13.05.2018 | Gemeente
Groen licht voor plan Reigerskant Esch

De gemeente Haren kan starten met de uitvoering van het woningbouwplan Reigerskant in Esch. Het plangebied ligt achter de bestaande woningen aan de Dorpsstraat, Runsdijk en Het Nieuwland en voorziet in de bouw van maximaal 75 woningen. Woensdag 18 april 2018 heeft de Raad van State de twee ingestelde beroepen ongegrond verklaard.

De raad van de gemeente Haaren heeft op 20 april 2017 het bestemmingsplan ‘Reigerskant, Esch’ vastgesteld. Op basis van het bestemmingsplan kan de gemeente een gevarieerd woningbouwprogramma realiseren, zoals vrijstaande woningen, goedkope koopwoningen, sociale huurwoningen en geschakelde en twee-onder-een-kap woningen.
Voor de twee ingestelde beroepen tegen het vastgestelde bestemmingsplan vond op 28 maart 2018 een hoorzitting plaats bij afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State in Den Haag. Door de uitspraak van de Raad van State staat het licht op groen om het bestemmingsplan Reigerskant uit te voeren.
Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart en wordt begonnen met het bouwrijp maken van het plangebied. Na de bouwvakvakantie vindt de aanbesteding plaats.

Ingevoerd op 13.05.2018 door victor