esch-afsluitingsconcert-muziekvereniging2012.jpgNieuws Esch - Veel publiek bij afsluitingsconcert  (02.07.2012)
Traditiegetrouw sloot de Essche muziekvereniging Sint WIllibrordus haar seizoen weer af met een concert. In de tuin bij de fam. Struijk aan de Gestelseweg werd dit
muzikale feestje georganiseerd. Aan belangstelling was geen gebrek er was voldoende belangstelling. Er waren 4 optredens:
1) het slagwerkopleidingsorkest
2) het slagwerkorkest
3) het opleidingsorkest
4) het groot orkest
Het publiek genoot van elk onderdeel. Het prachtige weer zorgde voor een mooie muzikale zomeravond.


Verder lezen >>>
algemeen-veteranendag2012-groepsfoto.jpgNieuws Algemeen - Veteranendag 2012 een succes  (01.07.2012)
Ook dit jaar werd weer de nationale veteranendag georganiseerd, voor de zesde keer al. In Den Haag met een groot defilé, in Haaren met een gezellige middag.
Een 50-tal veteranen kwam, deels met partner, naar het gemeentehuis. De eerste mensen waren al ruim voor 3 uur aanwezig. Ze werden door Burgemeester Ronnes en de wethouders persoonlijk welkom geheten. Hierna werd koffie met het nieuwe haarense gebakje, het Haarens tuintje geserveerd.


Verder lezen >>>
algemeen-file-snelweg.jpgNieuws Algemeen - A2 Verkeershinder  (29.06.2012)
Afsluiting afrit Boxtel-Noord (25) vanuit ‘s-Hertogenbosch
Afsluiting toerit Boxtel-Noord (25) richting Eindhoven
-van maandag 2 juli 20.00 uur tot dinsdag 3 juli 06:00 uur.
-van dinsdag 3 juli 20:30 uur tot woensdag 4 juli 06:00 uur.

Afsluiting afrit Boxtel-Noord (25) vanuit Eindhoven
Afsluiting toerit Boxtel-Noord (25) richting ‘s-Hertogenbosch
Worden 2 nachten afgesloten:
-van woensdag 4 juli 20.30 uur tot donderdag 5 juli 06:00 uur.
-van donderdag 5 juli 20.30 uur tot vrijdag 6 juli 06:00 uur.

Voor het verkeer wordt een omleidingsroute ingesteld door middel van gele omleidingsborden.Nieuws Helvoirt - Vaten met chemisch afval gevonden  (29.06.2012)
Op vrijdagmiddag 29 juni zijn er vaten gevonden met vermoedelijk weer drugsafval.
Dit gebeurde in het buitengebied aan Margriet.
Rond half 3 kreeg de brandweer een melding van de verdachte vaten.
Het is al de derde keer de afgelopen weken dat er vaten met afval zijn gevonden in de gemeente Haaren.logo-vicki brown huis.jpgNieuws Algemeen - Zomeractiviteiten in het Vicki Brownhuis  (29.06.2012)
Speciaal voor de thuisblijvers organiseert het Vicki Bownhuis (inloophuis voor volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten) iedere donderdag in juli en augustus van 10.00 -13.00 uur een actieve ochtend voor mensen die direct of indirect te maken hebben (gehad) met kanker.

Verder lezen >>>
algemeen-burgemeester en wethouders.jpgNieuws Esch - Aanleg fietspad A2  (28.06.2012)
De aanleg van een fietspad tussen Esch en de A2 loopt tegen een aantal moeilijkheden aan. Stichting LNMH heeft bezwaar ingediend, mbt. het feit dat 2 zandpaden niet meer toegankelijk zijn.
Daarnaast wil de gemeente Boxtel dat op een degelijke manier de rode fietsstroken van de huidige weg worden vervangen door zwart asfalt. Technisch loopt dit op een aantal problemen. De geraamde kosten om dit goed op te lossen liggen rond de 50.000 Euro


Verder lezen >>>
algemeen-file-snelweg.jpgNieuws Algemeen - A2 verkeershinder  (28.06.2012)
De aangekondigde afsluting van afrit 25 Esch/Boxtel-Noord (25) vanuit Eindhoven op donderdag 28 juni gaat niet door. De afrit blijft open.

