/// Printversie ///


NIEUWS GEMEENTE HAAREN
Duurzame huizenroute op 2 en 9 november
Bezoek een duurzaam huis in Haaren
Wat komt er allemaal kijken bij het verduurzamen van je woning? Voor veel mensen is het energiezuinig maken van hun woning een stappenplan waar zij langere tijd mee bezig zijn en waar veel belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. Ga je een zonneboiler aanschaffen, of toch even aankijken tot er iets nieuws op de markt komt? Wachten op een wijkaanpak, of kun je zelf al beginnen? Het bezoeken van een woning tijdens de Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november kan een goede eerste stap zijn om kennis op te doen. In heel Nederland stellen huiseigenaren gastvrij hun woning open en vertellen over hun aanpak, ervaringen en de keuzes die zij hebben gemaakt.

Ideeën opdoen
Met een grote variatie in woningen en soorten maatregelen is de huizenroute voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen een aanrader. Een bezoek aan een woning en de uitwisseling met de bewoners en andere bezoekers geeft veel nieuwe ideeën hoe je tot een goede aanpak komt voor je eigen woning.
Schrijf u in
Vanaf 7 oktober is op www.duurzamehuizenroute.nl/haaren te zien welke woningen er bij u in de buurt opengaan. Er zijn geen kosten aan verbonden. Vanwege de grote belangstelling is vroeg inschrijven een aanrader.
Weekend weg
Gaat u op bezoek bij een woning tijdens de Duurzame Huizen Route of stelt u zelf uw woning open? Dan maakt u ook nog eens kans op een weekend weg in het ‘Het Natuurlijk Genot’ in België.
------------

Festival Futura zet je graag in de spotlight!
Tijdens Festival Futura op zaterdag 30 november zetten we iemand op een bijzondere manier in de schijnwerpers. We laten graag zien dat je ook met een duurzame kijk iemand goed kunt stylen!
We zoeken iemand die het verdient om een keer te worden gekleed door een stylist en onder handen wordt genomen door een kapper en visagist. Bent u de persoon die we zoeken of kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt? Stuur dan een e-mail naar communicatie@haaren.nl.

12 november in Helvoirt
65 plus? Bezoek het Reisloket voor informatie, advies en gratis OV-chipkaart
Met welke bus kan ik naar mijn familie? En hoe zit dat nou met de OV-chipkaart? Bij het Reisloket kunt u terecht met al uw vragen over het openbaar vervoer. De deskundige OV-ambassadeurs nemen alle tijd voor u en weten welke vragen senioren hebben. Kom langs voor antwoord op uw praktische vragen of een persoonlijk reisadvies. In het Reisloket kunnen 65-plussers ook gratis een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen (u bespaart € 7,50).
Het Reisloket is op dinsdag 12 november van 10.00 uur tot 15.00 uur aanwezig bij het HelvoirThuis (Kloosterstraat 30, Helvoirt) Neem voor het aanvragen van de OV-chipkaart uw legitimatiebewijs en een pasfoto mee.----------KLEINE TENTOONSTELLING IN DE VITRINEKAST IN HET GEMEENTEHUIS

U kunt nog tot eind oktober een kleine tentoonstelling over de bevrijding bewonderen in de vitrinekast in de hal.
Een bijzondere verzameling van Peter Franken en anderen, ter gelegenheid
van de bevrijding van Haaren op 26 en 27 oktober, 75 jaar geleden!
Kom langs en bewonder o.a. de speciaal gegraveerde hulzen voor Haaren,
en afbeeldingen van de gedenkplaats van Haarendael.

Wij nodigen u van harte uit om te komen kijken. Loop gerust ‘ns binnen.------------
PRIKBORD
24 oktober: raadsplein, 20.00 uur, gemeentehuis
31 oktober: raadsplein, 20.00 uur, gemeentehuis
7 november: raadsvergadering, 20.00 uur, gemeentehuis
14 november: raadsvergadering, 20.00 uur, gemeentehuis


Pagina printen

Pagina sluiten