17.09.2018 | Gemeente
logo-gemeente.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN

KEUKENBAZEN GEZOCHT!

Is uw (klein)kind een echte keukenprins(es)? En zit hij/zij in groept 7 of 8 van een basisschool in Biezenmortel, Esch, Haaren of Helvoirt? Dan is de KeukenbazenBattle 2018 er voor hem/haar!


De Battle
De KeukenbazenBattle is een kookwedstrijd waarin teams uit 17 gemeenten strijden om de titel Keukenbaas 2018. De eerste ronde op 6 oktober is de MegaLiveKookBattle waarin een winnaar wordt gekozen voor iedere gemeente. Op 10 oktober nemen de teams het tegen elkaar op in een zinderende finale en wordt het gerecht, samen met een echte chef-kok, klaargemaakt voor kinderen, familie en burgemeesters. Daarna kiest een professionele jury de Keukenbaas van 2018.

Hoe doe je mee?
Stap 1: Maak een team. Kies één of twee vrienden/vriendinnen (die ook in groep 7 of 8 zitten) die samen met jou willen strijden voor de titel Keukenbaas 2018.
Stap 2: Bedenk een eigen hoofdgerecht. Gebruik hiervoor zoveel mogelijk producten uit de buurt. Zo verdien je namelijk bonuspunten! Kijk op www.keukenbazen.nl welke winkels uit jouw buurt meedoen.
Stap 3: Meld jouw team en gerecht voor 23 september aan via www.keukenbazen.nl

Waarom meedoen?
Omdat het keileuk en gezellig is! Bekijk op www.keukenbazen.nl hoeveel plezier de deelnemers vorig jaar hadden!
Je kunt een avond heerlijk eten, met door jouw uitgekozen gasten
Eeuwige roem en glorie voor de winnaars natuurlijk, maar er zijn ook echte prijzenPLAATSEN BLADCONTAINERS

De herfst is, wanneer de bladeren aan de bomen verkleuren, een mooie periode. Op het moment dat de bladeren gaan vallen kunnen zij helaas ook overlast veroorzaken.

Daarom worden de gevallen bladeren in de straten verwijderd door onze aannemer (WSD Groen en Bouw).
Naast deze periodieke schoonmaak plaatst de gemeente Haaren bladcontainers op een aantal plekken waar veel grote gemeentelijke bomen staan.

Waar en wanneer?
In de periode dat de bomen hun blad laten vallen plaatsen wij bladcontainers in de bebouwde kom van de vier dorpen. Wij zetten de containers in de week van 1 oktober neer en halen ze in de week van 10 december weer op.

Locaties

Biezenmortel: Slijkhoef (in parkeerhaven bij de school), Kloosterstraat en 2x Capucijnenstraat.

Esch: Haarenseweg/Marktplein, Nieuwland, Leunisdijk, Kollenberg, Groenweg en Postelstraat.

Helvoirt: Tilburgstraat, Sint Nicolaasstraat, Van de Meerstraat, Van Oirschotstraat, Lage Driesstraat, Van Grevenbroeckstraat, Lijsterbes, Kloosterstraat, Sint Jorisstraat, Poirterstraat, Oude Rijksweg, Helvoirtsestraat ( voetgangerssluis naar Sterrennacht), Dokter Landmanstraat, Biestakkerstraat (thv de oude gemeente werf), Achterstraat thv de Schutsboom, Gildehof, Eikendonk en Berkendreef

Haaren: Groenplein, Kerkstraat, Haarensteijnstraat, Sleutelbloem, Keizerstraat, Lindelaan, Tempeliersdal, Burgemeester de Ruijterstraat, Burg. Panisstraat, Boekweit, Burg. van de Ven / Zwartrijt, Bossebaan, Oude Kerkweg, Plataanlaan, Tempeliersweg, Vendelplein, Scheurbroeksesteeg en Broeksteeg.

Deze containers zijn uitsluitend bedoeld voor bladeren, indien ze gebruikt worden voor het dumpen van ander (groen)afval, verwijderen wij ze onmiddellijk.
De bladcontainer kan u een extra bezoek aan de milieustraat besparen.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Ruimte en Samenleving van de gemeente Haaren, via telefoonnummer (0411) 62 72 82.


20 sep: Raadsvergadering
In het gemeentehuis; aanvang 20.00 uur
26 sep: Informatieavond Drugsgebruik, Deel 2
In buurthuis De Es in Esch; aanvang 19.30 uur
26 sep Informatieavond Woningaanpassingen (langer thuis wonen) senioren
In het HelvoirThuis; aanvang 19.30 uur
27 sep: Ouderavond ‘Communiceren met je kind’ Deel 2 (voor Helvoirt en Biezenmortel)
In het HelvoirThuis; aanvang 20.00 uur

U bent van harte welkom!

Ingevoerd op 17.09.2018 door victor