01.10.2019 | Gemeente
2019-10-01-gemeente.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN

ADRESONDERZOEKEN, OOK IN GEMEENTE HAAREN
Als gemeente vinden wij het belangrijk dat onze Basis Registratie Personen (BRP), waar alle gegevens van onze inwoners in staan, op orde is. Dan is het ook belangrijk, dat iedereen op het juiste adres staat ingeschreven, waar hij of zij daadwerkelijk woont. Dit is helaas niet altijd het geval.


Het kan uiteraard zijn, dat u per ongeluk bent vergeten, na een drukke verhuizing, uw nieuwe woonadres door te geven. Maar helaas maken we ook mee, dat het bewust ‘vergeten’ wordt, om allerlei redenen. Wij ontvangen hiervoor signalen vanuit diverse kanalen. Vanuit de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (LAA), door eigen selecties uit onze basisregistraties en door veldwerk van onze toezichthouders.

Maar uw hulp als inwoner is ook belangrijk, om dit beter op orde te krijgen.

Vergeten uw verhuizing door te geven?
Doe dit alsnog, op korte termijn. Dit kan via een digitaal formulier op onze website: www.haaren.nl/verhuizen. U kunt uw verhuizing ook doorgeven bij de Gemeentewinkel. Maakt u hiervoor wel eerst een afspraak?

Staat uw woning leeg?
Geef dit dan inclusief reden door aan de gemeente. Dit kan door een mail te sturen naar gemeente@haaren.nl of te bellen naar (0411) 627282

Merkt u iets in uw omgeving?
Denkt u dat er iemand op uw adres staat ingeschreven die er niet woont? Vraag dan om een adresonderzoek. U vindt hiervoor een formulier op onze website. Ga naar www.haaren.nl , kies Wonen en (ver)bouwen en kies vervolgens Adresonderzoek. Dit onderzoek duurt enige tijd. Na afronding krijgt u bericht over het resultaat.
Adresonderzoek op uw adres
Als we vermoeden dat u onjuist ingeschreven staat in de BRP, kunnen we een adresonderzoek starten. Bij een onderzoek naar uw inschrijving probeert de gemeente op verschillende manieren met u in contact te komen (post, telefoon en e-mail). U krijgt dan de gelegenheid ons meer informatie te verschaffen. Als de informatie onvoldoende blijkt te zijn, dan krijgt u de gelegenheid om de informatie aan te vullen. De gemeente kan bewijsstukken vragen om vast te stellen op welk adres u écht woont.
Ook kunnen we een toezichthouder langs sturen die de situatie ter plekke beoordeelt en eventueel meer informatie vraagt. Dit zetten we in de toekomst intensiever in. Een toezichthouder kan zich altijd legitimeren, zo weet u zeker dat hij namens de gemeente Haaren komt.
Bent u vertrokken, onbekend waarheen?
Woont u niet meer op het adres, waarop u bij ons ingeschreven staat en kunnen wij niet achterhalen,  wat uw juiste adres is? Dan moeten wij u, na uitgebreid onderzoek, uitschrijven met de vermelding: vertrokken onbekend waarheen. Dit heeft gevolgen voor eventuele toeslagen waar u recht op heeft.
Meld uw verhuizing aan gemeente Haaren
Het is verplicht te melden, waar u woont. U moet ingeschreven staan op het adres waar u daadwerkelijk woont en u bent verplicht om de gemeente daarover te informeren. Ook bij een tijdelijk verblijf (vier maanden of langer) moet u uw verhuizing doorgeven. Bijvoorbeeld bij opname verpleeghuis, revalidatie, tijdelijke overbrugging vanwege een andere verhuizing of gevangenisstraf.
Meer weten?
Wilt u meer informatie over een adresonderzoek? U vindt het op onze website: www.haaren.nl/adresonderzoek.
Laten we er samen voor zorgen dat we dit op orde krijgen. Mogen we op u rekenen?
----------
Dinsdag 8 oktober
ARBEIDSMARKT DICHTBIJ
Zoekt u een leuke baan dichtbij huis? Ga dan naar Arbeidsmarkt Dichtbij, hét werkevent van de regio op dinsdag 8 oktober in Tilander in Oisterwijk. Het event is een samenwerking van de gemeente Oisterwijk, UWV, Werkgevers Servicepunt West Brabant en gemeente Haaren.

