haaren-gemeentehuis-2018-02.jpgNieuws Gemeente - Gemeente haaren schreeuwt vergroening en duurzaamheid van de daken  (29.10.2018)
Op het dak van het gemeentehuis in Haaren komen vanaf 29 oktober 141 zonnepanelen te liggen.
Dat is op zich niet zo bijzonder, maar wat er onder die zonnepanelen gebeurt toch zeker wel. Het unieke hieraan is dat het dak voortaan gaat functioneren als natuurlijke airconditioning en luchtfilter door middel van het plaatsen van bio diverse beplanting.


Verder lezen >>>
Nieuws Regio - Reeënlezing IVN en LNMH op 15 november 2018 in Oisterwijk  (29.10.2018)
Jan Meesters over het ree:
In de zomer van 1968 zag ik op de scheiding Fellenoord en Pestert mijn eerste ree. Geen flauw benul of het een bok of een geit was. Maar de confrontatie met dit sierlijke dier was onvergetelijk.Vanaf die tijd speelt het ree een belangrijke rol in mijn buitenleven. Nu, 50 jaar later, woon ik tussen de reeën. En gek genoeg op een steenworp afstand van de plek waar ik mijn eerste ree zag.


Verder lezen >>>
Nieuws Regio - Watergraaf Peter Glas wordt de nieuwe deltacommissaris  (29.10.2018)

Waterschap De Dommel ziet bruggenbouwer en verbinder na bijna zestien jaar vertrekken

De minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, heeft zojuist bekend gemaakt dat onze watergraaf Peter Glas per 1 januari 2019 is benoemd tot de nieuwe deltacommissaris. Bestuur en medewerkers van Waterschap De Dommel feliciteren hun watergraaf van harte met zijn benoeming.


Verder lezen >>>
Video Esch - 2018 10 28 Jotari Scouting Boxtel2018

Ieder derde weekend van oktober zoeken scouts over de hele wereld contact met elkaar. Scouting Boxtel (en omgeving, ook Esch) neemt ieder jaar met veel plezier deel aan dit weekend, dat wij de JOTARI noemen. Tijdens de JOTARI gaan we met andere scouts chatten, praten via zenders, maken we radio en tv-programma's. Het tv programma is hier nu te zien.


logo-gemeente.jpgNieuws Gemeente -  NIEUWS GEMEENTE HAAREN  (27.10.2018)
INFORMATIEAVOND OVER WIJZIGING BTW-HEFFING EN SUBSIDIEREGELING VOOR SPORTVERENIGINGEN EN SPORTACCOMMODATIES

Door een wetswijziging vervalt per 1 januari 2019 het recht op BTW-aftrek voor gemeenten en niet-winstbeogende exploitanten van sportaccommodaties.


Klik hier voor download Verder lezen >>>
helvoirt-nicolaaskerk 4.jpgNieuws Helvoirt - Parochienieuws  (27.10.2018)
Kerkgemeenschap H. Nicolaas van de
Parochie H.Edith Stein Vught
website: www.hnicolaas.nl


Verder lezen >>>
Video Haaren - 2018 10 26 Natuurgebied - Petitie Wethouder Vromans

Op donderdagavond 25 oktober 19.30 uur, heeft Jeannie Mathijssen afgevaardigde van een groep enthousiaste Haarenaren, een petitie aanbieden aan wethouder Martien Vromans.
De petitie gaat over de wens om het natuurgedeelte achter de voormalige Klimop school toegankelijk te maken voor iedereen (oa voor mindervaliden en ouders met een kinderwagen) maar ook om het plaatsen voor bankjes. Deze petitie vond zijn weg in Haaren want inmiddels zijn er 200 handtekeningen opgehaald.2018-10-26-sem-vistoesetemming.jpgNieuws Haaren - Vistoestemming  (26.10.2018)
Vistoestemming vijver Lambertuskerk Haaren

Ben jij nog geen 15 jaar en wil je vissen in de vijver achter de H. Lambertuskerk in Haaren? Dat kan! Kom net als Sem naar het gemeentehuis en vul de ‘verklaring vistoestemming’ in. We vragen alleen naar je naam, adresgegevens en ondertekening. Dit duurt slechts een minuut. Met dit formulier op zak kunt je zonder problemen vissen!

