08.12.2018 | Gemeente
logo-gemeente.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN

DUURZAAMHEID IS VAN IEDEREEN

Haaren heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en willen dit zo toegankelijk mogelijk maken voor onze inwoners.

Dit kan onder andere financieel door middel van een subsidie en een lening.


Subsidie voor het rapport Energie Prestatie Advies (EPA)
Met dit rapport krijgt u een helder inzicht in de energieprestatie van uw eigen woning en in de mogelijk te nemen energiebesparende maatregelen. Een EPA-rapport is een energieadvies, dat door gecertificeerde adviesbureau kan worden opgesteld. Voor het rapport en voor het toe te kennen energielabel kunnen particuliere woningbezitters een bijdrage ontvangen van maximaal € 200,-.
Duurzaamheidslening

Met de Duurzaamheidslening leent u bij gemeente Haaren geld om uw woning energiezuiniger te maken. Denk bijvoorbeeld aan energiebesparende maatregelen zoals een zuinige verwarmingsinstallatie, zonnepanelen, gevel-, dak-, vloerisolatie en HR++ glas.
De hoogte van de lening is minimaal € 2.500,- en maximaal € 15.000,- met een rente van 2%.

Wilt u hier meer weten over de lening en het rapport?
Kijk eens op onze website www.haaren.nlduurzaamheid.PRESENTATIE CONCEPTPLAN PARK LAMBERTUSKERK HAAREN

Presentatie conceptplan “Park achter de kerk in beweging “
Woensdag 12 december 19.30 uur gemeentehuis

De afgelopen maanden is er gewerkt aan de invulling van het gebied achter het Leypad en de H. Lambertuskerk in Haaren. De eerste bewoners van het Leypad (Leypad 2.0), Scouting Haaren, HaarenEEN, werkgroep Beweegroute en gemeente Haaren hebben samengewerkt aan een nieuw
conceptplan voor een ontmoetingsplek voor jong en oud, waar natuur, verblijven, wandelen, rusten, spelen én sporten samenkomen.

U bent van harte uitgenodigd voor de presentatie van dit plan op woensdag 12
december om 19:30 uur in het gemeentehuis. Er zal een toelichting gegeven worden op het concept en er is ruimte om mee te denken over de definitieve inrichting en invulling van het park.

(Bovendien wordt er nog een pakkende naam gezocht, uw input wordt gewaardeerd!)WIJZIGING VAN DAG OPHALEN AFVAL VANAF JANUARI 2019

Onze aandacht ligt steeds meer bij het ophalen van waardevolle grondstoffen zoals papier, gft-afval en PMD. Op deze manier scheiden we meer afval. En dat levert goede resultaten op! We zijn duurzaam bezig!

Maar duurzaamheid gaat verder. Daarom wordt er ook goed gekeken naar de manier waarop we afval inzamelen. Bijvoorbeeld door de routes efficiënter in te plannen. Zo rijden we minder op en neer en besparen we kilometers. En ook dat is beter voor het milieu.

In 2019 veranderen daarom de inzameldagen van uw afval. Het kan zijn dat u uw oud papier, PMD of restafval op een andere dag in die week aan de straat moet zetten. De inzameldag voor het gft-afval blijft hetzelfde.

Kijk goed op de Afvalkalender 2019!
Op de afvalkalender 2019 ziet u wanneer de vuilniswagen in 2019 bij u langskomt. U bekijkt de kalender via de Afvalstoffendienst App of u print deze zelf uit als pdf op de website www.afvalstoffendienst.nl. Lukt dit niet dan belt u met de klantenservice van de Afvalstoffendienst, bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur op nummer 073 – 615 65 06.FUTURA FESTIVAL OF FOODS IN HAAREN

Op zaterdag 8 december zal voor de eerste keer Futura, Festival of Foods gaan plaatsvinden in de gemeente Haaren. Het festival is vermakelijk, spannend, smakelijk en informatief. Een verrassende combinatie tussen straattheater en gezond en (h)eerlijk voedsel.

Wat is er te zien en te doen?
In en rondom het gemeentehuis is er die dag tussen 14.00 en 19.00 uur van alles te beleven en te proeven. In de hal van het gemeentehuis is muziek en terras met o.a. eerlijk en heerlijk bier. Proef lokale hapjes en drankjes!

