shutterstock_17148847_girl_laptop_web.jpgVoor eigen kinderen gemaakt
We hebben 2 kinderen, een zoon en een dochter. Ze waren toen 8 en 10. Tijd om te leren typen dachten wij, dus op zoek naar een goede typecursus, maar dan wel betaalbaar. Dat laatste viel aardig tegen.

Kan ik zelf misschien iets maken?
De stoute schoenen dus aangetrokken, een aantal boeken bestudeerd, en inderdaad zelf een typecursus geprogrammeerd. Tijdens het begeleiden van mijn 2 kinderen heb ik de cursus steeds bijgeschaafd. Later door anderen laten testen en nog wat gepolijst. Zo is de cursus ontstaan.

Is er begeleiding nodig?
Het bijzondere aan de cursus is dat je pas naar de volgende les kunt gaan als je een test met succes hebt afgesloten. Dus alle stof wordt precies aan je kunnen en oefenen afgemeten. Het programma stuurt automatisch het verloop van de lessen. Heb je veel aanleg voor het toetsenbord of oefen je veel, dan mag je sneller naar de volgende les, anders duurt het wat langer voordat je verder mag.
Met 1 programma typecursus kun je met 4 personen via aparte logincodes de lessen volgen.

Is het oefenen saai?
Nee hoor. Natuurlijk heeft elke les een deel met uitleg, een stuk om te oefenen, maar ook een spelletje wat precies de geleerde toetsen gebruikt. Spelenderwijs leren typen dus. Bij dagelijks oefenen van 20-25 minuten kun je elke week een nieuwe les beginnen. De 13 lessen zijn dan in ca. 3 maanden te doen. Als slot kun je een getuigschrift printen met je puntenoverzicht.

Alleen kinderen?
De cursus is in eerste instantie voor kinderen geschreven, maar ook volwassenen hebben met succes de cursus gevolgd.

Meer weten?
Op www.typeles.net staat meer informatie en kunnen de eerste 2 lessen als demo worden gemaakt.
De cursus bestellen kan via onze shop.