/// Printversie ///


NIEUWS GEMEENTE HAAREN
NIEUWS GEMEENTE HAAREN
Week 20

23 mei
VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT
Op donderdag 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. U stemt toch ook?
Is uw stempas niet bezorgd of wellicht bent u hem kwijt? Wilt u in een andere gemeente stemmen en hebt u dus een Kiezerspas nodig? Bent u van plan iemand anders te laten stemmen met schriftelijke machtiging?Regel dit op tijd!

Dit kan schriftelijk tot en met 17 mei. Uw aanvraag dient op die dag bij ons binnen te zijn. U krijgt uw nieuwe stempas, kiezerspas of schriftelijke machtiging thuisgestuurd. Aanvraagformulieren hiervoor vindt u op onze website op de pagina ‘verkiezingen 23 mei 2019’ www.haaren.nl/verkiezingen;
U kunt dit ook persoonlijk doen bij het gemeentehuis. Dit kan tot 22 mei, 12.00 uur en alleen op afspraak. Hierbij moet u zich identificeren. U moet in dat geval een geldig identiteitsdocument tonen: dat mag dus niet verlopen zijn! U krijgt uw vervangende stempas of kiezerspas meteen mee.
Wilt u iemand machtigen? Vul dan de achterzijde van uw stempas in. Let hierbij goed op de voorwaarden.
Wilt u meer informatie? Raadpleeg dan onze website www.haaren.nl/verkiezingen of de bijlage bij uw stempas.

Balies gemeentehuis gewoon open
Op 23 mei, tijdens de verkiezingen, zijn onze balies ook voor andere vragen en producten extra open,
van 8.00 tot 19.00 uur. Maak ook hiervoor wel even een afspraak!

---------

30 en 31 mei
GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN
Vanwege hemelvaart is het gemeentehuis op donderdag 30 en vrijdag 31 mei gesloten. Vanaf maandag 3 juni staan we weer graag voor u klaar.

----------Nieuwe gemeenteplattegrond en vernieuwde ‘Ommetjes’
Op veler verzoek hebben we een nieuwe plattegrond ontwikkeld. Deze plattegrond biedt een overzicht van de vier dorpen en een algeheel overzicht van de gehele gemeente. Daarnaast hebben we de ‘Ommetjes’ opnieuw gedrukt.

De plattegrond heeft een oplage van 2.500 stuks en bevat vijf kaartbeelden, een straatnamenregister en beknopte informatie over Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt.

Ommetjes
De vierde druk van de Ommetjes brochure heeft een oplage van 2.500 stuks en bevat acht wandelroutes en vier fietsroutes die toeristen het prachtige gebied laten beleven. Door middel van de ommetjes fietsen of wandelen recreanten langs locaties als NP Loonse & Drunense Duinen, Landpark Assisië, het nieuwe Haventje bij de Essche stroom, Van Gogh erfgoed en Landgoed Nemerlaer. De ‘Ommetjes’ is een thematische route uitgave die is ontwikkeld in samenwerking met VVV Noordoost-Brabant en Routebureau Brabant.

Waar te verkrijgen?
De routes en de plattegronden zijn gratis verkrijgbaar in Haaren bij het gemeentehuis, VVV-agentschap Albert Heijn, en VVV-agentschap Pergama Landjuweel. In Helvoirt kunt u terecht bij VVV-agentschap Hotel Guldenberg en VVV-agentschap HelvoirThuis. U kunt de plattegrond en de wandel-en fietsroutes ook online bekijken en donwloaden op de websites www.bezoekhaaren.nl en www.haaren.nl

---------

NIEUWE WEBSITE OVERZICHT WEGWERKZAAMHEDEN BRABANTSE WEGEN

Alle actuele en toekomstige informatie van wegwerkzaamheden en evenementen op Brabantse wegen is voortaan op een nieuwe website te zien. Het gaat dan om situaties die voor verkeershinder kunnen zorgen. De nieuwe landelijke interactieve kaart is te zien via: www.melvin.ndw.nu.public.
Melvin
Het systeem heet Melvin. Dit staat voor MELden van Verstoringen in de Infrastructuur in Nederland. Werkzaamheden aan wegen in onze vier dorpen staan hier voortaan ook op.
De website www.haalmeeruitdeweg.nl is hiermee komen te vervallen.
--------

Vanaf 20 mei
ASFALTWERKZAAMHEDEN HAAREN - ESCH
Zodra de aanpassingen aan de waterleidingen door Brabant Water gereed zijn, start aannemer Strukton in opdracht van de gemeente Haaren met asfaltwerkzaamheden.

Werkzaamheden
Vanaf maandag 20 mei wordt het asfalt vervangen tussen de Heesakker in Haaren tot aan de Witvensedijk in Esch. Daarbij worden tevens rode fietsstroken aangebracht. Om de hinder te beperken is er voor gekozen om aansluitend op de werkzaamheden van Brabant Water te asfalteren. We hoeven dan de straten niet opnieuw af te sluiten. De werkzaamheden duren ongeveer tot half juni.

Omleiding
Fietsers en autoverkeer kunnen in deze periode geen gebruik maken van deze route. Er is een omleiding ingesteld. Fietsers richting Haaren en Esch kunnen gebruik maken van de Ruiting.

--------

PRIKBORD
Bijeenkomsten die voor u -als inwoner van de gemeente- interessant of van belang zijn:
Donderdag 23 mei Verkiezingen Europees Parlement; stembureaus in ieder dorp 07.30 – 21.00 uur.
Donderdag 23 mei Raadsplein in het gemeentehuis; start 19.00 uur (ander tijdstip dan gebruikelijk);
Donderdag 6 juni, Raadsvergadering in het gemeentehuis om 20.00 uur.
Pagina printen

Pagina sluiten