03.08.2018 | Gemeente
2018-07-21-gemeente-brand.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN

RISICO OP NATUURBRAND

Gezien de droogte van de afgelopen weken, neemt de kans op het ontstaan van brand toe. In de Loonse en Drunense duinen was het op 18 juli al raak.

De gemeente vraagt haar inwoners daarom extra alert te zijn en geen vuur te stoken in het (buiten)gebied en plastic (afval)spullen niet in de natuur te laten rondslingeren. Kijkt u ook uit met sigaretten in het buitengebied? Wij danken u voor uw medewerking.


OMMETJES BROCHURE VERNIEUWD
Laat u verrassen in Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt

Na de Brabant brede vernieuwing van het fiets- en wandelknooppuntensysteem komt nu de vernieuwde Ommetjes brochure uit. Inwoners en bezoekers van Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt kunnen met behulp van de themaroutes genieten van al het moois dat gemeente Haaren te bieden heeft.

De derde druk van deze brochure verschijnt in een oplage van 2.000 stuks en is gratis beschikbaar bij VVV- informatiepunten en diverse overnachtingsaccommodaties. In totaal bevat de brochure 8 wandelommetjes en 4 fietsommetjes die toeristen het gebied laten beleven. Door middel van de ommetjes fietsen of wandelen recreanten langs locaties als NP Loonse & Drunense Duinen, Landpark Assisië, het nieuwe Haventje bij de Essche stroom, Van Gogh erfgoed en Landgoed Nemerlaer.

De Ommetjes brochure is een thematische route uitgave die is ontwikkeld in samenwerking met VVV Noordoost-Brabant en Routebureau Brabant en is (vanaf 20 juli) digitaal beschikbaar via www.bezoekhaaren.nl

Bent u ondernemer en wilt u Ommetjes brochures graag verstrekken aan uw gasten? Dan kunt u deze ophalen bij de receptie van het gemeentehuis in Haaren.


VERGOEDING AANSCHAF COMPUTER OF LAPTOP
Heeft u geen geld voor een computer of laptop voor uw kind(eren) in het basis- of voorgezet onderwijs?
Scholen gaan er vaak vanuit dat kinderen/scholieren hun huiswerk kunnen maken op een computer of laptop. Maar dat is niet altijd waar. Vaak is dit voor ouders te duur om te kopen.

Heeft u ook dit probleem? Dan kunt u via de Wet Bijzondere Bijstand misschien een vergoeding krijgen om toch een laptop of computer te kopen voor uw kind(eren). Deze vergoeding is maximaal 550,00 per kind.

Wat zijn de regels?
Uw kind is tussen de 8 en 18 jaar oud.
U heeft een (bijstands-)uitkering of een ander inkomen tot maximaal 120% van het sociaal minimum inkomen.
Uw vermogen mag niet meer zijn dan volgens de Participatiewet is toegestaan. Dit is 12.040,-voor gehuwden/samenwonenden en alleenstaande ouders.
(Vermogen is bijvoorbeeld: geld op uw bankrekening, een auto, grond, woning, aandelen, etc.)

*Opeisbare schulden worden onder bepaalde voorwaarden in mindering gebracht op het vermogen.

Let op!

Vraag eerst de vergoeding aan en koop daarna pas de laptop of computer!

Hoe vraag ik de vergoeding aan?
Als u de vergoeding wil aanvragen kunt u dit doen bij Loket WegWijs Haaren. Het telefoonnummer is (0411) 65 59 90. Van maandag tot en met vrijdag zijn zij bereikbaar van 8.30 uur tot 12.30 uur. Of kijk op www.haaren.nl bij Zorg en Welzijn en reageer via het contactformulier.PRIKBORD

6 sep: Raadsplein
In het gemeentehuis; aanvang 20.00 uur
20 sep: Raadsvergadering
In het gemeentehuis; aanvang 20.00 uur

U bent van harte welkom!


Ingevoerd op 03.08.2018 door victor