Nieuws Algemeen

logo-ggd-brabant.jpg EK-voetbal 2012 : een verhoogd risico op mazelen!

De GGD Hart voor Brabant adviseert voetbalfans die komende zomer naar het Europees Kampioenschap (EK) voetbal in Polen en Oekraïne gaan om zich te laten vaccineren tegen de mazelen. In het westen van Oekraïne tegen de Poolse grens heerst namelijk een mazelenepidemie.

Iedereen die de mazelen heeft gehad of ertegen is gevaccineerd, heeft geen nieuwe vaccinatie nodig. De GGD en het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering raden bezoekers aan het EK aan om zich ook te laten vaccineren tegen difterie-tetanus en polio (DTP) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Deze ziekten kunnen namelijk uitbreken bij evenementen waar veel mensen samenkomen. Deze vaccinaties moeten bij voorkeur vier tot zes weken voor vertrek gehaald worden, maar ook last-minute heeft het nog zin.

Hondsdolheid
Een belangrijk advies aan de supporters is verder om uit te kijken voor honden en katten. In Polen en Oekraïne komt hondsdolheid voor; een hondenbeet of een uithaal van een kat kan vervelende gevolgen hebben.

Afspraak maken
De GGD kan u uitstekend adviseren over te nemen voorzorgsmaatregelen. Maak een afspraak op het reizigersspreekuur via www.ggdreizigerszorg.nl of bel 0900-8222467 (10 ct/min). Bezoekers aan het reizigersspreekuur die naar het EK gaan, ontvangen de komende weken een leuke Oranje-attentie.

Ingevoerd op 17.04.2012 door victor