2019-04-23-gemeente.jpgNieuws Gemeente -  NIEUWS GEMEENTE HAAREN  (23.04.2019)
Subsidieregeling voor vergroening buitengebied weer open!
Heeft u als agrariër of particulier grond in het buitengebied en uw wilt het landschap mooier maken door de aanleg van bloemrijke (akker)randen, de aanplant van bomen en struiken of de aanleg van een poel? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een aantrekkelijke vergoeding. Deze vergoeding geldt voor de inrichting, de grond en het beheer. Een unieke regeling die geen andere provincie in ons land heeft!


Verder lezen >>>
2019-04-23-dodenherdenking-haaren.jpgNieuws Haaren - Dodenherdenking in Haaren  (23.04.2019)
Zaterdag 4 mei van 18.45 uur-20.15 uur: Dodenherdenking in Haaren
Alle inwoners van Haaren zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de dodenherdenking op 4 mei, die dit jaar nieuw, eigentijds, is opgezet.
Ook verenigingen, zoals de gilden, Haarense Veteranen, basisscholen, Muziekvereniging St. Gregorius, Zanggroep Vocalis, de Heemkundekring, Bevrijdingslopers en de Scouting Haaren zijn
daarbij betrokken.


Klik hier voor download Verder lezen >>>
Nieuws Gemeente -  NIEUWS GEMEENTE HAAREN  (19.04.2019)
Nagekomen NIEUWS GEMEENTE HAAREN
Week 16

ASFALTWERKZAAMHEDEN HELVOIRTSEWEG MOLENSTRAAT 29 APRIL- EIND MEI

De gemeente Haaren voert vanaf 29 april wegwerkzaamheden uit aan de Helvoirtseweg-Molenstraat (Vanaf de Kantstraat /gemeentewerf) tot de kruising N65.
Het asfalt wordt vervangen en enkele aanpassingen gerealiseerd. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in de avonduren en nachten tussen 19.00 uur- 6.00 uur. In deze nachtelijke uren wordt het verkeer richting de N65 en v.v. omgeleid via de Mgr. Zwijssenstraat. De werkzaamheden zullen naar verwachting eind mei gereed zijn.
Dit betekent ook dat de buslijn 140 een andere route zal rijden.


Verder lezen >>>
Nieuws Haaren -   (19.04.2019)


Verder lezen >>>
Nieuws Helvoirt - De omgeving van het Hengstven:  (19.04.2019)

van cultuurlandschap naar natuur

In dit deel van de Loonse en Drunense Duinen is de afgelopen jaren veel veranderd dankzij Natuurmonumenten. Tijdens deze wandeling zal onze boswachter er alles over vertellen.


Verder lezen >>>
Nieuws Regio - Gevaar op het spoor in Oisterwijk  (18.04.2019)
Klingelende spoorwegovergangen en toeterende treinen. Dat is iets waar veel Oisterwijkers inmiddels aan gewend zijn. Als spoorwegovergangen lang dichtblijven, worden wachtende autos, fietsers en voetgangers ongeduldig. Ze steken over bij dichte bomen en dat levert levensgevaarlijke situaties op. De gemeente legt de verantwoordelijkheid neer bij de burger zelf, maar is dat terecht? PIT onderzoekt de gevaren op het spoor in Oisterwijk.

Verder lezen >>>
Nieuws Regio - Wil jij een keer de natuur in het donker ervaren  (16.04.2019)
Koop een ticket voor deze exclusieve avondwandeling door de Kampina met de boswachter én een sterrenkenner via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Video Esch - Esch 2019 04 09 start plan reigerskant
Video Algemeen - Gemeente 2019 03 28 raadsvergadering deel2
Video Haaren - Haaren 2019 04 11 kbo bezoek terrein Rebirth
Nieuws Gemeente -  NIEUWS GEMEENTE HAAREN  (15.04.2019)
Doe een goede daad; ga naar de milieustraat!
Net zoals iedere gemeente, produceren we ook in onze gemeente veel afval. Steeds vaker wordt afval gebruikt om nieuwe materialen van te maken.
Inwoners van onze gemeente kunnen afval meegeven aan de afvalstoffendienst. Toch heeft u ook soms afval dat niet geschikt is voor in de container. Heeft u dat soort afval? Dan kunt u ook bij de milieustraat terecht.


