aan iedereen die zich samen met een enthousiast team wil inzetten voor de inzameling. Taxus Taxi is op zoek naar chauffeurs die beschikbaar zijn in de maanden juni, juli en augustus en in het bezit zijn van rijbewijs B of BE. Voor meer informatie kan gemaild worden naar communicatie@taxustaxi.nl.

Meer informatie
Meer weten over de inzameling van taxussnoeisel? Kijk dan op www.taxustaxi.nl.


Ingevoerd op 27.05.2020 door victor