Nieuws Regio

Lezing over marterachtigen IVN Oisterwijk

In Nederland leven marterachtigen in grootte variërend van de heel kleine wezel tot en met de das en otter van 10kg en meer. Hoe zie je het verschil tussen een wezel en een hermelijn of een boom- en een steenmarter. Alle marters zijn roofdieren maar hun voedsel varieert sterk: van muizen en vogels tot wormen en vruchten.

De manier waarop de voortplanting verloopt en hoeveel jongen ze krijgen is van marter tot marter nogal verschillend. Hoe gaat het met de verschillende soorten in Nederland. Waar komen marters voor en hoe krijg je ze te zien. In deze lezing komt u veel te weten over levenswijze van de marters die in Nederland voorkomen.

Chris Achterberg is een bioloog en natuurfilmer die veel van zijn tijd in de natuur doorbrengt voor onderzoek en filmen. Samen met een aantal andere natuurliefhebbers doet hij onderzoek naar dassen in zuidoost Utrecht en boommarters op de Utrechtse Heuvelrug en Veluwezoom.
Boommarter (Foto: Chris Achterberg)


De lezing wordt gehouden op donderdag 23 januari 2020 in de Voorhof, Kerkstraat 64 in Oisterwijk. Aanvang 20.00 uur. Bijwonen is gratis en u bent van harte welkom.

Ingevoerd op 06.01.2020 door victor