29.12.2019 | Gemeente
2019-12-29-gemeente.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN

VUURWERK? RUIM SAMEN DE BENDE OP!
En dan is het over…. het nieuwe jaar is ingeluid met prachtige kleuren. De restanten van het afgeschoten vuurwerk liggen op straat. Het was prachtig. Nu is het tijd om ook de straat weer schoon te maken. Het is fijn dat we allemaal mogen genieten van het vuurwerk. Het is nog fijner als we morgen ook weer een schone straat hebben. Vuurwerk? Ruim samen de bende op!Vuurwerk? Hier liever niet
Het vuurwerk met Oud en Nieuw vindt niet iedereen fantastisch. Sommige doelgroepen zijn gebaat bij een rustige Nieuwjaarsnacht. We hebben daarom op verschillende locaties borden geplaatst met de tekst ‘Hier liever geen vuurwerk’. Houd rekening met elkaar en steek hier dus geen vuurwerk af.
Let ook op de omgeving waar u staat. We adviseren om minimaal 500 meter bij boerderijen, zeker bij boerderijen met een rieten kap, vandaan te blijven.
-------
Vanaf 1 januari
LEERGELD HELPT OOK GEZINNEN IN GEMEENTE HAAREN
In steeds meer gezinnen is het niet haalbaar om de kinderen mee te laten doen met sport-dans- of muzieklessen. Ook de kosten die de basisschool met zich meebrengt, zijn voor steeds meer ouders niet op te brengen. Stichting Leergeld helpt deze gezinnen. Voorsorterend op de herindeling, kunnen ouders van deze gezinnen vanaf 1 januari terecht bij de stichting Leergeld in de gemeente waar ze vanaf 1 januari 2021 toebehoren.

Wie helpt Leergeld?
Gezinnen met kinderen van 4 tot 18 jaar waarvan de ouders een laag inkomen hebben kunnen een beroep doen op de stichting. Inwoners van Esch kunnen terecht bij de stichting in Boxtel, inwoners van Helvoirt bij de stichting in Vught, inwoners van Haaren bij de stichting in Oisterwijk en inwoners van Biezenmortel bij de stichting in Tilburg.

Waar kunt u terecht?
Ga naar www.leergeld.nl en klik op ‘doe een aanvraag’. Woont u Esch? Gebruik dan de postcodecijfers van Boxtel: 5281. Woont u in Biezenmortel? Gebruik dan de postcodecijfers van Tilburg: 5038. Woont u Helvoirt? Gebruik dan de postcodecijfers van Vught: 5261. Woont u in Haaren? Gebruik dan de postcodecijfers van Oisterwijk, 5061. Vervolgens klikt u op de link naar de betreffende stichting.


--------

INZAMELEN KERSTBOMEN
U kunt vanaf donderdag 2 januari tot en met donderdag 9 januari uw kerstboom op diverse locaties binnen de gemeente aanbieden. Op de onderstaande locaties plaatsen wij dranghekken waartussen u uitsluitend kerstbomen kunt deponeren. U kunt uw kerstboom ook gratis op de milieustraat en op de groenpunten aanbieden.

Op onderstaande plekken kunt u uw kerstboom deponeren:
Helvoirt: Rolschaatsbaan | Speelterrein Hazelaar | St. Jorisstraat | 't Heike (nabij nr. 20) | Den Hoek (Sterrennacht)
Haaren: Groenplein | De Zwartrijt/ Biezen | Oud voetbalveld Leypad
Esch: Venakkers
Biezenmortel: Kloosterstraat

--------
NIEUWE MANIER PUBLICEREN OPENBARE BEKENDMAKINGEN
Stadsnieuws editie Tilburg wordt niet meer verspreid in onze gemeente. Daarom hebben we gezocht naar een oplossing om onze inwoners van alle vier de dorpen wekelijks kennis te laten nemen van de openbare bekendmakingen. Met ingang van week 1 ligt er iedere woensdagmiddag een bulletin bij de receptie van het gemeentehuis en op toegankelijke plekken in de dorpshuizen.

