03.08.2018 | Gemeente
NIEUWS GEMEENTE HAAREN

BIJEENKOMST IN UDENHOUT OVER TOEVOEGING BIEZENMORTEL AAN TILBURG

De gemeente Tilburg organiseert op 5 september een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst is voor inwoners uit de eigen gemeente en voor inwoners van Biezenmortel. Het onderwerp is de toevoeging van Biezenmortel aan de gemeente Tilburg.


De bijeenkomst wordt gehouden in het kader van draagvlakonderzoek en is een verplicht onderdeel voor gemeenten die betrokken zijn bij een herindeling. Eerder hield de gemeente Vught een (online) enquête onder Vughtenaren over de toevoeging van Helvoirt. Ook in Oisterwijk en Boxtel volgt dus nog een draagvlakonderzoek. De manier waarop draagvlakonderzoek wordt uitgevoerd (enquête, bijeenkomst, poll, etc) is een vrije keuze van een gemeente.

De informatiebijeenkomst geeft inwoners vooral de kans om zich uit te spreken over eventuele aandachtspunten. Waar moet de gemeente Tilburg rekening mee houden?

De bijeenkomst wordt gehouden op 5 september van 19-21 uur in Ontmoetingscentrum t Plein in Udenhout. Van 30 augustus tot 9 september maakt Tilburg ook gebruik van haar burgerpanel door hen een online enquête voor te leggen over de toevoeging van Biezenmortel aan Tilburg.VVV- PUNT HELVOIRT KRIJGT BEWEGWIJZERING

Het VVV - van Gogh informatiepunt in Helvoirt staat nu nog niet aangegeven op borden van de gemeente, maar daar komt binnenkort verandering in. REvis Verkeerstechniek uit Veghel klaart de klus en maakt de borden.

Helvoirt had nooit eerder een VVV- punt. De borden zijn nodig om bekendheid te geven aan het VVV van Gogh informatiepunt.

Waar komen de borden te staan?
Er komen minimaal 4 borden, waarvan er drie tweezijdig zijn gedrukt. De borden komen onder meer te staan ter hoogte van de N65, de Torenstraat en de Lindelaan/Kastanjelaan.

HelvoirThuis
De nieuwe bewegwijzering wijst naar het HelvoirThuis, waarin het VVV- van Gogh informatiepunt is gevestigd en op 22 juni feestelijk werd geopend. Het VVV maakt onderdeel uit van VVV Oost-Brabant wordt geheel bemand door enthousiaste vrijwilligers.
PRIKBORD

6 sep: Raadsplein
In het gemeentehuis; aanvang 20.00 uur
20 sep: Raadsvergadering
In het gemeentehuis; aanvang 20.00 uur

U bent van harte welkom!

Ingevoerd op 03.08.2018 door victor