Nieuws Algemeen

haaren-gemeentewerf.jpg OPEN DAG GEMEENTEWERF, BRANDWEERKAZERNE EN MILIEUSTRAAT

Op zondag 6 mei presenteren gemeente Haaren en Brandweer Blusgroep Haaren vol trots de nieuwe Gemeentewerf, Brandweerkazerne en Milieustraat tijdens een open dag. Zowel inwoners van de gemeente Haaren als andere belangstellenden zijn van harte welkom om de nieuwe accommodatie aan de Helvoirtseweg in Haaren te komen bezichtigen.

Open dag
De open dag is bedoeld om belangstellenden inzicht te geven in de werkzaamheden die plaatsvinden bij de Gemeentewerf, Brandweerkazerne en Milieustraat. De bezoeker maakt tijdens de open dag kennis met de drie disciplines van de Gemeentewerf, Brandweerkazerne en Milieustraat.

Gemeentewerf
De medewerkers van de gemeentelijke buitendienst laten graag hun nieuwe gemeentewerf zien. Zij geven uitleg over en inzicht in hun werkzaamheden zoals gladheidbestrijding, vegen met een veegmachine, bestraten en onderhoud van de gemeentelijke riolering.

Brandweerkazerne
De vrijwilligers van de brandweer blusgroep Haaren tonen vol trots de nieuwe brandweerkazerne. Tijdens de open dag laten de vrijwilligers zien waar de brandweer voor staat. Het redden van een slachtoffer uit een autowrak en het blussen van een frietpan, zijn taken die aan de brandweer zijn toevertrouwd. Ook de jeugdbrandweer geeft een demonstratie. Bezoekers kunnen tevens van dichtbij bijzondere brandweervoertuigen bekijken.

Milieustraat
Wordt het de bezoekers bij de brandweer te heet onder de voeten, dan kunnen ze een kijkje nemen bij de milieustraat. Uiteenlopende vormen van afvalinzameling en –verwerking worden hier getoond. Op dit terrein informeren onder andere Afvalstoffendienst ’s-Hertogenbosch, Baetsen Containers BV en Van Iersel Groencompostering de belangstellenden over de verschillende afvalstromen en de manier waarop zij die verwerken. Ook kunnen bezoekers zelf ervaren wat het is om vanuit een huisvuilwagen een afvalcontainer te legen. Wecycle staat klaar om spelenderwijs alle vragen over de recycling van elektrische apparaten te beantwoorden. Omdat onze inwoners massaal het plastic verpakkingsmateriaal scheiden, brengt een heuse oranje “Plastic Hero” een bezoekje aan de open dag.

Kortom: een dag vol bezienswaardigheden, activiteiten en uitleg over deze nieuwe aanwinst voor Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt!

Trots
In 2010 startten we met de bouw van de nieuwe Gemeentewerf, Brandweerkazerne en Milieustraat in Haaren. Het harde werken heeft zijn vruchten afgeworpen: in april 2012 werd de locatie opgeleverd en in gebruik genomen. We zijn erg trots op onze nieuwe accommodatie en delen dit graag met onze inwoners.

Praktische zaken
Belangstellenden, jong en oud, begroeten we graag tijdens de open dag op zondag 6 mei! Iedereen is van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom op onze locatie aan de Helvoirtseweg 6B te Haaren. Wij verzoeken bezoekers om, indien mogelijk, per fiets de open dag te bezoeken.

Ingevoerd op 23.04.2012 door victor