17.03.2020 | Gemeente
NIEUWS GEMEENTE HAAREN

ALLE GEMEENTELIJKE BIJEENKOMSTEN EN EVENEMENTEN AFGELAST
Als werkgever en overheidsorganisatie wil de gemeente Haaren graag het goede voorbeeld geven. Het college heeft daarom besloten alle gemeentelijke bijeenkomsten tot 1 april 2020 te annuleren. Burgemeester de Boer: “Het afblazen van evenementen en bijeenkomsten vanwege het Coronavirus is een vervelende en verregaande maatregel. Het betekent nogal wat. Maar alleen met een gezamenlijke en gerichte ingreep als deze kunnen we het Coronavirus een halt toe roepen”.Dienstverlening gaat door
De dienstverlening door de gemeente gaat gewoon door: de medewerkers nemen alle hygiënemaatregelen zeer serieus. De medewerkers die thuis kúnnen werken, doen dit. De gemeente hoopt zo een bijdrage te kunnen leveren aan het indammen van het Coronavirus.
Deze maatregel geldt tot woensdag 1 april 2020.
-----

Goede zorg voor dieren in dierenweide aan tempeliersdal
Aan het Tempeliersdal heeft Haaren de luxe om een dierenweide te houden. In deze weide genieten de dieren van de ruimte en goede verzorging. Sommige dieren hebben (on)zichtbare ongemakken en zijn daarom hier op de juiste plek. De dierenarts controleert regelmatig en geeft, indien nodig, een behandeling.

Dieren voeren
De dieren hebben hun eigen voer. De verzorgers willen graag bijhouden wat de dieren eten. Geef ze daarom liever niet zomaar brood. Wilt u dieren toch eten geven? Gooi het dan in de daarvoor bedoelde ton of vraag aan de beheerder of u bij de dieren mag.
De dieren zijn blij met aandacht en genieten van uw bezoek. De bevlogen vrijwilligers van de dierenweide doen er alles aan om de dieren een liefdevol thuis te geven.

Heeft u vragen? Dan kunt u deze stellen aan de gemeente via telefoon (0411) 62 72 82 of via e-mail gemeente@haaren.nl-----
Gewoon Gezond = bewegen met plezier
Er zijn veel manieren om lichamelijk actief bezig te zijn. Het gaat erom waar jij plezier aan beleeft en wat tegelijkertijd bijdraagt aan meer beweging en jouw gezondheid.
Misschien vind je samen bewegen leuker dan alleen en geeft het je extra motivatie.
Wil je meer gaan bewegen en ben je op zoek naar welke mogelijkheden er bij jou passen? Neem voor advies contact op met Lieke Raaijmakers of Carla Schoot (zie de contactgegevens).


Gewoon Gezond = regelmatig je handen wassen
Via de handen kunnen makkelijk ziekteverwekkers worden verspreid. Door regelmatig je handen te wassen met water en zeep, verklein je de kans dat jezelf of iemand in je omgeving ziek wordt.
Was je handen in ieder geval:
Als je handen vuil zijn - Voor het (klaarmaken van) eten en na aanraken van rauw vlees - Na een toiletbezoek - Na hoesten, niezen in de handen (Tip: nies of hoest in de arm) - Na het snuiten van de neus - Na het buitenspelen - Na het verschonen van een kind - Na het aaien of knuffelen van (huis)dieren - Na het schoonmaken.
Zo was je je handen:
Maak je handen goed nat - Neem wat vloeibare zeep uit een pompje - Wrijf je handen lang genoeg over elkaar, zorg dat de boven en onderkant goed bedekt zijn met zeep - Wrijf hierbij goed alle vingertoppen in - Wrijf ook tussen de vingers - Neem ook de polsen mee - Spoel de zeep zorgvuldig af met stromend water - Droog je handen goed af, vergeet hierbij niet de huid tussen de vingers.
Bij het drogen van de handen kunnen er ziekteverwekkers op de handdoek komen. Doe stoffen handdoeken daarom regelmatig in de was.

Wist je dat de GGD een Gezondheidspanel heeft?
Het Gezondheidspanel van GGD Hart voor Brabant verzamelt de meningen van inwoners over allerlei onderwerpen. We springen in op actualiteiten of onderwerpen die in de regio leven. Hiermee peilen we hoe het ervoor staat in onze regio rondom allerlei onderwerpen, om de gezondheid en omgeving weer net wat beter te maken.
Het delen van jouw mening is heel belangrijk. Het enige wat je hoeft te doen is meerdere keren per jaar een online vragenlijst in te vullen. Dit duurt nooit lang, en kan gemakkelijk via je computer, tablet of telefoon. Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Wil je hier meer over weten neem dan contact op met Lieke Raaijmakers of Carla Schoot (zie de contactgegevens).

Doe je ook mee met Gewoon Gezond?
Samen op weg naar een gezonde leefstijl in de gemeente Haaren.
Hoe leef je fitter, gezonder en bewuster?
Heb je een vraag of een idee over jouw leefstijl of mis je activiteiten in je dorp?
Wij, Lieke Raaijmakers en Carla Schoot, informeren en ondersteunen je graag. Wij zijn op verschillende manieren te bereiken: stuur een mailbericht naar lieke.raaijmakers@ggdhvb.nl of c.schoot@ggdhvb.nl óf bel naar
088-3686758 of 088-3686151.

------

PRIKBORD
2 april: raadsvergadering, 20.00 uur, gemeentehuis
6 april: spreekuur college van B&W, 19.00-20.00 uur, dorpshuizen
23 april: raadsplein, 20.00 uur, gemeentehuis


Downloadbestand
(.pdf) ca. 172 KB
Download bestand


Ingevoerd op 17.03.2020 door victor