16.04.2020 | Gemeente
2020-04-13-gemeente.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN

Tekent u de nieuwe kiosk?
De werkzaamheden voor de herinrichting van het Mgr. Bekkersplein zijn in volle gang. Eén van de onderdelen van het plein is een kiosk. We dagen u uit om mee te ontwerpen. Tekent u de nieuwe kiosk die midden in het dorp Haaren komt te staan?


Waar letten we op?
Er is een aantal zaken waar we op letten onder de inzendingen. Het Mgr. Bekkersplein wordt op duurzame wijze opnieuw ingericht. De kiosk moet dus ook duurzaam zijn. Uiteraard verwachten we een ontwerp dat past binnen de sfeer van een dorp met het dorpsplein, de kerk en de kapel.
Wat betreft de grootte denken we aan een oppervlakte van 50 m2 en ongeveer 5 à 6 meter hoog. De nutsvoorzieningen mogen niet ontbreken en is het fijn wanneer in het ontwerp rekening wordt gehouden met vandalisme. Als laatste is het fijn wanneer de kiosk onderhoudsarm is.

Hoe werkt het?
Vindt u het leuk om mee te doen en heeft u een duidelijk beeld hoe de kiosk eruit moet zien? Zet het op papier! U kunt de tekening mailen naar communicatie@haaren.nl , opsturen naar Gemeente Haaren, t.a.v. Communicatie of in de brievenbus gooien bij het gemeentehuis. U kunt tot 6 mei tekeningen inleveren. Vergeet u niet uw naam en contactgegevens te vermelden?

Het beste ontwerp kiest u!
Uit alle inzendingen kiezen we een top 5. Deze presenteren we in het dorp. Alle inwoners van het dorp Haaren worden vervolgens uitgenodigd om hun stem te laten gelden. We informeren u nog op welke wijze we dit precies gaan doen.

Meer informatie
Op onze website staat meer informatie over de herinrichting van het Mgr. Bekkersplein. U vindt hier onder andere een sfeerimpressie de wellicht voor inspiratie kan zorgen.------
Samen tegen corona
Het corona virus raakt ons allemaal. De adviezen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen zijn duidelijk, en kun je terugvinden op: www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vragen-antwoorden

Ouderen lopen meer risico om geraakt te worden door het nieuwe coronavirus. Dat leidt tot minder sociaal contact en soms ook tot het missen van praktische hulp. Als een persoonlijk bezoekje er niet in zit, laat toch van je horen; juist nu wat vaker. Stuur een kaartje of bel iemand op. Ook kun je online een spelletje spelen, of foto’s delen.

Daarnaast zijn er ook verschillende telefonische hulplijnen, zoals de luisterlijn (0900-0767) voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek. Bellen kan ook met de KBO-PCOB (030-3400600) of het Rode Kruis (070-4455888). Voor inhoudelijke vragen over het coronavirus kun je ook bellen met GGD Hart voor Brabant (088 368 6858).

Ben je op zoek naar hulp? Bijvoorbeeld bij het doen van de boodschappen, of langs de apotheek gaan? Of wil je juist je hulp aanbieden? Hulp vragen en bieden in je eigen omgeving kan via de website: www.nlvoorelkaar.nl/coronahulp

Alleen samen krijgen we corona onder controle.


Doe je ook mee met gewoon gezond?
Samen op weg naar een gezonde leefstijl in de gemeente Haaren.
Hoe leef je fitter, gezonder en bewuster?
Heb je een vraag of een idee over jouw leefstijl of mis je activiteiten in je dorp?

Wij, Lieke Raaijmakers en Carla Schoot, informeren en ondersteunen je graag. Wij zijn op verschillende manieren te bereiken: stuur een mailbericht naar lieke.raaijmakers@ggdhvb.nl of c.schoot@ggdhvb.nl óf bel naar 088-3686758 of 088-3686151.


--------


BERICHTGEVING CORONAVIRUS
Wij houden u graag op de hoogte van de (lokale) ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Kijk hiervoor op onze website www.haaren.nl en klik op het kopje Coronavirus.
Op deze pagina vindt u gecategoriseerde actuele informatie.
Ook vindt u op deze pagina doorverwijzingen naar de landelijke organisaties zoals de Veiligheidsregio Brabant Noordoost, de GGD en het RIVM.

Ondernemers
Bent u ondernemer en wilt u meer weten over de regelingen? Kijk dan op onze website bij ‘Financiële ondersteuning ondernemers’. U vindt hier de regelingen welke op dit moment gelden en hoe u hiervoor in aanmerking kunt komen.


Downloadbestand
(.pdf) ca. 231 KB
Download bestand


Ingevoerd op 16.04.2020 door victor