Nieuws Regio - Oisterwijk: Watermonsters en kriebelkruipers  (07.07.2012)
Op dinsdag 10 juli organiseert Natuurmonumenten in Oisterwijk de kinderactiviteit ‘Watermonsters en kriebelkruipers’ speciaal voor kinderen. Deze activiteit start om 11.00 uur bij het bezoekerscentrum en duurt tot 13.00 uur. De kosten voor deze middag zijn € 4,50 voor leden van Natuurmonumenten en € 7,50 voor niet-leden. Aanmelden kan bij de balie, of via de website van Natuurmonumenten www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
regio-reegeit met jong.jpgNieuws Regio - Wandelend op zoek naar het ree  (07.07.2012)
Op zaterdag 14 juli organiseert Natuurmonumenten een reeënsafari in het natuurgebied de Kampina. De start is om 19.30 uur en de wandeling duurt tot ongeveer 22.00 uur. De kosten voor deze mooie reeënwandeling bedragen € 4,- voor leden van Natuurmonumenten en niet-leden betalen € 7,-
Aanmelden bij bezoekerscentrum in Oisterwijk, 013 – 523 18 00 of via www.natuurmonumenten.nl/agenda Na aanmelden wordt aan u de vertrekplaats bekend gemaakt.


Verder lezen >>>
Video Esch - 2012 07 08 Hulp aan Bulgarije

Al meer dan 20 jaar gaan Albert en Sjannie van Brunschot vanuit hun geloofsovertuiging hulp bieden aan Bulgarije. Steeds begeleid door een groepje mensen bemoedigen en helpen zij de armste bulgaren. Ook deze zomer is er weer een reis. We kijken alvast vooruit met het team.


Video Algemeen - 2012 07 08 Veteranendag

Veteranendag 2012 een succes

Ook dit jaar werd weer de nationale veteranendag georganiseerd, voor de zesde keer al. In Den Haag met een groot defilé, in Haaren met een gezellige middag.
Een 50-tal veteranen kwam, deels met partner, naar het gemeentehuis. De eerste mensen waren al ruim voor 3 uur aanwezig. Ze werden door Burgemeester Ronnes en de wethouders persoonlijk welkom geheten. Hierna werd koffie met het nieuwe haarense gebakje, het Haarens tuintje geserveerd.

Tegen half 4 begon het officiële gedeelte. Deze keer wat minder toespraken, maar een andere invulling. Wel sprak burgemeester Ronnes de aanwezigen toe, maar hierna werden 2 korte video's getoond over de inzet van nederlanders in voormalig Indie en de huidige inzet bij vredesmissies.
Voor menig aanwezige riep dit duidelijke herinneringen op aan vroeger, zeker bij de voormalig indiegangers kwamen herinneringen naar boven.
Burgemeester Ronnes stelde vragen aan een aantal veteranen over hun ervaringen.
Na deze bijeenkomst begaf het gezelschap zich naar buiten. Muziekvereniging Sint Gregorius zorgde voor een aangename verrassing. Een muzikale aubade als eerbetoon aan de veteranen. Onder een heerlijk schijnend zonnetje werd dit door de veteranen dankbaar in ontvangst genomen. Na een aantal vrolijke nummertjes en een toost met oranjebitter, vertrokken de muzikanten weer en werd een groepsfoto gemaakt. Als decor deed een oude auto van de genie dienst. (zie foto)
Het gezelschap begaf zich weer naar binnen voor een gezellige tijd
samen. Met live muziek werd was de middag prima verzorgd. Als slot zorgde een hollands buffet voor de versterking van de inwendige mens.
De gemeente mag terugkijken op een succesvolle en gezellige middag, de veteranen waren erg te spreken over de door de gemeente georganiseerde middag.algemeen-haaren-bhicjulianabd.jpgNieuws Algemeen - Van Bierpompfeest en geitenkeuring tot eieren rapen…  (05.07.2012)
BHIC ZET VERWORVEN FOTO’S BRABANTS DAGBLAD VAN HAAREN ONLINE

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) heeft foto’s van de oude dorpen van de gemeente Haaren online gezet. Het gaat om ruim 800 persfoto’s van de dorpen Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt die tussen 1962 – 1988 in het Brabants Dagblad hebben gestaan. Achter deze foto’s schuilen verhalen die u misschien kent en waarop u kunt reageren. De thema’s van de foto’s variëren van carnaval en brandongevallen tot mooie sportmomenten en bijzondere mensen. Een zeer diverse collectie dus.


