14.07.2018 | Gemeente
logo-gemeente.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN

VLINDERTUIN HELVOIRT KRIMPT, MAAR VERDWIJNT NIET

Onlangs verkocht de gemeente in Helvoirt gedeelten van de ‘Vlindertuin’; een stuk grond dat werd onderhouden door LNMH, aan omwonenden. In eerste instantie was het plan om de gehele Vlindertuin te koop aan te bieden. Daar ziet wethouder Vromans nu vanaf.


Gedeeltelijke verkoop
De omwonenden gaven vorig jaar aan interesse te hebben in de koop van deze grond ter uitbreiding van de hun tuinen. Er leek geen reden om hier niet in mee te gaan. De grond ligt ingesloten door particulieren en werd al niet meer onderhouden door de gemeente zelf, maar door het LNMH. Toch lijkt het zonde om de gehele tuin te verkopen.

Krimp
Senioren van de Leyenhof maken graag gebruik van de Vlindertuin en ook het LNMH heeft niet zo één, twee, drie een nieuw project klaarliggen. Daarom is besloten om de drie omwonenden een gedeelte van de tuin te verkopen, maar het vierde deel, wat te koop was aangeboden aan ’t Heem, terug te trekken. De omwonenden krijgen dus een toevoeging aan hun tuinen, maar een groot gedeelte van de Vlindertuin blijft behouden. De tuin krimpt van ruim 1000 m2 naar 650 m2.

Nieuwe inrichting
De Vlindertuin blijft dus openbaar, maar krijgt misschien wel een nieuwe inrichting. Wethouder Vromans: “Nu de tuin krimpt kan er van de gelegenheid gebruik gemaakt worden om deze geheel op de behoeften van inwoners af te stemmen. Denk bijvoorbeeld aan een dementietuin of een schooltuin. Of misschien en combinatie van de twee”. Hoe de tuin precies vorm krijgt is iets wat de gemeente wil bespreken met belanghebbenden.


€ 250,- SUBSIDIE VOOR MUZIEKONDERWIJS

Woont u in de gemeente Haaren? En is uw kroost gek op muziek maken? Kinderen van 7 t/m 17 jaar die lid zijn en muziekonderwijs volgen bij of via muziekverenigingen in onze gemeente, krijgen € 250,- subsidie. Dit zijn de muziekverenigingen Harmonie Kunst Adelt uit Helvoirt, Fanfare en Drumband Sint Willibrordus uit Esch en muziekvereniging Sint Gregorius uit Haaren.

Hoe vraagt u subsidie aan?
Dat is makkelijk: u hoeft namelijk helemaal niets te doen!
De gemeente sprak met de muziekverenigingen af dat de subsidie door de verenigingen bij de gemeente wordt aangevraagd. Van de muziekverenigingen krijgt u een rekening waarop de subsidie al is verwerkt.

Let op!
U kunt voor élk kind subsidie krijgen (als dit kind voldoet aan de voorwaarden);
Het bedrag van € 250,- is de bijdrage voor een heel jaar. Rekeningen worden doorgaans per half jaar verzonden en dat betekent dat op elke rekening de helft van de subsidie in mindering wordt gebracht;
Uw kind moet de lessen ook daadwerkelijk volgen. Gebeurt dat niet dan kan dat inhouden dat de subsidie niet (geheel) wordt verstrekt.

Minimum inkomen?
Ouders met een minimum inkomen kunnen naast de subsidie ook voor elk kind in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Welzijnsfonds. Daarmee is muziekonderwijs ook voor hun kinderen toegankelijk. Kijk op de website van de gemeente Haaren voor meer informatie (www.haaren.nl) of neem contact op met Loket Wegwijs (telefoonnummer: 0411 - 65 59 90, elke werkdag van 08.30 – 12.30 uur). De muziekverenigingen zelf hebben vaak ook nog mogelijkheden voor een financiële tegemoetkoming.

Meer weten?
Neem contact op met:
Loket Wegwijs: 0411- 65 59 90 (elke werkdag van 08.30 – 12.30 uur);
Muziekvereniging Sint Gregorius in Haaren: 0411 – 62 18 33 of secretariaat@sintgregorius.nl ;
Fanfare en Drumband Sint Willibrordus in Esch: 0411 - 60 40 17 of secretariaat@fanfare-esch.nl ;
Harmonie Kunst Adelt in Helvoirt: info@harmoniekunstadelt.nl.PRIKBORD

6 sep: Raadsplein
In het gemeentehuis; aanvang 20.00 uur
20 sep: Raadsvergadering
In het gemeentehuis; aanvang 20.00 uur

U bent van harte welkom!

Ingevoerd op 14.07.2018 door victor