03.03.2019 | Gemeente
personen-burg-yves-de-boer.jpg Kennismaking met waarnemend burgemeester Yves de Boer

Woensdag beëdigd door de commissaris van de Koning en daarna meteen aan de slag. Yves de Boer (67) heeft zin in zijn klus bij Haaren. Zijn eerste dag is goed bevallen. “Uit de eerste kennismaking met de wethouders en de ambtenaren sprak warmte, betrokkenheid en behulpzaamheid; men wil mij snel op de hoogte brengen van de belangrijke dossiers”.

Kennismaking met de dorpen
De eerste kennismaking in het gemeentehuis was dus een goede ervaring. Binnenkort volgt een kennismaking met de dorpen. In deze ronde langs de dorpen wil de waarnemend burgemeester vooral een gevoel krijgen voor de identiteit van de dorpskernen en de verschillende (gemeentelijke) projecten in deze dorpen. “Ook al is een project geen onderdeel van mijn portefeuille, ik moet weten waarover gesproken wordt in de collegevergaderingen”.

Yves de Boer zal een zichtbare burgemeester zijn, maar representatieve taken zoals het bijwonen van jubilea, zal hij niet altijd zelf kunnen doen. “Wie, wat bijwoont gaat in goed overleg met de wethouders. Ik kan niet overal bij aanwezig zijn; ik verhuis immers niet naar Haaren, maar blijf in Oosterhout. Daar woon ik met mijn vrouw en Drentsche patrijshond en heb ik ook lang in de politiek gezeten”.

Ervaring
In zijn woonplaats Oosterhout was Yves de Boer 12 jaar wethouder. Tot hij in 2010 gedeputeerde werd voor Mobiliteit en Infrastructuur en later Ruimtelijke Ordening en Wonen. Tot voor kort was hij waarnemend burgemeester in Werkendam. Voordat hij begon aan zijn politieke loopbaan was hij 24 jaar docent economie, aardrijkskunde en informatica op diverse scholen in Noord-Brabant.

Fotograaf
Zijn carrière speelt zich dus vooral af achter een bureau of vergadertafel, maar in zijn vrije tijd is Yves de Boer veel buiten te vinden. Vaak met camera. Vooral straatfotografie trekt hem en dit is een serieuze hobby: “Ik heb 3x geëxposeerd”. Aan de muren van zijn werkkamer hangt binnenkort dan ook eigen werk.Downloadbestand
(.pdf) ca. 3 MB
Download bestand


Ingevoerd op 03.03.2019 door victor