Iedereen heeft een talent
Misschien bent u goed met computers, werkt u graag in de tuin, bent u heel zorgzaam of kunt u goed tekenen. Iedereen heeft wel iets waar hij of zij goed in is: een talent. Ook u! Misschien wel zonder dat je dat doorhebt. Omdat je denkt dat iedereen kan wat jij kunt. Of omdat het -in jouw ogen- niet iets is wat je goed kan, maar wat je gewoon leuk vindt om te doen. Wat nou als je jouw kwaliteiten kunt inzetten in een baan dichtbij huis?

Werkgevers zoeken u!
In onze regio zijn vele prachtwerkgevers gevestigd. Stuk voor stuk sterren op hun vakgebied. En ze halen u graag binnen: een inwoner met een talent en de wil om dat talent te ontwikkelen. Wat uw talent ook is: ze willen u graag ontmoeten!

Waar en wanneer
Arbeidsmarkt Dichtbij vindt plaats op dinsdag 8 oktober, van 16:00 uur tot 18:30 uur, in Tiliander, Oisterwijk. Aanmelden kan via de website van de gemeente Oisterwijk www.oisterwijk.nl/arbeidsmarktdichtbij. Heeft u van tevoren vragen? Stuur dan een e-mail naar banenmarkt@oisterwijk.nl.-----------


KLEINE TENTOONSTELLING IN DE VITRINEKAST IN HET GEMEENTEHUIS

Tot eind oktober vindt u in de vitrinekast in de hal
Een bijzondere verzameling van Peter Franken en anderen, ter gelegenheid
van de bevrijding van Haaren op 26 en 27 oktober, 75 jaar geleden!
Kom langs en bewonder o.a. de speciaal gegraveerde hulzen voor Haaren,
en afbeeldingen van de gedenkplaats van Haarendael.

Wij nodigen u van harte uit om te komen kijken. Loop gerust eens binnen.

----------
----------

LEER BETER SCHRIJVEN, LEZEN OF JE ADMINISTRATIE ORDENEN
Sinds woensdag 25 september hebben we in Haaren een Leerpunt. Dit is een punt waar mensen kunnen werken aan het verbeteren van hun taal-, reken- of digitale vaardigheden. Het gaat dus om het leren van heel praktische zaken, waar u in het dagelijkse leven direct profijt van kunt hebben, bijvoorbeeld: lezen en voorlezen, e-mail schrijven en sms’en, spelling en grammatica, informatie opzoeken op internet, digitale formulieren invullen, administratie ordenen of rekenen en geldzaken.

Voor wie en wanneer?
Het leerpunt is er voor alle autochtone en allochtone inwoners van 18 jaar of ouder die nog niet alle basisvaardigheden (taal, rekenen en omgang digitale middelen) beheersen. Je vindt het leerpunt in Den Domp op woensdagen tussen 13.00 en 16.00 uur

Meedoen?
Wil je een keer aansluiten? Meld je dan aan door te bellen met Laury Schellekens 073-6249555 of stuur een e-mail naar lau.schellekens@kw1c.nl

------------
PRIKBORD
10 oktober: afscheid burgemeester Zwijnenburg, 16.00 – 18.00 uur, gemeentehuis
24 oktober: raadsplein, 20.00 uur, gemeentehuis
31 oktober: raadsplein, 20.00 uur, gemeentehuis
7 november: raadsvergadering, 20.00 uur, gemeentehuis
14 november: raadsvergadering, 20.00 uur, gemeentehuis


Downloadbestand
(.pdf) ca. 398 KB
Download bestand


Ingevoerd op 01.10.2019 door victor