Verder lezen >>>
regio-oisterwijk-poppentheater kris kras.jpgNieuws Regio - Oisterwijk: Poppentheater ,,Kris Kras”.  (05.07.2012)
Op dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 juli speelt Benk Janssen met zijn poppentheater ,,Kris Kras” twee Jan-Klaassenverhalen : ,,De buikpijn taart” en ,,De verjaardag van de Koning” De voorstellingen vinden plaats in Theater De Witte Lelie in de bossen van Oisterwijk.

Verder lezen >>>
logo-loesch-kleiner.jpgNieuws Algemeen - Uitzending Loesch zondag 8 juli   (05.07.2012)
20:00 u 4 dorpen Regionieuws Haaren (N)
20:05 u Afsluitconcert Muziekver. Esch (N)
20:30 u Veteranendag gem. Haaren (N)
20:50 u Essche Fietsdag in de regen (N)
21:00 u Hulp aan Bulgarije (N)
21:15 u Muziek uit Esch (N)


Verder lezen >>>
esch-jeu de boules.jpgNieuws Esch - Jeu de boules-feest in Esch  (04.07.2012)
Vorig jaar werd voor de 3e keer in successie het 'Essche Boeltje' door muziekvereniging St. Willibrordus met ondersteuning van de gehele Essche gemeenschap georganiseerd. Het was die dag één groot feest, dat na een zinderende finale op Bourgondische wijze afgesloten werd.

Verder lezen >>>
logo-politie.jpgNieuws Helvoirt - Veroorzaker ongeval meldt zich  (04.07.2012)
Dinsdagavond heeft een 69-jarige man uit Berkel-Enschot zich gemeld aan het politiebureau, nadat hij eerder die middag een ongeval veroorzaakte op de Margrietweg.

Verder lezen >>>
logo-politie.jpgNieuws Helvoirt - Doorrijding na ongeluk in Helvoirt  (04.07.2012)
Op dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur heeft er op de Margrietweg een aanrijding plaatsgevonden. Twee vrouwen reden op hun fiets over de Margrietweg komende uit de richting van Drunen en gaande in de richting van Helvoirt.

Verder lezen >>>
Nieuws Esch - Zomerprogramma KBO  (03.07.2012)
Ook tijdens de zomermaanden organiseert de KBO diverse activiteiten.
Dorpshuis de Es is gesloten tot 12 augustus, maar er is nog van alles te doen.


Verder lezen >>>
haaren-hoogste punt wijngaert iii 2.jpgNieuws Haaren - Hoogste punt van nieuwbouwplan Wijngaert III in Haaren bereikt  (03.07.2012)
Het hoogste punt van de nieuwbouwwoningen in het plan Wijngaert III aan de noordwest kant van Haaren is bereikt. In opdracht van wooncorporatie Woonveste uit Drunen is Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden op 30 januari 2012 gestart met de bouw van de drie woonblokken met in totaal 17 woningen Het gaat om 6 koopwoningen en 11 sociale huurwoningen. Voor de woningen was volop belangstelling. Alle hoek- en rijwoningen waren dan ook snel verhuurd of verkocht. Bijzonder in de huidige woningmarkt!

Verder lezen >>>
regio=imkers-bij-bloem.jpgNieuws Regio - Boxtel dubbel present bij Open Imkerijdag 14 en 15 juli  (03.07.2012)
Boxtel doet goed mee aan de derde Landelijke Open Imkerijdag op 14 en 15 juli. Zaterdagochtend is de bijenhal van vereniging Sint-Ambrosius geopend voor publiek, zondagmiddag de bijenstand van de kinderboerderij.

