20.12.2019 | Gemeente
2019-12-20-gemeente.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN

STAND VAN ZAKEN VOORMALIG KERKHOF
De gemeente Haaren gaat rondom het Mgr. Bekkersplein verder onderzoeken wat de daadwerkelijke omvang en de locatie van het voormalige kerkhof is geweest. Hiervoor is ook contact geweest met de parochie.


Grondradar
Het onderzoek gebeurt door het toepassen van een zogenaamde grondradar.
Door middel van deze grondradar wordt de fysische gesteldheid van de bodem in beeld gebracht en hoeft er in deze fase niet te worden gegraven.
Op donderdagmiddag 19 december vinden deze werkzaamheden plaats rondom het plein. Parkeren bij winkels blijft mogelijk op aanwijzing van verkeersregelaars, om ruimte te bieden aan de grondradar.

------------

HERINRICHTING MGR. BEKKERSPLEIN
Intussen gaat ook de herinrichting van het Mgr. Bekkersplein en omgeving van start. Op woensdag 8 januari start aannemer Van der Zanden met fase 1 van de herinrichting. Dit betreffen de werkzaamheden aan de bestrating van de Kerkstraat tot aan kruising Driehoeven (Dit is de Kerkstraat huisnummer 75 t/m 41).

Winkels blijven bereikbaar
Tijdens deze werkzaamheden is de Kerkstraat afgesloten en is er een omleiding ingesteld voor het verkeer. Winkels, bedrijven, horecagelegenheden en woningen blijven te voet bereikbaar.
De verwachting is dat deze fase in de eerste week van maart gereed is.
We gaan verder met en rondom het plein met oog voor een zorgvuldige aanpak ten aanzien van het voormalige kerkhof.

Meer informatie
Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met de gemeente Haaren via 0411-627282, gemeente@haaren.nl of kijk op www.haaren.nl/mgr-bekkersplein
Downloadbestand
(.pdf) ca. 168 KB
Download bestand


Ingevoerd op 20.12.2019 door victor