Nieuws Algemeen

2018-01-10-prog96-carine-blom-p96.jpg Progressief’96 met Carine Blom

voor toekomst vier dorpen

Progressief’96, de grootste oppositiepartij in de Haarense gemeenteraad, wil de vier dorpen binnen de gemeente sterk en klaar maken voor hun toekomst in een andere gemeente. “Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt moeten na de opsplitsing meer te zeggen krijgen over de eigen dorpszaken”, zegt Carine Blom. Zij werd dinsdag door de leden van de partij gekozen tot lijsttrekker voor de raadsverkiezingen van maart.


Progressief’96 heeft zich de laatste jaren als enige partij sterk gemaakt voor opsplitsing van de gemeente Haaren. Dat stuitte binnen de politiek lang op veel tegenstand. De andere raadsfracties draaiden pas bij toen duidelijk werd dat de meerderheid van de bewoners ook wil opsplitsen.
De partij wil in de komende drie jaar – eind 2020 moet het rond zijn – een nieuwe houding in het gemeentehuis. Carine Blom: “We willen een gemeente die luistert naar de inwoners, in plaats van een gemeente waar de inwoners naar moeten luisteren. De dorpen zijn nu aan zet.”

Progressief’96 vindt dat de dorpen hun historische grenzen moeten houden. Blom: “De burgers hebben gekozen voor een opsplitsing van de gemeente, niet om de dorpen in stukken te scheuren. Dus Helvoirt gaat wat ons betreft als geheel naar Vught”.

Progressief’96 komt met een zware lijst van 16 kandidaten. Naast de raadsleden komt er een sterke steunfractie. De partij heeft nu vier zetels maar hoopt op winst. Carine Blom: “Wij zijn altijd consequent en constructief geweest vóór opsplitsing en hebben de plannen het verst uitgewerkt. Daarom zijn wij als partij het beste klaar voor de toekomst.”

Ingevoerd op 11.01.2018 door victor