/// Printversie ///


NIEUWS GEMEENTE HAAREN
ZONDAG 6 JANUARI NIEUWJAARSRECEPTIE IN HET GEMEENTEHUIS
Van 11.30 – 13.00 uur.
SPREEKUREN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

Heeft u een vraag die u graag met de burgemeester of een van de wethouders wilt bespreken? Dat kan heel gemakkelijk tijdens de spreekuren.


Op maandag 7 januari 2019 van 19.00 tot 20.00 uur is Martien Vromans voor het spreekuur in Het HelvoirThuis in Helvoirt.

Op maandag 7 januari 2019 van 19.00 tot 20.00 uur is Carine Blom voor het spreekuur in Den Domp in Haaren.

Op maandag 7 januari 2019 van 19.00 tot 20.00 uur is Harry van Hal voor het spreekuur in De Vorselaer in Biezenmortel

Op maandag 7 januari 2019 van 19.00 – 20.00 uur is Jeannette Zwijnenburg voor het spreekuur in de Es in Esch.

Wethouder Adrienne Verschuren draait op 7 januari niet mee met de spreekuren.


EEN GEZELLIG EN VERKEERSVEILIG CARNAVAL MET GELUIDSWAGENS

Een geluidswagen met muziek hoort met carnaval thuis in onze dorpen. Een geluidswagen met harde muziek kan echter langs de route ook overlast veroorzaken bij inwoners en onrust bij dieren. Daarom hebben de gemeenten Haaren Oisterwijk en Hilvarenbeek een aantal gezamenlijke voorwaarden opgesteld. Zo kunnen verenigingen carnaval vieren met geluidswagens, maar beperken we tegelijkertijd de overlast voor anderen.

Duidelijke regels voor het rijden naar een evenement.
In samenwerking met de gemeente Oisterwijk en Hilvarenbeek hebben wij een notitie opgesteld met duidelijke voorwaarden.
Op deze manier is het voor carnavalsverenigingen helder aan welke regels zij zich moeten houden, of je nu in Haghorst, Moergestel, Biezenmortel of één van onze andere dorpen rijdt. Bovendien wordt het aanvragen van een ontheffing eenduidiger door de vastgestelde kaders.

Door het vooraf kenbaar maken van de routes vindt er sturing plaats voor en tijdens carnaval. Ongewenste routes worden hiermee voorkomen.
Er is daarnaast besloten dat het geluid alleen aan mag staan als het voertuig rijdt en dat tijdens het rijden alleen de binnensets mogen worden gebruikt. Vanzelfsprekend is op het evenemententerrein muziek op een stilstaande wagen wel toegestaan.
Op het gebied van geluid geldt dat als de wagen rijdt er maximaal 90 db(a) en 105 db(c) hoorbaar is.

Het is daarnaast van belang dat de berijders van geluidswagens minimaal drie weken voor het evenement de ontheffing aanvragen met daarbij de te rijden route(s) en aanvullende gegevens. Meer informatie? kijk op www.haaren.nl/evenementen


WORD ZONNEMAATJE!
Wil jij energie van de zon, maar kunnen er geen zonnepanelen op je eigen dak? Of wil je er meer dan er op je dak passen? Energiecoöperatie DEH (Duurzame Energie Haaren) gaat bij de Rioolwaterzuiveringsinstallatie in Haaren 2.000 zonnepanelen plaatsen. Inwoners van Haaren, Helvoirt, Esch, Biezenmortel en een deel van de omliggende dorpen kunnen één of meerdere van deze panelen aanschaffen in de vorm van certificaten. Eén zo’n paneel levert je al gauw circa 235 kWh per jaar op en je bespaart hiermee geld op je energiekosten.
Zorg voor een duurzaam rendement door lokaal te investeren! Wil je meer informatie? Kijk dan op www.deh-energie.nl/zonnemaatje.

KPN NETWERKNL START MET WERKZAAMHEDEN GLASVEZEL IN HELVOIRT.

Op 17 december is KPN NetwerkNL gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe glasvezelnetwerk. De glasvezelvoorbereiders zijn van start gegaan met het bezoeken van de woningen om de meest geschikte plek voor het glasvezelaansluitpunt in de woning te bepalen. Vanaf eind januari starten de aanlegwerkzaamheden in de buurt.
Alle woningen binnen het aansluitgebied van Helvoirt worden gratis aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL. Via de postcodecheck op www.kpnnetwerk.nl kunnen inwoners zien of hun woning ook wordt aangesloten. Dit is een initiatief van PKN netwerkNL.


Meer informatie
Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf donderdag 10 januari 2019 terecht in het glasvezelinformatiepunt bij het Vincent van Goghplein, tijdens de weekmarkt tussen 12:00 uur en 18:00 uur.
Daarnaast kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief op www.kpnnetwerk.nlPRIKBORD
Bijeenkomsten die voor u -als inwoner van de gemeente- interessant of van belang zijn:
Zondag 6 januari Nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis van 11.30 – 13.00 uur.
Maandag 7 januari Spreekuur college van B & W in alle dorpshuizen; van 19 tot 20 uur.
Woensdag 9 januari Informatieavond 'Drugs: doorbreek het taboe' in dorpshuis De Es in Esch, van 20 tot 22 uur.
Woensdag 16 januari Informatieavond 'Herindelingsontwerp' in het gemeentehuis; start 20 uur. inloop vanaf 19.30 uur.
Donderdag 17 januari Informatieavond 'Herindelingsontwerp' in het gemeentehuis; start 20 uur. inloop vanaf 19.30 uur.
Donderdag 31 januari Raadsplein in het gemeentehuis; start 20 uur.
Donderdag 14 februari Raadsvergadering in het gemeentehuis; start 20 uur.


Pagina printen

Pagina sluiten