/// Printversie ///


NIEUWS GEMEENTE HAAREN
Week 27
Zaterdag 13 juli
Speuren naar sporen uit het verleden bij den hoek
Vanaf deze week start een archeologisch onderzoek tussen Den Hoek en de spoorlijn.
Toen het woningbouwplan Den Hoek uitgewerkt werd, is er archeologisch vooronderzoek gedaan naar mogelijke interessante resten uit het verleden. Uit dat onderzoek is gebleken dat er inderdaad gebieden zijn waar mogelijk archeologische vondsten kunnen worden gedaan. De kans dat hier sporen van bewoning uit de IJzertijd of Middeleeuwen gevonden worden is namelijk niet ondenkbaar. De aannemer graaft het hele terrein af tot op de oude zandlaag vanwege deze mogelijke historische resten.

Archeoloog
Op zaterdag 13 juli organiseren we samen met de archeoloog een inloopmoment. U bent dan van harte welkom tussen 10.00 en 14.00 uur. We plaatsen een tent waar u informatie en de vondsten kunt bekijken en er staat een drankje klaar. Bij de opgravingen staan mensen die u kunnen vertellen wat er in de grond te zien is. Graag zien we u daar.
Zoals het er naar uitziet zijn deze werkzaamheden eind juli afgerond, tenzij we een Romein vinden natuurlijk ;-)

Meekijken tijdens het onderzoek
De komende weken wordt het hele terrein onderzocht. Bent u geïnteresseerd hoe dit in zijn werk gaat en wilt u de werkzaamheden volgen? Dit kan! U bent welkom op Den Hoek, waar u veilig achter een hek de voortgang kunt volgen.

-----------
12 juli 13 juli
Afsluiting n65 in richting tilburg
Van vrijdag 12 juli 22.00 uur tot zaterdag 13 juli 12.00 uur wordt het wegdek van de N65 op twee locaties gerepareerd.

Omleidingen en afgesloten wegvak
De A65/N65 is dicht in de richting van Tilburg, van knooppunt Vught tot en met de kruising van de N65 met de Kreitenmolenstraat, met uitzondering van de N65 tussen de kruising J.F.Kennedylaan
in Vught en de kruising Torenstraat in Helvoirt, dit weggedeelte is open voor lokaal verkeer. Vanaf afslag 2 Berkel-Enschot is de N65 richting Tilburg weer open.
De belangrijkste omleidingsroutes zijn als volgt:
Grootschalige omleidingsroute van s Hertogenbosch naar Tilburg loopt via Eindhoven (A2 A58).
Verkeer met bestemming s-Hertogenbosch-Centrum, Vught-Centrum en Vught-Zuid wordt omgeleid via afslag 24 aan de A2 (Vught). De omleiding voor verkeer naar Vught-Noord loopt via de Randweg Den Bosch-Heunweg.
De N65 tussen de kruising J.F.Kennedylaan in Vught en de kruising Torenstraat in Helvoirt is open voor lokaal verkeer.
Verkeer uit Helvoirt richting Tilburg rijdt om via Lindelaan-Udenhoutseweg-Biezenmortelsestraat-Gommelsestraat-Heusdensebaan-Kreitenheideweg.
Tijdens de afsluiting kan de kruising van de N65 met de Kreitenmolenstraat/Pannenschuurlaan niet overgestoken worden:

Hulpdiensten
Hulpdiensten richting Tilburg met Prio 1 kunnen over de N65 door het werkvak rijden, hierbij moet wel rekening worden gehouden met werkvakken en wegafzettingen. Samen met de hulpdiensten
is de meest geschikte route bepaald en deze is verspreid onder de posten in de regio.

Openbaar Vervoer
De busdienst van Arriva tussen s-Hertogenbosch en Tilburg ondervindt geen hinder van de wegafsluiting omdat de N65 tussen Vught en Helvoirt open blijft voor verkeer.

Contact
Voor vragen kunt u contact opnemen met Marit Laane, omgevingsmanager Via Optimum: tel 06 393 212 85, mail omgeving@viaoptimum.nl , of het informatienummer van RWS 0800-8002
---------
Gewoon Gezond
5 REDENEN WAAROM WATER DRINKEN GOED VOOR JE IS
De zomer is begonnen! Het is belangrijk om voldoende te drinken, zeker met warme dagen.

1. Water regelt de lichaamstemperatuur
Water is onmisbaar voor het functioneren van je lichaam. Water regelt je lichaamstemperatuur en zorgt dat de vochthuishouding op peil blijft. Op warme zomerdagen is het voor iedereen, maar met name voor ouderen en kinderen, nog belangrijker om voldoende water te drinken, bij voorkeur anderhalve liter per dag. Zo wordt het vochtverlies voldoende aangevuld. 

2. Water bevat mineralen
Van nature zitten er allerlei mineralen in kraanwater, zoals calcium, magnesium, natrium en kalium. Deze zijn van belang voor de opbouw van je botten. Water helpt bij het

verteren en opnemen van het eten. Het afweersysteem verbetert, waardoor de kans op ziekte afneemt. Ook geeft het drinken van water energie.

3. Water bevat nul calorieën
Andere dranken, zoals frisdrank of drinkyoghurt, worden in het lichaam omgezet in water. Maar daar kunnen ook vetten, suiker of andere toevoegingen in zitten. Kraanwater bevat nul calorieën. Een gezond alternatief!

4. Kraanwater is goedkoop
Per 1000 liter kraanwater betaalt je nog geen euro. Daarvoor wordt het ook nog 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bij je thuis afgeleverd.

5. Kraanwater is vers
Kraanwater komt vers uit de kraan, op dat moment is de kwaliteit ook het beste. Als je een week of langer van huis bent weggeweest, is het raadzaam om bij thuiskomst de kranen 1 minuut door te laten lopen.

We zoeken mensen die Gewoon Gezond willen promoten
Vanuit Gewoon Gezond werken we samen met inwoners van de gemeente Haaren aan een gezonde leefstijl. We zijn op zoek naar mensen die Gewoon Gezond willen promoten en zich hiervoor willen inzetten. Vind je het leuk en belangrijk om je in te zetten voor Gewoon Gezond en sta je open om het hier een keer samen met ons en andere geïnteresseerden over te hebben? Dan nodigen we je uit om een keer samen gezond te lunchen.
Geef je op bij Lieke Raaijmakers of Carla Schoot. We zijn op verschillende manieren te bereiken: stuur een mailbericht naar lieke.raaijmakers@ggdhvb.nl of c.schoot@ggdhvb.nl of bel naar 088-3686758 of 088-3686151. Ook voor andere vragen of ideeën kun je bij ons terecht.

-------
PRIKBORD
Bijeenkomsten die voor u -als inwoner van de gemeente- interessant of van belang zijn:
Donderdag 4 juli, raadsvergadering in het gemeentehuis om 20.00 uur.Pagina printen

Pagina sluiten