Verder lezen >>>
Nieuws Regio - Wandelroute langs bijzondere plekken in Het Groene Woud  (03.07.2012)
Frans van Beerendonkroute gereed

De Frans van Beerendonkroute is klaar en vanaf donderdag 5 juli verkrijgbaar bij de VVV’s in Het Groene Woud. Frans van Beerendonk nam in augustus 2011 afscheid van het bestuur van de Streekraad Het Groene Woud & De Meierij. Als dank voor zijn jarenlange inzet voor Het Groene Woud bood Stichting Streekrekening Het Groene Woud hem een wandelroute aan langs bijzondere plekken die een rol speelden in Van Beerendonks leven in Het Groene Woud. De route en de beschrijving van deze plaatsen is vervat in een wandelboekje.


Verder lezen >>>
logo-politie.jpgNieuws Regio - Boxtel: Politie arresteert man met mes en amfetamine  (02.07.2012)
De politie heeft maandagmiddag een 29-jarige man uit Boxtel aangehouden op de Harperhof. Kort na 12.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat de man op de Keizerstraat zou rondlopen met een groot mes in zijn handen. Hij zou ook onder het bloed zitten.

Verder lezen >>>
logo-politie.jpgNieuws Regio - Boxtel: Jongens aangehouden voor vernieling  (02.07.2012)
De politie heeft maandagochtend rond 6.00 uur op de Burgakker drie jongens (twee van 17 jaar en één van 16 jaar) uit Boxtel aangehouden voor vernieling.

Verder lezen >>>
logo-gemeente.jpgNieuws Gemeente - week 27 – 4 juli 2012  (02.07.2012)
Wat u al tijden wilde weten over de ontwikkeling van de RIJKSWEG N65
Grootse plannen aan en rondom de N65! Maar zijn er eigenlijk al wel concrete plannen? Hoe komen de plannen tot stand? Wie voert ze uit en wanneer gaat dat allemaal gebeuren? Wij kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft over de op handen zijnde plannen in het hele gebied. We geven daarom hieronder antwoord op een groot aantal van deze vragen.


Verder lezen >>>
logo-politie.jpgNieuws Helvoirt - Verkeersongeluk aan Nieuwkuijkseweg, bestuurder overleden  (02.07.2012)
Een man van 21 jaar uit Helvoirt is maandagochtend om het leven gekomen bij een eenzijdige aanrijding op de Nieuwkuijkseweg tussen Helvoirt en Cromvoirt.

Verder lezen >>>
logo-politie.jpgNieuws Regio - Vught: Politie treedt op tegen gevaarlijk verkeersgedrag  (02.07.2012)
Medewerkers van het team verkeerhandhaving hebben aan het begin van de zaterdagavond een 37-jarige automobilist van de weg gehaald na een aantal grove verkeersovertredingen. Agenten volgden de man met hun onopvallende videosurveillancewagen vanaf de rijksweg A2 de A65 op.

Verder lezen >>>
esch-afsluitingsconcert-muziekvereniging2012.jpgNieuws Esch - Veel publiek bij afsluitingsconcert  (02.07.2012)
Traditiegetrouw sloot de Essche muziekvereniging Sint WIllibrordus haar seizoen weer af met een concert. In de tuin bij de fam. Struijk aan de Gestelseweg werd dit
muzikale feestje georganiseerd. Aan belangstelling was geen gebrek er was voldoende belangstelling. Er waren 4 optredens:
1) het slagwerkopleidingsorkest
2) het slagwerkorkest
3) het opleidingsorkest
4) het groot orkest
Het publiek genoot van elk onderdeel. Het prachtige weer zorgde voor een mooie muzikale zomeravond.


Verder lezen >>>

1 ... « Terug 180181 182 183184185 Volgende » ... 205

4084 items op 205 pagina's