Home

Welkom bij LoHa
LoHa is de enige echte officiële lokale omroep voor de hele gemeente Haaren, de dorpen Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt.

Op onze website kunt u alles lezen over onze programma's (menu TV-Gids en LoHactueel), al het nieuws van de 4 dorpen van de gemeente Haaren (Al het nieuws), terugkijken naar gemiste TV-programma's (Alle Video`s) of Tekst TV lezen. 24 uur per dag.


Bijdrages
LoHa let op de kleintjes en is daarom erg blij met elke steun die wij ontvangen.
Zoals b.v. van onze steunzenders en de bijdrage van de Essche Fietsdag.
Maar ook zijn wij dankbaar voor de Clubkas Campagne van de Rabobank.
Ook dit jaar heeft de Rabobank Den Bosch en omgeving LoHa blij gemaakt met een welkome bijdrage.
Bezoek ook de Rabobank:
Facebook: www.facebook.com/RabobankDenBosch/
Twitter: www.twitter.com/rabodenbosch


Ongegrond verklaard
Het Commissariaat van de Media heeft er lang over gedaan alvorens LoHa definitief aan te wijzen als lokale omroep van de gemeente Haaren. Hostv heeft alle mogelijke procedures gevolgd om het voor het commissariaat en LoHa zo lang mogelijk onzeker te laten wie de lokale omroep van de gemeente Haaren zou zijn. Twee verschillende gemeenteraden hebben hun voorkeur uitgesproken voor LoHa. Het commissariaat heeft na meerdere hoorzittingen tot 2 keer toe LoHa aangewezen als lokale omroep voor de gemeente Haaren.
LoHa heeft in deze periode en ook daarna meerdere malen, bij het commissariaat en via de gemeente samenwerking aangeboden met HOStv. Dit is steeds door de medewerkers van HOStv afgewezen.
Ondanks de adviezen van 2 gemeenteraden en 2 uitspraken van het commissariaat van de media was het voor HOStv schijnbaar nog niet genoeg. HOStv heeft een rechtszaak aangespannen tegen het commissariaat. Het commissariaat zou, eenvoudig gezegd, de overwegingen van de 2 gemeenteraden bij het geven van het advies ten gunste van LoHa niet goed hebben onderzocht.
Begrijpt u het nog? Moeten we zo moeilijk doen terwijl er meerdere keren wordt aangeboden om samen te gaan werken? Jammer dat er nooit positief is gereageerd op onze handreikingen.

De beste keuze!
Ondertussen heeft LoHa steeds opnieuw bewezen de juiste keuze te zijn als lokale omroep voor de gehele gemeente Haaren.
Door ons juiste financiële en bestuurlijke besluiten heeft LoHa na een relatief korte periode de investering kunnen maken voor een digitaal kanaal bij Ziggo en apparatuur aan kunnen schaffen voor een uitstekende beeldkwaliteit. Dit terwijl de vorige lokale omroep failliet dreigde te gaan. Met de juiste mentaliteit en inzichten en de inzet van goed gemotiveerde vrijwilligers blijkt een lokale omroep ook in een kleine gemeente als Haaren zeker levensvatbaar te zijn.

In 2015 werden bijna 200 verschillende programma's gemaakt. LoHa heeft de inwoners van de gemeente Haaren zo dicht mogelijk betrokken bij de ontwikkelingen rondom de toekomst van Haaren door het uitzenden van info-avonden en raadsvergaderingen.
Naast de gebruikelijke zaken als carnaval en diverse evenementen zijn ook items als muziek, kerk, natuur en kunst uitgebreid aan bod gekomen bij LoHa.
Onze kabelkrant staat positief bekend.
De hoeveelheid beeld en diversiteit aan informatie is nooit eerder getoond op lokale omroep in de gemeente Haaren.
Kortom LoHa de beste keuze ook in 2016!

Nu 100% digitaal:
Sinds september is LoHa ook digitaal via Ziggo te bekijken. Binnen de "driehoek" Heusden, Oss, Best, is LoHa nu in prima beeldkwaliteit te bekijken.
Het analoge TV-kanaal is ook verbeterd in kwaliteit. LoHa is hiermee klaar voor de toekomst.

Tekst-TV
Bij menupunt Tekst-TV kun je razendsnel door onze Tekst-TV pagina's bladeren. De berichten zijn echter vaak ingekort. De complete versies van ingekorte berichten kun je terugvinden onder menupunt: Al het Nieuws.

Goed op te weten.
Stichting LoHa is min of meer voortgekomen uit de vroegere omroep van Esch, Loesch. Zo hier en daar zult u in het archief de naam Loesch tegenkomen. Dan weet u ten minste waarom.

Veel kijkplezier op onze website, maar vooral met onze uitzendingen.