06.07.2020 | Gemeente
2020-07-06-gemeente.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN

Week 28 – 6 juli 2020


INFORMATIEAVONDEN SUBSIDIE EN HERINDELING
De herindeling van Haaren komt steeds dichterbij. Concreet betekent dit dat per 1 januari 2021 Biezenmortel wordt toegevoegd aan gemeente Tilburg, Esch aan gemeente Boxtel, Helvoirt aan gemeente Vught en Haaren aan gemeente Oisterwijk.


Maar hoe gaat dat met subsidieverlening? Welke overgangsregeling is en wat kan uw nieuwe gemeente vertellen over subsidieverlening na 1 januari 2021?

Gezamenlijke informatieavonden
Om op deze en andere vragen over subsidies antwoord te geven organiseert de gemeente Haaren samen met de partnergemeenten in de herindeling, in ieder dorp een informatieavond. Hiervoor zijn (bestuursleden) van vrijwilligersorganisaties, ook degenen die nu geen subsidie ontvangen, van harte uitgenodigd. Na de presentatie kunt u vragen stellen aan de vertegenwoordiger van de gemeente Haaren en uw toekomstige gemeente.

Data en locaties
De informatieavonden zijn op de volgende data en locaties:

Datum
Dorp
Locatie
Organisatoren
Wo 2 sept.
Esch
De Es
Gemeenten Haaren en Boxtel
Ma 7sept.
Haaren
Gemeentehuis
Gemeenten Haaren en Oisterwijk
Di 8 sept.
Biezenmortel
De Vorselaer
Gemeenten Haaren en Tilburg
Wo 9 sept.
Helvoirt
HelvoirThuis
Gemeenten Haaren en Vught


Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.

Aanmelden
Wilt u deelnemen aan een informatieavond? Schrijf u in voor de informatieavond in uw dorp. Vanwege Corona geldt een strikt aanmeldingsbeleid: er kan slechts één persoon per vrijwilligersorganisatie deelnemen. Blijf thuis als u verkouden bent of koorts heeft. Op de informatieavond zelf stellen we u ook vragen over uw gezondheid, conform rijksbeleid.

Aanmelden kan alléén via: secretariaat@haaren.nl. Geef uw e-mail het onderwerp: informatieavond subsidies. Noem in de e-mail uw naam, vrijwilligersorganisatie en functietitel. En geef duidelijk aan voor welke avond u zich aanmeldt.
Stuur uw e-mail vanaf een mailadres waarop we u kunnen bereiken. U ontvangt daarop een bevestiging van deelname. Voor vragen hierover kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer (0411) 62 72 82.


Let op!
Deelnemers zijn verplicht zich aan te melden voor de informatiebijeenkomst. U ontvangt dan een deelnamebevestiging. Zonder deelnamebevestiging wordt u de toegang geweigerd.

----------

GEMEENTERAAD HAAREN STELT BESTEMMINGSPLAN N65 VAST
Op donderdagavond 2 juli heeft de gemeenteraad van Haaren het Bestemmingsplan N65 vastgesteld. Het besluit is een belangrijke mijlpaal na een jarenlang proces van wikken en wegen, plannen maken en nemen van besluiten. Het is een belangrijke stap maar geen eindpunt.

Kaders
Het bestemmingsplan is een volgende, maar zeer belangrijke stap op weg naar realisatie. Het plan volgt op het ontwerp waarmee de oversteekbaarheid van de N65 voor fietsers en de doorstroming in de Torenstraat en op de N65 sterk verbeterd. Het plan geeft de kaders voor alle aanpassingen en voorzieningen en maakt het mogelijk de kruising ter hoogte van de Torenstraat-Molenstraat aan te pakken. Zo komen er een tunnelbak en ovonde bij de Torenstraat-Molenstraat, een verhoogde ecopassage bij het Helvoirtseweg Broek en een fietstunnel bij de Kreitestraat – Hoge Raam.

Voordelen Helvoirt
De reconstructie van de N65 is een samenwerking met de gemeente Vught, Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Brabant en biedt veel voordelen voor de gemeente Haaren en zijn inwoners.
De scheiding van het doorgaande verkeer op de N65 met het lokale verkeer en fietsers maken het veel veiliger.

