08.12.2018 | Gemeente
2018-11-24-gemeente-web.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN

Wij letten op uw snelheid, u ook?

In de gemeente Haaren is er in de afgelopen maanden wederom gecontroleerd op snelheid door het team verkeershandhaving van de politie. De controles werden deze keer uitgevoerd in Helvoirt. De snelheid op onze wegen verdient aandacht ten gunste van de verkeersveiligheid in de dorpen.


Wat is de uitkomst van deze controle in Helvoirt geweest?

Op de Nieuwkuijkseweg reed 9% van de bestuurders harder dan de toegestane 60 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 97 km per uur.

Op de Helvoirtsestraat reed 9% van de bestuurders harder dan de toegestane 60 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 89 km per uur.

Er zijn veel automobilisten die zich aan de snelheid houden, dat is goed om te zien. Maar het kan altijd beter. Dus, kijk zo nu en dan op uw snelheidsmeter en pas uw snelheid aan.
Er wordt regelmatig op snelheid gecontroleerd. Ook in de gemeente Haaren!Met een burgerinitiatief kom je ver, dat staat als een paal boven water.

Vanuit pleinHelvoirt is de vraag gesteld aan gemeente Haaren om samen te zorgen voor een duidelijkere fietsbewegwijzering. En zo geschiedde!
Voor fietsend Nederland is nu duidelijk zichtbaar dat je de juiste kant op moet richting Oisterwijk en Tilburg en niet verdwaalt in Helvoirt zelf. Samen met PleinHelvoirt hing de gemeente Haaren deze bewegwijzering goed zichtbaar op.Militaire oefening in gemeente haaren 11 t/m 12 decemberOp 11 en 12 december wordt er een militaire oefening gehouden in de omgeving van de gemeente Haaren. Het gaat om een oefening in het kader van training Kaartlezen en grensverleggende activiteiten Genisten van de Koninklijke Landmacht.

Dit betekent dat de militairen zich met 4 voertuigen verplaatsen over openbare wegen en paden in de omgeving. Aan deze oefening nemen 35 personen deel. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie op Niet Militair Terrein.

De oefenende troepen staan onder leiding van de commandant 411 Pantsergenie-compagnie uit Oirschot.

Vragen, klachten of schade?
Als u vragen of klachten heeft, of als er door de oefening schade is ontstaan dan kunt u dit melden. Noteer zo veel mogelijk gegevens zoals vermelding van de militaire eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. Geef het door aan:

Sectie Claims Ministerie van Defensie
Postbus 90004
3509 AA Utrecht
tel.nr. 030-2180444
Email; JVDclaims@mindef.nl


Downloadbestand
(.pdf) ca. 251 KB
Download bestand


Ingevoerd op 08.12.2018 door victor