10.11.2018 | Gemeente
logo-gemeente.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN

PRIKBORD
Bijeenkomsten die voor u -als inwoner van de gemeente- interessant of van belang zijn:
Maandag 19 november Bijeenkomst BTW heffing en subsidieregeling: Gemeentehuis: aanvang 19.45 uur
Donderdag 22 november Raadsvergadering in het gemeentehuis; aanvang 20.00 uur
Donderdag 29 november Raadsplein (herindeling Haaren) in het gemeentehuis; aanvang 20.00 uurMaandag 3 december Spreekuur college 19.00- 20.00, op locaties in de vier dorpen
Woensdag 5 december. Gemeentehuis vanaf 15.00 uur gesloten.
Donderdag 6 december Raadsplein in het gemeentehuis; aanvang 20.00 uur

U bent van harte welkom!


Gladheid als gevolg van vorst en sneeuw
Nu de temperatuur buiten daalt, wordt de kans op gladheid weer groter. Dit betekent dat de mannen van onze buitendienst voor dag en dauw in de weer zijn om de gladheid te bestrijden. Het is onmogelijk om bij gladheid op alle wegen in de gemeente zout te strooien of sneeuw te ruimen.
Op een kaart ziet u globaal op welke wegen in de dorpen Haaren in geval van gladheid zout gestrooid wordt en/of sneeuw geruimd. Deze kaart kunt u in detail bekijken op www.haaren.nl/gladheid . Ook het gladheidbestrijdingsplan is hier in te zien.


Nieuwe manier van strooien
Er worden nieuwe strooiwagens ingezet die voortaan ook preventief kunnen strooien. Dit betekent dat we niet meer hoeven wachten tot het daadwerkelijk glad is maar eerder op de avond of vroeg in de ochtend kunnen strooien wat de verkeersveiligheid ten goede komt. Natuurlijk wordt er ook gestrooid en/of geveegd nadat het gesneeuwd en/of geijzeld heeft. Er staat op de gemeentewerf een tank met een pekelopslag van 35.000 liter klaar voor gebruik en tevens een depot met 150 ton zout. Omdat er pekelwater wordt toegevoegd is minder strooizout nodig en wordt het milieu minder belast.

Helpt u een handje?
De gemeente doet haar best om ervoor te zorgen dat u veilig gebruik kunt maken van de gemeentelijke wegen en fietspaden. We kunnen echter niet overal de gladheid bestrijden helpt u daarom ook een handje mee om trottoirs, inritten en wandelpaadjes in de omgeving van uw woning en/of bedrijfspand sneeuwvrij te maken. Op diverse plaatsen in onze gemeente hebben we vorige winter veel behulpzame inwoners gezien die geheel belangeloos dorpsgenoten hierbij hielpen. Dat verdient een compliment. We kunnen sneeuwval en vorst niet voorkomen. We kunnen wel samen proberen om de overlast zoveel mogelijk te beperken.Ingevoerd op 10.11.2018 door victor