/// Printversie ///


NIEUWS GEMEENTE HAAREN
HAAREN PAKT VERGUNNINGVERLENING SAMEN MET BUURGEMEENTEN OP
In voorbereiding op de opsplitsing van de gemeente Haaren werken de gemeenten Oisterwijk, Boxtel en Tilburg alvast met Haaren samen op het gebied van vergunningverlening. Het gaat hierbij om het verlenen van (omgevings)vergunningen, inclusief toezicht op en handhaving van nieuwe vergunningen. De samenwerking start per 1 februari 2020 en geldt alleen voor aanvragen ingediend op of na deze datum.


Waarom nu?
Een geleidelijke overgang van taken draagt bij aan een soepele overgang naar de nieuwe gemeenten. Eventuele hobbels komen zo voor 1 januari al aan het licht. En als inwoner leert u zo uw nieuwe gemeente alvast kennen. De afdelingen Vergunningverlening van de drie gemeenten hebben aangegeven deze taak graag nu al over te willen nemen. De gemeente Vught neemt deze stap nu nog niet, maar doet dat per 1 januari 2021.

Wat verandert er?
Tot 1 januari 2021 dient u uw aanvraag in bij de gemeente Haaren. Uw aanvraag wordt behandeld door medewerkers van uw toekomstige gemeente. Voor Haaren is dit gemeente Oisterwijk, voor Esch is dit gemeente Boxtel en voor Biezenmortel is dit gemeente Tilburg. Voor inwoners van Helvoirt verandert er per 1 februari nog niets.

Ook het toezicht tijdens de bouw en de handhaving van omgevingsvergunningen aangevraagd na
1 februari worden overgenomen door de nieuwe gemeenten. Besluiten over de aanvragen worden tot 1 januari 2021 nog genomen door het college van burgemeester en wethouders van Haaren. Het beleid, waaronder de bestemmingsplannen, blijven geldend. Ook legt gemeente Haaren nog zelf de leges op.

Vragen over uw vergunningaanvraag?
Heeft u vragen over een omgevingsvergunning voorafgaand aan het indienen daarvan? Dan neemt u contact op met gemeente Haaren via gemeente@haaren.nl of (0411) 627282.

Heeft u een vraag over de behandeling van uw vergunningaanvraag ingediend na 1 februari 2020? Dan neemt u contact op met de nieuwe gemeente. Ook kan uw toekomstige gemeente contact met u opnemen over uw aanvraag. Hierover leest u al meer in de ontvangstbevestiging na het indienen van een vergunningsaanvraag. Wij houden u steeds goed op de hoogte.

---------
SPREEKUREN COLLEGE
Heeft u een vraag die u graag met de burgemeester of een van de wethouders wilt bespreken? Dat kan heel gemakkelijk tijdens de spreekuren. Het volgende spreekuur is maandag 3 februari van 19.00 tot 20.00 uur:
wethouder Verschuren in HelvoirThuis in Helvoirt.
wethouder Vromans in Den Domp in Haaren.
wethouder Blom in De Vorselaer in Biezenmortel
burgemeester de Boer in de Es in Esch.


-------

HerstelVoirt, is de naam van een groep betrokken Helvoirtenaren,
die meer openheid willen creëren rondom middelen gebruik en het taboe willen doorbreken. We creëren een ’podium’ voor het delen van kennis en leren van elkaars ervaringen. Daarnaast organiseren we informatieve avonden.

De eerste volgende bijeenkomst is 29 januari 2020 en zal verzorgd worden door:
Helder theater. Zij brengen herkenbare, lastige, spannende onderwerpen op een interactieve manier onder de aandacht. Een absolute aanrader dus!!!!

Voor wie is deze bijeenkomst?
Voor ouders die stoeien met enerzijds loslaten, anderszijds invloed willen hebben op vriendenkeuze, alcoholgebruik, groepsdruk, bereikbaarheid, stiekem drinken en social media gebruik van hun kind.

Oftewel, het keukentafel-gesprek wat er nooit komt.

Wil je erbij zijn, laat het ons even weten en…breng iemand mee. Altijd leuk om samen na te kunnen praten. Informeer je vrienden- en kennissenkring over deze avond, met name diegene met kinderen, zodat zo veel mogelijk mensen op de hoogte zijn van dit initiatief.

Waar is deze bijeenkomst?
In het HelvoirThuis
Inloop 19.00 uur Aanvang 19.30 uur.
Gratis entree
Consumptie voor eigen kosten
Graag aanmelden via: herstelvoirt@gmail.com

De tweede informatie avond is op 8 april 2020 :
Nicolette Roze oprichtster van stichting Team Danielle, zal een presentatie verzorgen. Zij verloor haar dochter aan het gebruik van XTC.
Haar missie is : bewustwording over de risico’s van partydrugs onder jongeren zoveel mogelijk vergroten!

Save the date !
Wij zijn nog op zoek naar actieve mensen die ons willen helpen bewustwording te bewerkstelligen.
Heb je interesse om ons team te komen versterken, neem dan gerust contact met ons op via herstelvoirt@gmail.com of met Maria Simons via 06-30569216.

Pagina printen

Pagina sluiten