Verder lezen >>>
haaren-sint-lambertuskerk 2.jpgNieuws Haaren - Parochienieuws  (15.04.2019)
Kerkberichten
St Jozef Parochie
H. Lambertuskerk Haaren
W: www.jozef-parochie.nl
E: h.lambertus@jozef-parochie.nl


Verder lezen >>>
Nieuws Regio - Wie regelt mijn belangen als ik dat zelf niet meer kan?   (15.04.2019)
Op maandag 13 mei a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock te s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Op deze avond geeft een notaris informatie over wat iemand moet regelen als zelf beslissingen nemen over geld en gezondheid niet goed meer gaat door de dementie. Hoe en met wie regel je goede vertegenwoordiging?

Verder lezen >>>
Nieuws Gemeente - PORTEFEUILLEVERDELING COLLEGE B & W  (13.04.2019)
Het college van Burgemeester & Wethouders heeft een besluit genomen over de portefeuilleverdeling.
Nadat in februari burgemeester Zwijnenburg- van der Vliet met ziekteverlof is gegaan, is er naar de mening van het voltallig College een nieuwe situatie ontstaan waar het gaat over de verdeling van de portefeuilles, zoals die na de gemeenteraadsverkiezingen bij het aantreden van de vier wethouders in april 2018 is vastgelegd.


Verder lezen >>>
Nieuws Regio - OERRR Boswachter zoekt eieren - vanaf 4 jaar  (12.04.2019)

Op eerste en tweede paasdag (zondag 21 en maandag 22 april 2019) kun je gezellig paaseieren zoeken in het Oisterwijkse bos! Deze zijn niet van chocolade maar lijken op de eieren van echte vogels. Kun jij ze allemaal vinden? Wij hopen dat de paashaas ze goed verstopt heeft!


Verder lezen >>>
Nieuws Haaren - 18 april Kranslegging Poort Haarendael  (12.04.2019)
Op donderdagmiddag 18 april bezoeken de leerlingen van de groepen 8 van beide Haarense basisscholen de Poort van Haarendael.
Deze poort is jaren terug geadopteerd door bs De Klim-op. Hun leerlingen leggen daar, samen met B&W jaarlijks een krans neer. Dit jaar is voor het eerst ook BS De Hasselbraam daarbij betrokken. Ook hun groep 8 leerlingen nemen deel aan de kranslegging.


Verder lezen >>>
logo-deh.jpgNieuws Algemeen - Denk mee over verbeteren eigen leefomgeving.   (12.04.2019)
Maandagavond 15 april organiseert DEH (Duurzame Energiecoöperatie Haaren) een inspirerende en leerzame avond in Biezenmortel bij van Iersel Compostering. Het zal gaan over koolstof vastleggen in de bodem, over het verbeteren van je eigen leefomgeving en allerlei projecten en activiteiten die de DEH al doet en waarbij je je meteen kunt aansluiten.

Verder lezen >>>
Nieuws Gemeente -  NIEUWS GEMEENTE HAAREN  (11.04.2019)
VERVANGING WATERLEIDING DOOR BRABANT WATER
Zoal u gemerkt heeft, voert Brabant Water vanaf 1 april werkzaamheden uit aan de  Belversestraat in Haaren tot aan de Witvensedijk in Esch. Het waterleidingnet op deze locatie is grotendeels in de jaren '30 aangelegd en daarom aan vernieuwing toe.


Verder lezen >>>
Video Haaren - Haaren 2019 04 06 NEMELAER info 75 jarig bestaan
Video Esch - Esch 2019 04 07 loting Friends of Europe 2019
1 ... « Terug 3 4 5678 Volgende » ... 229

4578 items op 229 pagina's