Nieuws Regio

Alzheimer Café

Alzheimer Café in ’s-Hertogenbosch op 13 januari 2020

De rol van de huisarts en de praktijkondersteuner bij dementie
Op maandag 13 januari a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock in ’s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. De huisarts is vaak de eerste persoon die in vertrouwen wordt genomen bij klachten over het geheugen. Wat kan de huisarts doen?

Thema: De rol van de huisarts en de praktijkondersteuner bij dementie
De eerste vermoedens van dementie geven vaak veel onzekerheid en gevoelens van onbehagen.
“Vroeger vergat ik geen enkele afspraak, nu is dat wel anders. Is er iets met mijn geheugen?” “Mijn moeder is alwéér haar sleutels kwijt, zou zij beginnende dementie hebben?”
De huisarts is vaak de eerste persoon die in vertrouwen wordt genomen bij klachten over het geheugen. Wat kan de huisarts doen? Kan de huisarts een diagnose stellen? Wanneer wordt iemand doorverwezen naar de geheugenpoli? Wat kunt u van de huisarts verwachten in het vervolgtraject, nadat de diagnose is gesteld? Wat is de rol van de praktijkondersteuner?

Deze vragen leggen we voor aan Nathalie Beelen, huisarts en huisartsopleider, en aan een praktijkondersteuner. U kunt ook uw vragen over dementie aan hen stellen.
.
Praktische informatie
Op maandag 13 januari bent u van harte welkom vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Café in Vivent De Hooghe Clock, Klokkenlaan 85, 5231 AP ‘s-Hertogenbosch. Het programma begint om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. De toegang is gratis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Beppie Schothorst, casemanager dementie voor Vivent, 06 – 52 60 94 02 of met Marieke Soontiëns, psycholoog Vivent, 088 – 163 7451 (secretariaat).
Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.


Over Vivent
Vivent is dé zorgexpert in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Met onze expertise bieden we bij u thuis en vanuit onze woonzorgcentra de beste zorg. Elke dag opnieuw zijn we geïnteresseerd in hoe het met u gaat, wat u wilt en wat er mogelijk is. Overleg tussen onze professionals en u is de basis voor goede zorg. U beslist zelf hoe u uw zorg wilt invullen. Wij hebben de mensen, de kennis, de ervaring en de technologie in huis om u te helpen het beste uit uw dag te halen. Samen met u beleven we mooie momenten. Vivent is werkzaam in de gemeenten Boxtel, Haaren, 's-Hertogenbosch, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Vught en Vlijmen. Bij Vivent werken bijna 1500 medewerkers en zo’n 800 vrijwilligers.Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van Vivent, 06 – 52 60 91 19, communicatie@vivent.nl

Voor meer informatie over alzheimer en/of dementie kunt u ook terecht bij Alzheimer Nederland Afdeling Regio ’s-Hertogenbosch - Bommelerwaard, mw. C. van Andel, 0411 – 68 20 47, shertogenboschbommelerwaard@alzheimer-nederland.nl

Ook kunt u met deze vragen of andere vragen over wonen, zorg en welzijn terecht bij: Farent, 073 - 521 64 61, www.farent.nl.

Kijk ook op de website van Vivent www.vivent.nl voor deze en komende data waarop het Alzheimer Café plaatsvindt.


Ingevoerd op 06.01.2020 door victor