02.09.2018 | Gemeente
2018-09-02-gemeente.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN Week 36

BUURT BBQ,s IN DE DORPEN
In het najaar van 2017 vonden in ieder dorp van onze gemeente, op initiatief van de gemeenteraad, leefbaarheidsavonden plaats. Mensen waren willekeurig uitgenodigd om mee te denken over manieren om de leefbaarheid in ieder dorp te garanderen en te versterken. Het waren vier levendige, geanimeerde bijeenkomsten. In het kader van de leefbaarheid en de verbinding met elkaar, werd aan het einde van iedere avond onder de deelnemers een volledig verzorgd buurtfeest voor 20 personen verloot.


Inmiddels hebben tijdens onze mooie zomer van 2018 de vier barbecues in Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt plaatsgevonden. Ze werden volledig verzorgd door ondernemers uit onze gemeente. Wij ontvingen alleen maar enthousiaste reacties. Een aantal quotes willen wij u niet onthouden.

“Het was een zeer geslaagde avond. Het weer, de drank, het vlees en de stemming waren geweldig”.
“Buren waar weinig contact mee was, is nu prima”.
“Gewoon geweldig”.
“De barbecue met de buurt was een succes. Dank ook namens de buurt”.
“Afgelopen zondag hadden wij onze buurt BBQ. Wij willen de gemeente Haaren hiervoor bedanken”. “Een groot compliment voor de betrokken ondernemers, Slagerij Timmermans, Slagerij en Traiteur JP van de Wiel en Mitra Slijterij Pijnenburg. Het was tot in de puntjes verzorgd”.

Missie geslaagd dus! Dat is altijd fijn om te horen.HOE HERKEN JE DRUGSGEBRUIK?

Dat drugsgebruik een gevaar oplevert voor de gezondheid, wordt door verschillende organisaties in Esch onderkend. Daarom organiseerden zij in april 2018 een avond, waarop een ex-verslaafde vertelde hoe zijn drugsgebruik tot stand kwam en hoe hij er weer vanaf kwam. En wat zijn drugsgebruik betekende voor zijn omgeving.

Op 26 september a.s. vindt in De Es te Esch een tweede informatieavond plaats over drugs en het gebruik ervan. Deze avond wordt georganiseerd door een werkgroep, bestaande uit onder andere inwoners van Esch, voetbalvereniging de Essche Boys, R-newt Jongerenwerk, de GGD en Novadic-Kentron en gefaciliteerd door de gemeente.

De avond wordt ingeleid door het Helder Theater, waarna Novadic-Kentron en de GGD ingaan op vragen rondom drugsgebruik: hoe herken je drugsgebruik?, wat zijn de signalen?, wat zijn de huidige trends? en hoe werkt drugs in het puberbrein?

Uiteraard bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen, uw vragen te stellen en een bijdrage te leveren aan het terugdringen van drugsgebruik en het gebruik van andere middelen.

Datum: woensdag 26 september 2018;
Locatie: De Es te Esch;
Inloop: 19.45 uur;
Aanvang: 20.00 uur;
Einde: 22.00 uur.REGENTONACTIE EEN GROOT SUCCES!

De regentonactie van de gemeente Haaren en partners was een groot succes! Er zijn maar liefst 330 regentonnen verkocht! Dit betekent minstens 60.000 liter regenwater uit de gemeente Haaren wat voortaan opgevangen wordt.

Op 22 augustus heeft de gemeente Haaren met de betrokkenen van de regentonactie, de wethouder Martien Vroman en prijswinnaars teruggekeken op een succesvolle actie!

We zijn als gemeente trots op de resultaten en op de betrokkenheid van alle bewoners. Er zijn maar liefst 330 regentonnen verkocht. Dat is meer dan de 250 die we hebben beoogd.
Het op te vangen water van 60.000 liter regenwater komt hierdoor niet meer als vuilwater in de riolering terecht en kan dus hergebruikt worden. Dit is een hele mooie winst.
We streven er natuurlijk naar om helemaal geen regenwater van de daken in de vuilwater riolering te laten lopen. Dit kan door de overloop van de regenton in de tuin terecht te laten komen en niet terug in de regenpijp.
Wilt u meer tips over het optimale gebruik van de regenton? Kijkt u dan eens op www.haaren.nl/regenton.

PRIKBORD

6 sep: Raadsplein
In het gemeentehuis; aanvang 20.00 uur
17 sep: Informatiebijeenkomst gastouders kinderopvang
In het gemeentehuis; aanvang 19.30 uur
17 sep: Ouderavond ‘Communiceren met je kind’ Deel 2 (voor Haaren en Esch)
Basisschool ‘De Sprankel’ in Haaren; aanvang 20.00 uur
20 sep: Raadsvergadering
In het gemeentehuis; aanvang 20.00 uur
26 sep: Informatieavond Drugsgebruik, Deel 2
In buurthuis De Es in Esch; aanvang 19.30 uur
26 sep Informatieavond Woningaanpassingen (langer thuis wonen) senioren
In het HelvoirThuis; aanvang 19.30 uur
27 sep: Ouderavond ‘Communiceren met je kind’ Deel 2 (voor Helvoirt en Biezenmortel)
In het HelvoirThuis; aanvang 20.00 uur

U bent van harte welkom!

Downloadbestand
(.pdf) ca. 391 KB
Download bestand


Ingevoerd op 02.09.2018 door victor