Kinderen kunnen zich vergapen aan de carrousel, luisteren naar een muzikale vertelvoorstelling “Een zwerm koeien” of lekker gaan koken. Daarnaast zijn er ook informatieve lezingen. In hoeverre gaan insecten ons toekomstige eten bepalen? Zijn ze ook lekker? Mogen we er misschien eentje proeven?
Wil je weten wat er in jouw toekomst gaat gebeuren? Laat je verrassen door waarzegster Mathilde.
Bij allerlei kramen kun je daarnaast informatie krijgen over duurzame Foods initiatieven in onze dorpen.

We hopen u met een glühwein in de hand te mogen begroeten bij Futura, Festival of Foods.

Het festival is een initiatief van de gemeente Haaren en de coöperatie Duurzame Energie Haaren.INFORMATIEAVOND RECONSTRUCTIE N65

Zoals u mogelijk weet heeft de gemeente Haaren samen met de gemeente Vught, de provincie Noord-Brabant en het Rijk afgesproken om extra te willen investeren in de aanpak van de N65.

Hiermee kan de kruising in Helvoirt omgebouwd worden tot een ongelijkvloers kruispunt zonder verkeerslichten, de zogenaamde tunnelbak. De eerder geplande fietstunnel op deze locatie komt hiermee te vervallen. Het doorgaande verkeer op de N65 zal hierdoor gescheiden zijn van (overstekende) fietsers en het lokale verkeer. Daarnaast komt er een aparte fietstunnel bij de Kreitestraat. Dit betekent een veiligere oplossing voor onze inwoners.

Informatie bijeenkomst 10 december 19.30 Bolle Keizer te Helvoirt
Deze ontwikkelingen vinden wij voor u als betrokken inwoner belangrijk. Wij praten u daarom graag bij over de geoptimaliseerde plannen. 
U bent van harte welkom op onze informatieavond op maandag 10 december om 19.30 uur in de Bolle Keizer. We starten met een presentatie waarna er ruimte is voor inhoudelijke gesprekken en het inzien van tekeningen.

Mocht u verhinderd zijn dan bent u ook welkom in Vught op dinsdag 11 december bij Novalis.GEWIJZIGDE DATUM RAADSVERGADERING

De raadsvergadering van 20 december gaat niet door. De agenda van deze raadsvergadering is toegevoegd aan de raadsvergadering van 18 december.

Op 18 december staat o.a. het herindelingsontwerp op de agenda.

Raadsvergaderingen zijn openbaar. U bent van harte welkom.Militaire oefening in gemeente Haaren 11 en 12 december

Op 11 en 12 december wordt er een militaire oefening gehouden in de omgeving van de gemeente Haaren. Het gaat om een oefening in het kader van een training Kaartlezen en grensverleggende activiteiten Genisten van de Koninklijke Landmacht.

De militairen verplaatsen zich met 4 militaire voertuigen (type Fennek) over openbare wegen en paden in de omgeving.

Aan deze oefening nemen 35 personen deel. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie op niet-militair terrein.

De oefenende troepen staan onder leiding van de commandant 411 Pantsergenie- compagnie uit Oirschot.

Vragen, klachten of schade?
Als u vragen of klachten heeft, of als er door de oefening schade is ontstaan dan kunt u dit melden. Noteer zo veel mogelijk gegevens zoals vermelding van de militaire eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. Geef het door aan:

Sectie Claims Ministerie van Defensie
Postbus 90004
3509 AA Utrecht
tel.nr. 030-2180444
Email; JVDclaims@mindef.nl


PRIKBORD
Bijeenkomsten die voor u -als inwoner van de gemeente- interessant of van belang zijn:
Woensdag 5 december. Gemeentehuis vanaf 15 uur gesloten.
Donderdag 6 december Raadsplein in het gemeentehuis; aanvang 20 uur.
Zaterdag 8 december Futura Festival of Food, Mgr Bekkersplein Haaren; 14-19 uur.
Maandag 10 december Informatieavond reconstructie N65 in de Bolle Keizer in Helvoirt; aanvang 19.30 uur.
Maandag 10 december Informatieavond brug Groenendaal Dorpshuis de Es in Esch; aanvang 19.30 uur.
Dinsdag 11 december Inspiratiebijeenkomst Participatie Werkt! in Den Domp in Haaren; 16-17.30 uur.
Woensdag 12 december Presentatie conceptplan park Lambertuskerk Haaren; aanvang 19.30 uur.
18 december Raadsvergadering in het gemeentehuis; aanvang 20 uur.
U bent van harte welkom!


Downloadbestand
(.pdf) ca. 123 KB
Download bestand


Ingevoerd op 08.12.2018 door victor