Raadsinformatie
Naast de openbare bekendmakingen verspreiden we ook de raadsinfo op deze manier. Wekelijks voorafgaand aan een raadsvergadering of raadsplein vindt u de informatie van de raad in het bulletin.

E-mailservice
Wilt u het bulletin liever in uw mailbox ontvangen? Stuur dan een mail naar communicatie@haaren.nl.
U ontvangt dan wekelijks op woensdag een mail met daarin de openbare bekendmakingen en (indien beschikbaar) de raadsinformatie.


------------
PRIKBORD
5 januari: Nieuwjaarsbijeenkomst, 11.30 – 13.00 uur, gemeentehuis
23 januari: Raadsplein, 20.00 uur, gemeentehuis
6 februari: Raadsvergadering, 20.00 uur, gemeentehuis
20 februari: Raadsplein, 20.00 uur, gemeentehuis

------------------
Biezenmortel-Esch-Helvoirt-Haaren


Wij wensen u een gezond, liefdevol, en gelukkig 2020 toe.

Liefde voor elkaar is datgene wat ons bindt.
Iets doen voor de ander, al is het met een klein gebaar, dàt maakt gelukkig.
Dat positieve effect in de samenleving willen we stimuleren.
Want een beter 'wij', begint bij iets minder ‘mij’.
 
Er is nog genoeg te doen ……………
“ Voor sterke dorpen die we goed gaan doorgeven “

CDA Haaren


----------------------Een gelukkig laatste Haarens nieuwjaar!
2019 hebben we achter ons gelaten en inmiddels geeft de kalender 2020 aan. Een bijzonder moment, want dit is het laatste jaar dat de gemeente Haaren zal bestaan. Volgend jaar rond deze tijd hoort Haaren bij Oisterwijk, Helvoirt bij Vught, Esch bij Boxtel en Biezenmortel bij Tilburg. Persoonlijk blijf ik het jammer vinden, maar de toekomst van onze dorpen zal er niet minder mooi door worden. Of het allemaal beter wordt, dat moeten we nog gaan zien. In ieder geval wordt er door het bestuur en de ambtelijke organisatie keihard gewerkt om de overgang voor u als inwoner, maar ook voor onze ondernemers en verenigingen, zo soepel als mogelijk te laten verlopen.
Tijdens de begrotingsvergadering zo’n twee maanden geleden, gaf ik aan dat voor de VVD Haaren 2019 in het teken stond van het overdragen van onze dorpen. Maar 2020 daarentegen moet het jaar worden waarin de nieuwe gemeente naar u toekomen. Hierop zullen we het komend jaar steeds blijven hameren en controleren. Tegelijkertijd hebben wij nog een jaar de tijd om zaken ‘af te werken’. Dit kan betekenen dat er nog concrete dingen worden aangepakt, maar ook dat dossiers op een goede manier worden doorgegeven aan de ontvangende gemeenten. Want over één ding is iedereen het eens: ook na 1 januari 2021 moet alles “gewoon” doorgaan zonder stil te vallen.
Dan nog de hamvraag; zo’n beetje alle partijen hebben zich inmiddels uitgesproken over hun toekomst. Laat ik u dan nu ook een (niet zo heel erg verrassende) scoop geven: ook de VVD gaat na de opsplitsing door. Net als de gemeente, wordt onze afdeling verdeeld over de omliggende afdelingen van Boxtel, Oisterwijk, Tilburg en Vught. Ook dat zal geen verrassing zijn. Al geruime tijd zijn wij bezig met de integratie. Onze collega’s proberen wij zo goed als mogelijk in te lichten over het wel en wee hier in Haaren, Helvoirt, Esch en Biezenmortel, zodat zij ons lokale liberale geluid over kunnen nemen. En wijzelf? De tijd zal het leren. U kunt er in ieder geval zeker van zijn dat wij het komend jaar dat lokale en liberale geluid nog blijven laten horen in onze gemeente!
Namens de fractie, het bestuur en alle leden van de VVD Haaren wens ik u een gelukkig, gezond en liberaal laatste Haarens nieuwjaar toe!
Boy Scholtze
Fractievoorzitter VVD Haaren
Downloadbestand
(.pdf) ca. 177 KB
Download bestand


Ingevoerd op 29.12.2019 door victor