Nieuwe afsluiting:
afrit Vught (24) vanuit Eindhoven
donderdag 28 juni 20:30 uur tot vrijdag 29 juni 06:00 uur.

Afsluiting
toerit Boxtel-Noord (25) richting ‘s-Hertogenbosch
Wordt afgesloten:
donderdag 28 juni 20:30 uur tot vrijdag 29 juni 06:00 uur.Nieuws Algemeen - Veteranendag in de gemeente Haaren  (28.06.2012)
Komende zaterdag 30 juni, is het Nederlandse Veteranendag. Ook in onze gemeente organiseren wij weer een bijeenkomst voor alle Haarense veteranen.
De veteranenvlag in top en een militair voertuig op het plein voor het gemeentehuis markeren deze bijzondere bijeenkomst. Zo’n vijftig genodigden hebben zich gemeld voor de ontmoeting.


Verder lezen >>>
logo-politie.jpgNieuws Regio - Vught: Man aangehouden na inrijden op plaatsgenoot  (27.06.2012)
Een 21-jarige man uit Vught is woensdag rond 0.10 uur aangehouden in zijn woonplaats. Hij zou met zijn auto zijn ingereden op een 20-jarige plaatsgenoot. De 20-jarige man wist op tijd weg te springen waardoor de auto van de verdachte tegen een andere auto aan botste. Daarna stapte hij uit en viel het slachtoffer aan. Een familielid van het slachtoffer kwam tussenbeide en de politie werd gebeld. De twee zouden een conflict in de relatiesfeer hebben. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.


regio-oisterwij-theater-jose van gevel.jpgNieuws Regio - Oisterwijk: Kindertheater tijdens de zomervakantie  (26.06.2012)
In de zomervakantie is er kindertheater in theater ,,De Witte Lelie” ,het theater dat op het terrein van het Oisterwijkse Natuurtheater ligt. In de periode van 3 juli tot en met 9 augustus worden er in totaal 18 poppentheatervoorstellingen gegeven.
Elke dinsdag,woensdag en donderdag is er een voorstelling.
Er zijn 5 verschillende poppentheaters die optreden : ,,Kris Kras” - ,,Kindertheater Josee van de Gevel” - ,, Luuks Poppentheater” - ,,Poppentheater ´t Groene Land” en ,,Theater Friponne”.


Verder lezen >>>
logo-politie.jpgNieuws Algemeen - Voorkom vakantiestress... beveilig uw huis tegen inbrekers!  (25.06.2012)
Politie: "wees alert, ook in zomerperiode"

Slot opengebroken, ruit ingeslagen, een koevoet tussen de deur en alles overhoop gehaald: u komt thuis en ontdekt dat een inbreker uw emotioneel waardevolle spullen heeft meegenomen. En misschien nog wel het ergste... er heeft een onbekend iemand door uw huis gelopen en aan uw spullen gezeten, misschien wel in uw bed gelegen. U voelt zich niet meer veilig in uw eigen huis en slaapt slecht.


Verder lezen >>>
Nieuws Gemeente - week 26 – 27 juni 2012  (25.06.2012)
Kinderen kosten veel geld. De gemeente kan helpen!

De gemeente heeft drie regelingen waarmee ouders extra geld kunnen krijgen voor hun kinderen. Dat zijn het Welzijnsfonds, de regeling maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen en de Regeling computers voor schoolgaande kinderen. Wie een laag inkomen heeft, kan hier een beroep op doen. Zo kan uw kind toch gewoon naar een sportclub of muziekles, naar de peuterspeelzaal of op schoolreis. En kunt u zorgen voor een spiksplinternieuwe pc als uw kind op het voortgezet onderwijs zit.


Verder lezen >>>
Video Esch - 2012 06 24 Essche fietsdag 2012

Essche Fietsdag voor het eerst een regendag

De 24 editie van de Essche Fietsdag is er eentje met regen. Vrijwel voor de hele dag is er slecht weer voorspeld. Het aantal deelnemers valt dan ook flink tegen, maar volens Theo van Roosmalen zijn er toch een ca 80 groepjes van start gegaan. Hij zei dat het de eerste keer was dat hij niet met korte broek de dag kon beginnen op de laatste zondag van juni, de vaste dag voor de Essche Fietsdag.

