/// Printversie ///


NIEUWS GEMEENTE HAAREN
GEMEENTEHUIS IN BOUWVAKVAKANTIE

In de bouwvakvakantie van 23 juli tot en met 12 augustus is er géén avondopenstelling.

Ook uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart moet u vóór
17.00 uur ophalen.

Houdt u hier rekening mee?
RISICO OP NATUURBRAND

Gezien de droogte van de afgelopen weken, neemt de kans op het ontstaan van brand toe. In de Loonse en Drunense duinen was het op 18 juli al raak.

De gemeente vraagt haar inwoners daarom extra alert te zijn en geen vuur te stoken in het (buiten)gebied en plastic (afval)spullen niet in de natuur te laten rondslingeren. Kijkt u ook uit met sigaretten in het buitengebied? Wij danken u voor uw medewerking.


WANDELEN EN FIETSEN DOE JE IN BRABANT!
De nieuwe Ommetjes brochure is er!

Na de Brabant brede vernieuwing van het fiets- en wandelknooppuntensysteem komt nu de vernieuwde wandel/fiets (Ommetjes) brochure uit. Inwoners en bezoekers van Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt kunnen met behulp van de themaroutes genieten van al het moois dat gemeente Haaren te bieden heeft.

De derde druk van deze brochure verschijnt in een oplage van 2.000 stuks en is gratis beschikbaar bij VVV- informatiepunten en diverse overnachtingsaccommodaties. In totaal bevat de brochure 8 wandelommetjes en 4 fietsommetjes die toeristen het gebied laten beleven. Door middel van de ommetjes fietsen of wandelen recreanten langs locaties als NP Loonse & Drunense Duinen, Landpark Assisië, het nieuwe Haventje bij de Essche stroom, Van Gogh erfgoed en Landgoed Nemerlaer.

De Ommetjes brochure is een thematische route uitgave die is ontwikkeld in samenwerking met VVV Noordoost-Brabant en Routebureau Brabant en is digitaal beschikbaar via www.bezoekhaaren.nl

Bent u ondernemer en wilt u de brochure, met daarin de mooiste wandel en fietsommetjes in Brabant, graag verstrekken aan uw gasten? Dan kunt u deze ophalen bij de receptie van het gemeentehuis in Haaren.


250,- SUBSIDIE VOOR MUZIEKONDERWIJS
Woont u in de gemeente Haaren? En is uw kroost gek op muziek maken? Kinderen van 7 t/m 17 jaar krijgen 250,- subsidie als zij lid zijn en muziekonderwijs volgen bij muziekverenigingen in onze gemeente.
Er zijn drie muziekverenigingen in onze gemeente die in aanmerking komen voor de subsidie. Dit zijn:
Harmonie Kunst Adelt uit Helvoirt
Fanfare en Drumband Sint Willibrordus uit Esch
Sint Gregorius uit Haaren.
Hoe vraagt u subsidie aan?
Dat is makkelijk: u hoeft namelijk helemaal niets te doen! De verenigingen vragen zelf de subsidie aan. Van de muziekverenigingen krijgt u een rekening waarop de subsidie al is verwerkt.
Let op!
U kunt voor élk kind subsidie krijgen (als dit kind voldoet aan de voorwaarden);
Het bedrag van 250,- is de bijdrage voor een heel jaar. Rekeningen worden meestal ieder half jaar verstuurd door muziekverenigingen. Dit betekent dat op iedere rekening de helft van de subsidie is verwerkt.
Uw kind moet de lessen ook daadwerkelijk volgen. Gebeurt dat niet dan kan dat inhouden dat de subsidie niet (geheel) wordt verstrekt.
Minimum inkomen?
Heb je een minimum inkomen? Dan kun je naast de subsidie nog extra geld krijgen uit het Welzijnsfonds. Bel voor meer informatie Loket Wegwijs (telefoonnummer: 0411 - 65 59 90, elke werkdag van 08.30 12.30 uur). Soms hebben muziekverenigingen zelf ook nog extra mogelijkheden voor een financiële tegemoetkoming.

Meer weten?
Neem contact op met:
Muziekvereniging Sint Gregorius in Haaren: 0411 62 18 33 of secretariaat@sintgregorius.nl ;
Fanfare en Drumband Sint Willibrordus in Esch: 0411 - 60 40 17 of secretariaat@fanfare-esch.nl ;
Harmonie Kunst Adelt in Helvoirt: info@harmoniekunstadelt.nl.

MELD HET MET FIXI!

Misschien hebt u er al eerder van gehoord of heeft u het al gebruik van gemaakt: de Fixi app van de gemeente. Met Fixi meld je in recordtijd een misstand in de openbare ruimte.

Meldingen
Zie je iets in de openbare ruimte wat onze buitendienst kan fiksen? 🤔Zoals een paaltje dat scheef staat of verzakte stoeptegels? Meld het dan met Fixi!

Hoe?
Download Fixi in de App Store (iOS) of via Google Play (Android) en geef snel en makkelijk een melding door.

Waarom Fixi?
Het is de snelste manier. Zodra u de melding voltooid kom deze direct bij de juiste behandelaar terecht. Die kan er dan meteen mee aan de slag.

Het blijft mogelijk om meldingen te doen via haaren.nl/melding of telefonisch aan de gemeente door te geven.


PRIKBORD

6 sep: Raadsplein
In het gemeentehuis; aanvang 20.00 uur
20 sep: Raadsvergadering
In het gemeentehuis; aanvang 20.00 uur

U bent van harte welkom!


Pagina printen

Pagina sluiten