/// Printversie ///


Scherm van LOHA gaat op Zwart………..
Donderdag 31 december 2020 houdt de gemeente Haaren op te bestaan, dat betekent ook het einde van de lokale Omroep LOHA van de zelfstandige gemeente Haaren. De zendmachtiging van een lokale omroep is namelijk onlosmakelijk verbonden aan een gemeente en per gemeente is maar een zendmachtiging mogelijk. Helaas dus……………..

Vanaf vrijdag 1 januari 2021 gaat het scherm van LOHA uitgezonden via kanaal 48 van ZIGGO op zwart en kunt u alleen nog via www.LOHA.tv en het youtube -kanaal kijken naar oude uitzendingen. (misschien ook nog via www.eschweb.nl )
Vanaf 23 juni 2014 hebt u als kijker kunnen genieten van de uitzendingen van LOHA.
Uitzendingen mogelijk gemaakt door de belangeloze en tomeloze inzet van een groot aantal vrijwilligers uit Esch en omgeving, medewerkers die bij nacht en ontij voor u klaar stonden om beelden vast te leggen op video en uit te zenden op de kabel, zodat iedereen kon kijken en genieten van de vele activiteiten binnen de dorpsgrenzen van Haaren.
In principe in iedere dorpskern een eigen productieteam, het ene team wat enthousiaster dan het andere, het ene team kwam vlotter van de grond dan het andere, het ene team werd enthousiaster ontvangen dan het andere, maar in principe kreeg iedereen dezelfde kansen aangeboden.
Uitzendingen mogelijk gemaakt door de wettelijke financiële bijdrage van de gemeente Haaren, door de financiële bijdrage van de adverteerders en sponsoren, door de schenkingen van enkele verenigingen en spontane giften van enthousiaste kijkers.
Uitzendingen mogelijk gemaakt door de ruim 200 vaste steunzenders van LOHA die tijdens het bierpompfeest in Esch jaarlijks een steunzenderkaart kochten en maandelijks meedongen naar het alom bekende bloemetje-van-de-maand, ook wel eens een taart of mandje met levensmiddelen uit de Spar.
Met zijn allen hebben zij het mogelijk gemaakt om (bijna) alles wat in Esch, Haaren, Helvoirt en Biezenmortel gebeurde vast te leggen op video, later CD en DVD. In de loop van 7,5 jaar LOHA (en daarvoor vanaf 1992 LOESCH) is er een geweldig archief ontstaan over het reilen en zeilen in vooral Esch en Haaren en andere delen van de bijna voormalige gemeente Haaren. Een archief wat we zeker gaan bewaren en beheren voor ons aller nageslacht. Hoe? Daar komen we later op terug!
Bij deze willen wij iedereen, echt IEDEREEN, bedanken voor de steun en medewerking van de afgelopen jaren aan de lokale omroep LOHA en voorheen LOESCH.
Het Commissariaat voor de Media attendeert de huidige kijkers van LOHA op de volgende lokale publieke media-instellingen aangewezen door het CvdM:
Esch gaat naar Boxtel met Stichting Omroep Dommelland
Haaren gaat naar Oisterwijk met Stichting Ohm
Helvoirt naar Stichting AVULO
Biezenmortel naar Stichting Lokale Omroep Tilburg Lokaal
LOHA WENST AL HAAR KIJKERS, MEDEWERKERS, ENZ. ENZ. PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN VOORSPOEDIG 2021 IN DE NIEUWE GEMEENTE,
WELKE DAN OOK, IN GOEDE GEZONDHEID EN GELUK SAMEN MET UW NAASTEN EN ZONDER CORONA, BLIJF GEZOND!

Pagina printen

Pagina sluiten