Nieuws Helvoirt

helvoirt-oude kerk-zijkant.jpg Otto-e-Mezzo in oude Kerk

Zondag, 13 mei 2012 speelt voor ons het blazersensemble “Otto-e-Mezzo” bestaande uit studenten van onder andere het Fontys conservatorium Tilburg en gevorderde amateurs uit de regio.

Het staat onder leiding van Robert van Enschot. In de basis is “Otto-e-Mezzo” een octet, bestaande uit twee hobo’s, twee klarinetten, twee fagotten en twee hoorns, maar het ensemble wordt waar nodig uitgebreid naar de door het werk vereiste bezetting.
Het ensemble is begin 2007 opgericht om te voorzien in de behoefte om uitdagende kamermuziek voor blazers te spelen. Otto-e-Mezzo gaf concerten bij toonaangevende kamermuziekseries, zoals de 'Nacht van Muziek' in Tilburg, Kasteel Doornenburg en de Azijnfabriek in Den Bosch.
Robert volgde de bachelor-opleiding harmonie- en fanfaredirectie bij Hardy Mertens aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Hij vervolgde zijn studie aan hetzelfde instituut met de opleiding Master of Music directie bij Jan Cober; daarna volgde hij verschillende masterclasses. Naast blazersensemble otto-e-mezzo dirigeert Robert harmonie Kunst Adelt uit Helvoirt en Harmonie Sint Willibrordus uit Diessen. Daarnaast wordt hij geregeld gevraagd voor projecten en gastdirecties, waaronder de Young Musicians Academy van het Fontys Conservatorium.
De solist, Jasper Arts volgde zijn bachelor hoorn studie aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem van 2006 tot 2010. Jasper is verder gegaan aan het ArtEZ conservatorium met de 2 jarige studie Master of Music. Jasper probeert waar mogelijk het klassieke concert te vernieuwen met interessante concepten zoals educatievoorstellingen, een optreden met troubadour of zelfs een concert in een zweefmolen!
De instrumentalisten zijn:
Rachèl Kemps (fluit, piccolo), Jan Lammers (fluit), Renske van Enschot (hobo, althobo),
José Cordewener (hobo), Madeleine den Braven (klarinet), Jasper (hoorn),
Remon Aarts (hoorn), Marc den Braven (fagot) en Marjanne van Aartsen (fagot)

Het programma luidt als volgt:
Petite Symphonie Charles Gounod
Lied et Scherzo Florent Schmitt Solist: Jasper Arts
Petite Suite Claude Debussy

De toegang tot het concert is gratis maar om de concerten ook in de toekomst te kunnen blijven bekostigen, zal na afloop een vrijwillige bijdrage worden gevraagd.

Het concert begint om 12.15 uur in de Oude Kerk aan de Torenstraat te Helvoirt en zal duren tot uiterlijk 13.30 uur. U bent van harte welkom!

Ingevoerd op 26.04.2012 door victor