23.09.2019 | Gemeente
2019-09-23-mono-logo-gemeente.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN

MONO, ONGESTOORD ONDERWEG
Met een smartphone in uw hand kunt u niet veilig een auto besturen of fietsen. U reageert dan een stuk trager op gevaarlijke situaties. Rij zonder afleiding, rij Mono.Wat is MONO
De MONO-campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), in samenwerking met VVN, ANWB, Flitsmeister, Fietsersbond, Nederland-ICT, TeamAlert en de gezamenlijke provincies.
MONO staat letterlijk voor één of alleen. In de campagne staat het voor met één ding bezig zijn: als je rijdt, houd je je aandacht op één ding en dat is het verkeer. MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social media posts. Zodat mensen hun ogen op de weg houden en niet op hun scherm.  Nederland gaat ongestoord onderweg. Rij MONO, fiets MONO.
Hoe kan ik MONO rijden?
MONO rijden kan op verschillende manieren. Het makkelijkst is als u uw telefoon zo instelt, dat u automatisch tijdens het rijden geen meldingen ontvangt. Dan ben je in één keer MONO.
Meer weten?
Wilt u meer weten of tips lezen hoe u MONO kunt rijden? Bezoek dan de website www.daarkunjemeethuiskomen.nl . u vindt hier veel informatie en tips.
------------
bladcontainers
De herfst is begonnen. Dat betekent dat de bomen verkleuren en hun blad laten vallen. Dat is een prachtige periode maar de bladeren kunnen ook helaas veel overlast veroorzaken. Daarom verwijdert onze aannemen, WSD Groen en Bouw, de gevallen bladeren in de straten. Naast deze schoonmaak plaatsten we bladcontainers op een aantal plekken waar veel grote gemeentelijke bomen staan.
In de week van 1 oktober plaatsen we de containers. In de week van 10 december halen we ze weer op.

Locaties
U vindt de bladcontainers op de volgende locaties:
Biezenmortel: Slijkhoef (in parkeerhaven bij de school), Kloosterstraat en 2x Capucijnenstraat.
Esch: Haarenseweg/Marktplein, Nieuwland, Leunisdijk, Kollenberg, Groenweg en Postelstraat.
Helvoirt: Tilburgstraat, Sint Nicolaasstraat, Van de Meerstraat, Van Oirschotstraat, Lage Driesstraat, Van Grevenbroeckstraat, Lijsterbes, Kloosterstraat/Kastanjelaan, Sint Jorisstraat, Poirterstraat, Oude Rijksweg, Helvoirtsestraat ( voetgangerssluis naar Sterrennacht), Dokter Landmanstraat, Biestakkerstraat (thv de oude gemeente werf), Achterstraat thv de Schutsboom, Gildehof, Eikendonk en Berkendreef
Haaren: Groenplein, Kerkstraat, Haarensteijnstraat, Sleutelbloem, Lindelaan, Tempeliersdal, Burgemeester de Ruijterstraat, Burg. Panisstraat, Boekweit, Burg. van de Ven / Zwartrijt, Bossebaan, Oude Kerkweg, Plataanlaan, Tempeliersweg, Vendelplein, Reitselaan, Wethouder Bresserstraat, Nemelaerstraat, Scheurbroeksesteeg en Broeksteeg.

Wat mag er in de containers?
De containers zijn uitsluitend bedoeld voor bladeren. Indien ze gebruikt worden voor het dumpen van ander (groen)afval, verwijderen wij ze onmiddellijk.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Ruimte en Samenleving van de gemeente Haaren, via telefoonnummer (0411) 62 72 82.

------------------------
INSCHRIJVEN VOOR DE LOTING VAN 7 BOUWKAVELS
Sinds 20 september 2019 kunnen geïnteresseerden zich inschrijven als kandidaat voor de loting van 7 kavels om zelf te gaan bouwen. Dit proces loopt via Beekhuizen makelaardij. De personen die interesse hebben getoond via de makelaar, worden hierover ook geïnformeerd via Beekhuizen zelf.
Termijn
De inschrijving sluit op 16 oktober om 17.00 uur 2019. De loting vindt hierna plaats op maandagochtend 17 oktober 2019. U wordt hier nog nader over geïnformeerd.
Meer informatie?
Wilt u meer weten over het project, de kavels, de inschrijving en de loting kunt vinden op www.haaren.nl/reigerskant of via www.beekhuizenmakelaardij.nl

--------------------------------
KLEINE TENTOONSTELLING IN DE VITRINEKAST IN HET GEMEENTEHUIS

Tot eind oktober vindt u in de vitrinekast in de hal
Een bijzondere verzameling van Peter Franken en anderen, ter gelegenheid
van de bevrijding van Haaren op 26 en 27 oktober, 75 jaar geleden!
Kom langs en bewonder o.a. de speciaal gegraveerde hulzen voor Haaren,
en afbeeldingen van de gedenkplaats van Haarendael.

Wij nodigen u van harte uit om te komen kijken. Loop gerust ‘ns binnen.


SPREEKUREN COLLEGE
Heeft u een vraag die u graag met de burgemeester of een van de wethouders wilt bespreken? Dat kan heel gemakkelijk tijdens de spreekuren. Het volgende spreekuur is maandag 7 oktober van 19.00 tot 20.00 uur

wethouder van Hal in Het HelvoirThuis in Helvoirt.
wethouder Blom in Den Domp in Haaren.
wethouder Vromans in De Vorselaer in Biezenmortel
wethouder Verschuren in de Es in Esch.

------------
PRIKBORD
26 september: Raadsvergadering, 20.00 uur, gemeentehuis
10 oktober: afscheid burgemeester Zwijnenburg, 16.00 – 18.00 uur, gemeentehuis
24 oktober: Raadsplein, 20.00 uur, gemeentehuis
31 oktober: Raadsplein, 20.00 uur, gemeentehuis


Downloadbestand
(.pdf) ca. 133 KB
Download bestand


Ingevoerd op 23.09.2019 door victor