22.10.2018 | Gemeente
logo-gemeente.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN

BENT U MANTELZORGER? DOE MEE MET DE MANTELZORGDAG!

De gemeente Haaren kent honderden mantelzorgers die zorgen voor een familielid, vriend of kennis. Hun inzet is ontzettend belangrijk en wordt gewaardeerd. Niet alleen door de ontvanger van de zorg, maar ook door de gemeente en ContourdeTwern.


In het zonnetje
Eén dag per jaar zetten wij de mantelzorgers in het zonnetje. Dit jaar is geen uitzondering. Op 9 november is er daarom, speciaal voor mantelzorgers, een gezellige lunch. Naast deze overheerlijke lunch is er ook entertainment geregeld. Wat dit precies is ziet u dan!

Meld u aan
U bent van harte welkom op 9 november in de Beukenhof in Biezenmortel. Het duurt van 12.00 uur tot circa 16.00 uur. Met hoeveel personen u komt, dieetwensen en andere zaken moet u doorgeven via het aanmeldformulier. Deze vindt u op www.haaren.nl onder ‘Vrijwilligers en Mantelzorg’. Deze stuurt u voor 1 november op naar:

Steunpunt Mantelzorg Den Domp (Kerkstraat 26, 5076 AW Haaren)
anneliesbolkestein@contourdetwern.nl

U kunt het formulier ook afgeven bij de receptie van het gemeentehuis in Haaren.

Mantelzorgwaardering
Als mantelzorger komt u ook in aanmerking voor de mantelzorgwaardering. Deze waardering is eenmalig €50. Hiervoor moet u een aanmeldformulier invullen. Deze heeft u eerder thuis ontvangen en is te vinden op eveneens te vinden op www.haaren.nl onder ‘Vrijwilligers en Mantelzorg’. Hiervoor gelden dezelfde inlevermogelijkheden als voor het aanmeldformulier van de mantelzorgdag.


GIDS LOKAAL TOTAAL IS GEEN GEMEENTEGIDS

Het bedrijf ‘Lokaal Totaal’ benadert momenteel verenigingen en organisaties uit de gemeente Haaren over een gids. Om verwarring te voorkomen laten wij u weten dat deze gids een eigen initiatief is van ‘Lokaal Totaal’ en dat er geen enkele vorm van samenwerking bestaat tussen het bedrijf en de gemeente Haaren. “


Militaire oefening in gemeente Haaren op 7 en 21 november

Er wordt een militaire oefening gehouden in de omgeving van de gemeente Haaren. Concreet betekent dit 12 militairen zich met 4 voertuigen verplaatsen over openbare wegen en paden in (de omgeving van) de gemeente Haaren. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie. De oefenende troepen staan onder leiding van de Commandant Mineurs- en Sap- peursschool van het Opleidings- en Trainingscentrum Genie uit Vught.Vragen, klachten of schade?
Als u vragen of klachten heeft, of als er door de oefening schade is ontstaan dan kunt u dit melden. Noteer zo veel mogelijk gegevens zoals vermelding van de militaire eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. Geef het door aan:

Sectie Claims Ministerie van Defensie
Postbus 90004
3509 AA Utrecht
tel.nr. 030-2180444
Email; JVDclaims@mindef.nl


PRIKBORD
Bijeenkomsten die voor u -als inwoner van de gemeente- interessant of van belang zijn:
Donderdag 25 oktober Raadsvergadering in het gemeentehuis; aanvang 20.00 uur
Donderdag 1 november Raadsvergadering in het gemeentehuis; aanvang 20.00 uur
Donderdag 8 november Raadsplein, in het gemeentehuis; aanvang 20.00 uur.
Vrijdag 9 november, Mantelzorglunch, Beukenhorst Biezenmortel; aanvang 12.00 uur.
Donderdag 22 november Raadsvergadering, in het gemeentehuis; aanvang 20.00 uur.
Donderdag 29 november Raadsplein (herindeling Haaren), in het gemeentehuis; aanvang 20.00 uur.Ingevoerd op 22.10.2018 door victor