Ondanks het mindere weer en geringere deelname blijft Theo erg positief. Hij heeft op de zondagochtend al mailtjes gehad uit de verre omgeving, tot Someren toe, van mensen die hun excuses aanboden, dat ze dit naar echt niet mee konden doen. Vol goede moed kijkt hij al vooruit naar volgend jaar, als op 30 juni 2013, de 25 editie wordt gevierd van de Essche Fietsdag. Dat beloofd een feest te worden.esch-theovanroosmalen.jpgNieuws Esch - Essche Fietsdag voor het eerst een regendag  (24.06.2012)
De 24 editie van de Essche Fietsdag is er eentje met regen. Vrijwel voor de hele dag is er slecht weer voorspeld. Het aantal deelnemers valt dan ook flink tegen, maar volens Theo van Roosmalen zijn er toch een ca 80 groepjes van start gegaan. Hij zei dat het de eerste keer was dat hij niet met korte broek de dag kon beginnen op de laatste zondag van juni, de vaste dag voor de Essche Fietsdag.

Verder lezen >>>
logo-brandweer.jpgNieuws Haaren - Oorzaak doordringende stanklucht riool gevonden  (26.06.2012)
Al enkele dagen zijn er in het dorp Haaren meldingen van stank, afkomstig uit het riool. De oorzaak zou zijn dat door de hoosbui van donderdag olie uit een reservoir van een bedrijf zou zijn overgelopen in het riool.

Verder lezen >>>
regio-halley-zonnevlekken.jpgNieuws Regio - Kijkavond en Zonnemiddag bij Sterrenwacht Halley  (24.06.2012)
6 en 8 juli – met Zon, Maan, Mars en Saturnus
Kijkavond 6 juli
Sterrenwacht Halley is op vrijdagavond 6 juli voor publiek geopend. Het programma begint om 21 uur en duurt ongeveer twee uur.


Verder lezen >>>
logo-brandweer.jpgNieuws Haaren - Vreemde lucht uit riool teistert Haaren  (24.06.2012)
De afgelopen dagen hebben verschillende mensen op verschillende plaatsten in Haaren last gehad van gevaarlijk ruikende dampen komend uit het riool. De brandweer is al enkele keren uitgerukt.

Verder lezen >>>
esch-kofferbakverkoop-bacchuskorps2011.jpgNieuws Esch - Het Bacchuscorps uit Esch organiseert een Grote kofferbakverkoop  (24.06.2012)
Wanneer: Zondag 2 Sept 2012
Tijd: open van 09.00 uur tot 15.00 uur
Bezoekt u wel eens de rommelmarkt, vlooienmarkt, verzamelbeurs of tweedehands markt dan is deze kofferbakverkoop een “must” voor u.

Toegangsprijzen: Volwassenen € 2,00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis


Verder lezen >>>
helvoirt-2012-06-verhuizing blusgroep.jpgNieuws Helvoirt - Verhuizing blusgroep Helvoirt  (24.06.2012)
Op zaterdag 23 juni ging de blusgroep Helvoirt in optocht vanuit de oude kazerne naar de nieuwe locatie aan de Stationsweg.
Eerst werden de buurtbewoners van de oude locatie bedankt voor hun gastvrijheid en begrip voor mogelijke overlast de afgelopen 35 jaar. Hierna werd middels een leuke vertoning de geschiedenis van de blusgroep Helvoirt verteld. Toen was het tijd om te vertrekken. De letters Brandweer werden van de muur gehaald om weer te worden gemonteerd op de nieuwe locatie.


Verder lezen >>>
Video Helvoirt - 2012-06-23 Verhuizing blusgroep Helvoirt

Nieuwe uitrukpost Brandweer groep Helvoirt is in gebruik genomen.
De nieuwbouw voor de uitrukpost van de blusgroep Helvoirt is gereed. Op zaterdag 23 juni ging de blusgroep in optocht vanuit de oude kazerne naar de nieuwe locatie aan de stationsweg. Op zondag 9 september organiseert de blusgroep een open dag waarbij ook de inwoners van de gemeente Haaren van harte welkom zijn.
Deze video is een korte impressie, een uitgebreid verslag is in de maak, volgt later op deze website en wordt uitgezonden op TV via Loesch, Essche TV.1 ... « Terug 200201 202 203204205 Volgende » ... 224

4465 items op 224 pagina's