Nieuws Regio

Paddenstoelen zien op de Kampina in Week van de Toegankelijkheid

Op donderdag 10 oktober, in de week van de Toegankelijkheid, organiseert Natuurmonumenten samen met twee regionale gehandicaptenplatforms een paddenstoelenwandeling op de Kampina. Hoewel in het bijzonder mensen met een beperking worden uitgenodigd, is iedereen welkom om deel te nemen. Tussen 11.00 en 14.00 uur kun je beginnen aan de wandeling van 2,5 km. Deze start op de parkeerplaats Huisvennen aan Roond bij Boxtel. Deze activiteit is gratis.

Paddenstoelen langs de route

De herfst is een van de mooiste seizoenen in de natuur. De fascinerende vormen en kleuren van paddenstoelen dragen daar zeker aan bij. Langs de Van Tienhovenroute op de Kampina zijn deze dag verschillende paddenstoelen te zien. Boswachters langs de route vertellen je er graag meer over. Halverwege kom je op een prachtig duin dat uitkijkt over de Zandbergsevennen. Hier wacht een verwarmende traktatie.Geschikt voor rolstoelen

De route is geschikt voor mensen die wat slechter ter been zijn en voor rolstoelen en scootmobielen. Langs de route staan meerdere banken om uit te rusten en bij de parkeerplaats wordt voor deze dag een rolstoeltoegankelijk toilet geplaatst. Vergeet je niet aan te melden op nm.nl/agenda.

Ingevoerd op 29.09.2019 door victor