17.09.2019 | Gemeente
logo-gemeente.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN

30 november
FESTIVAL FUTURA BIEDT EEN TWEEDE KANS
Op zaterdag 30 november organiseren Duurzame Energie Haaren (DEH) en de gemeente samen weer Festival Futura. Het is de tweede keer dat dit festival wordt gehouden. Het duurt nog even maar de organisatie is in volle gang. Deze editie staat in het teken van ‘tweede kans = eerste keus’. Hoe maak je van niets iets? Hoe goed kun je shoppen in een kringloopwinkel?


Meedoen
Met dit festival willen de organisatoren laten zien dat duurzaam bezig zijn niet stoffig is. Je kunt op allerlei manieren duurzaam bezig zijn zonder er heel veel voor te hoeven doen. Dát zie je en leer je op dit festival. Dus kom kijken en doe je voordeel.
Wilt u zelf meedoen? Dat kan! Heeft u duurzame ideeën die u ook graag wilt laten zien? Geef u dan op als deelnemer aan de markt. Dit kan per mail aan communicatie@haaren.nl.

Wat is er allemaal te doen?
Het festival start om 13.00 uur. U heeft tot 18.00 uur de tijd om te snuffelen bij de marktkraampjes. U vindt op de markt verschillende organisaties die laten hoe zien hoe u thuis zelf duurzaam bezig kunt zijn. Er zijn uiteraard ook leuke, duurzame, artikelen te koop. Gaat u liever zelf aan de slag, doe dan mee met een workshop van Het Goed. Deze kringloopwinkel verzorgt de workshops maar is ook nauw betrokken bij de modeshow. Eén van de hoogtepunten van het festival wordt de make-over. Iemand uit het publiek krijgt een totale make-over en wordt van top tot teen in het oud nieuw gestoken.

Gratis toegang
Om het festival compleet te maken is er uiteraard volop vermaak voor jong en oud. Theater, stand-up acts zetten uw lachspieren aan het werk. Natuurlijk kunt u ook genieten van een passend catering aanbod. Het belooft een fantastisch inspirerende dag te worden. Zien we u ook? De toegang is gratis!

---------HAAREN DOET MEE AAN DE NATIONALE DUURZAME HUIZEN ROUTE
De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich het hele jaar door kunnen oriënteren op duurzaam wonen en bouwen. Op zaterdag 2 en 9 november 2019 is de Duurzame Huizen Route. Huiseigenaren van duurzame woningen openen hun deuren en delen hun kennis en ervaringen. Dit zijn mooie voorbeelden voor mensen die zelf ook aan de slag willen met het verduurzamen van hun woning. In het voorjaar zijn er thematours. Dit zijn verdiepende excursies waarbij een thema of bepaald type woning wordt uitgelicht. De gemeente ondersteunt dit initiatief en wil inwoners graag aanmoedigen om hun woning open te stellen.Doe mee!
De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in onze gemeente. Heeft u ervaring met isoleren, zonnepanelen, gebruik van natuurlijke materialen of woont u in een geheel energiezuinig huis? Elke ervaring telt! Meld uw huis aan via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden. Uw verhaal helpt iemand die zelf ook aan de slag wil gaan met duurzaam wonen. Daarnaast is het mogelijk om op zaterdag 2 en/of 9 november 2019 uw huis open te stellen. Openstellers krijgen een leuk bedankje en maken kans op een weekend weg.

------------

PRIKBORD
26 september: Raadsvergadering, 20.00 uur, gemeentehuis
10 oktober: Afscheid burgemeester Jeanette Zwijnenburg, 16.00 – 18.00 uur, gemeentehuis
24 oktober: Raadsplein, 20.00 uur, gemeentehuis
31 oktober: Raadsplein, 20.00 uur, gemeentehuis


Downloadbestand
(.pdf) ca. 330 KB
Download bestand


Ingevoerd op 17.09.2019 door victor