Hoe nu verder?
De Provincie Noord-Brabant werkt aan de aanbesteding, de gemeente werkt aan de lokale wegen zoals de Torenstraat. Als alles volgens planning verloopt starten de werkzaamheden aan de N65 eind 2021 en kan de weg in 2024 open voor verkeer.
---------

EENMALIGE TEGEMOETKOMING AFVALSTOFFENHEFFING EN RIOOLRECHT
In verband met de herindeling heeft u als inwoner van Haaren dit voorjaar voor bepaalde heffingen een extra aanslag ontvangen. Dit betreft de aanslag Afvalstoffenheffing en de aanslag Rioolrecht.
De gemeente heeft besloten om op grond van het minimabeleid aan mensen met een laag inkomen een financiële tegemoetkoming te bieden.

Vraag het aan!
Dit betekent dat inwoners uit deze doelgroep bij de gemeente een tegemoetkoming kunnen vragen voor de aanslag Afvalstoffenheffing 2019 en de aanslag Rioolrecht 2020. Meer informatie over de voorwaarden vindt u op de website van de gemeente Haaren. U vindt op deze website ook een aanvraagformulier waarmee u de tegemoetkoming kunt aanvragen.


Welk ontwerp voor de kiosk kiest u?
Op het Mgr. Bekkersplein ziet u twee ontwerpen voor de nieuwe kiosk. Aan u, inwoners van Haaren, de vraag: welk ontwerp spreekt u het meeste aan?
De architect heeft 2 ontwerpen gemaakt op basis van de inzendingen die we mochten ontvangen.

Hoe stemmen?
U kunt online stemmen via www.haaren.nl.
Onderaan de homepagina vindt u het nieuwsbericht met daarin meer informatie over de beide ontwerpen. In het nieuwsbericht klikt u op de groene knop genaamd ‘stemmen’. U klikt vervolgens op ontwerp 1 of ontwerp 2.

Hoe verder?
Op woensdag 5 augustus maken we het winnende ontwerp bekend. Daarna werkt de architect het gekozen ontwerp definitief uit, waarna de aannemer aan de slag gaat. Eind van het jaar verwachten we dan de kiosk te kunnen presenteren.

---------

donderdag 9 juli
AANGEPAST OPENINGSTIJD GEMEENTEHUIS
Op donderdag 9 juli is het gemeentehuis vanaf 16.00 uur gesloten in verband met een personeelsbijeenkomst. Op vrijdag 10 juli staan we vanaf 09.00 uur weer graag voor u klaar.


--------

STICHTINGEN LEERGELD ACTIEF VOOR INWONERS GEMEENTE HAAREN
Sinds 1 januari 2020 kunnen inwoners van de gemeente Haaren ook financiële ondersteuning krijgen van Stichting Leergeld. Ouders van kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar kunnen een aanvraag doen wanneer zij de middelen niet hebben om hun kinderen te laten meedoen. Denk bijvoorbeeld aan geld voor schoolreisjes of andere excursies maar ook aan schoolbenodigdheden en misschien zelfs wel zwemles.

Waar kunt u terecht?
Heeft u kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar en heeft u geen geld om uw kind mee te laten doen op school, bij een sportclub of op cultureel vlak? Doe dan een aanvraag bij Stichting Leergeld.
In Tilburg, Oisterwijk en Boxtel is deze stichting nu al actief voor inwoners van Biezenmortel, Haaren en Esch. Inwoners van Helvoirt kunnen vanaf 1 september gebruik maken van Stichting Leergeld Vught.

Meer informatie
Wilt u graag meer informatie over het werk van Stichting Leergeld of een aanvraag doen? Kijk dan op de website www.leergeld.nl. Wilt u meer informatie van de gemeente? Neem dan contact op met mevrouw Luijpen. Zij is bereikbaar op s.luijpen@mijngemeentedichtbij.nl of telefonisch op 0411-655911.


Downloadbestand
(.pdf) ca. 172 KB
Download bestand


Ingevoerd op 06.07.2020 door victor