Sem haalde woensdag als eerste Haarenaar de vistoestemming op!
Video Helvoirt - 2018 10 06 Music in Harmonie

De Harmonie van Helvoirt vierde groot feest in oktober 2018. Een samenvatting van het muzikale feest: Music in Harmonie


Nieuws Helvoirt - NATIONALE NATUURWERKDAG LNMH  (24.10.2018)
Op 3 november is het Nationale Natuurwerkdag 2018. De Nederlandse landschappen roepen dan zoveel mogelijk vrijwilligers op om in de natuur een handje te helpen. Bij voorkeur door te werken aan een kenmerkend landschapselement.

Verder lezen >>>
Nieuws Helvoirt - Allerzielenviering vrijdag 2 november   (24.10.2018)
De naam noemen van uw dierbare overledene
In ons dorp ligt heel centraal het kerkhof. Het kerkhof breidt de laatste jaren niet meer zo uit, velen kiezen voor cremeren. Een kerkelijke uitvaart is niet meer vanzelfsprekend.


Verder lezen >>>
Nieuws Regio - Dialoogwandeling in de Duinen  (24.10.2018)
Houd jij van de natuur en van een goed gesprek? Ga dan mee met de dialoogwandeling in de Duinen waarin je werkt aan je persoonlijk ontwikkeling, geïnspireerd door de natuur en andere deelnemers. Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
2018-10-24-verkeerstelling.jpgNieuws Algemeen - Verkeerstellingen  (24.10.2018)
Zoals u wellicht gemerkt heeft liggen er verspreid over Helvoirt, Haaren, Biezenmortel en Esch tijdelijk zogenaamde tellussen over de weg. Deze lussen zijn bedoeld om het verkeer te monitoren op met name doorgaande wegen in de dorpen.

Verder lezen >>>
2018-11-07-winterwonderavond2018coppelmans.jpgNieuws Haaren - Winter Wonderland  (24.10.2018)
Winter Wonderland is een programma rond het thema kerstmis. Inmiddels is het traditie dat deze avond plaatsvindt bij Coppelmans te Oisterwijk, dat voor deze gelegenheid wordt omgetoverd tot een echt Winter Wonderland.

Klik hier voor download Verder lezen >>>
Nieuws Regio - Neem jij de vlogcamera over van Nine?  (24.10.2018)
Waterschap De Dommel zoekt nieuwe jeugdbestuurder

Jeugdbestuurder Nine van Waterschap De Dommel wordt volgend jaar 18 en gaat stoppen. Daarom zoekt het waterschap vanaf 2019 een nieuwe jeugdbestuurder om Nine op te volgen. Ben jij geïnteresseerd in water en enthousiast om te leren en te vertellen over de taken van het waterschap en waterbewustzijn? Word dan de nieuwe jeugdbestuurder!


Verder lezen >>>
esch-de-es2a.jpgNieuws Esch - DE ES WEET VAN NIX!  (24.10.2018)
Bij gemeenschapshuis De Es in Esch viel onlangs een bijzondere brief in de bus. Het college van burgemeester en wethouders feliciteerde De Es met het ‘NIX’ doen! Wat is er aan de hand?

Verder lezen >>>
2018-10-22-petitienatuurtuin.jpgNieuws Haaren - Aanbieden petitie “toegankelijkheid natuurtuin” aan wethouder dhr. Vromans   (22.10.2018)
Op donderdagavond 25 oktober 19.30 uur, een half uur voor de start van de raadsvergadering zal Jeannie Mathijssen afgevaardigde van een groep enthousiaste Haarenaren, een petitie aanbieden aan wethouder Martien Vromans.

Verder lezen >>>
helvoirt-nicolaaskerk 8.jpgNieuws Helvoirt - Parochienieuws  (22.10.2018)
Kerkgemeenschap H. Nicolaas van de
Parochie H.Edith Stein Vught
website: www.hnicolaas.nl


Verder lezen >>>
haaren-sint-lambertuskerk 4.jpgNieuws Haaren - Parochienieuws  (22.10.2018)
Kerkberichten
St Jozef Parochie
H. Lambertuskerk Haaren
W: www.jozef-parochie.nl
E: h.lambertus@jozef-parochie.nl


Verder lezen >>>
Nieuws Regio - Alzheimer Café in ’s-Hertogenbosch op 12 november 2018  (22.10.2018)
De werking van het geheugen en dementie

Op maandag 12 november a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock te ’s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Op deze avond besteden we aandacht aan de werking van het geheugen bij dementie. Het geheugen lijkt soms zo raadselachtig: iemand kan steeds dezelfde vragen stellen, maar nog wel alles over vroeger weten. Waarom wordt bij dementie onthouden van informatie moeilijker?


Verder lezen >>>

1 ... « Terug 2 3 4567 Volgende » ... 215

4289 items op 215 pagina's